Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

klida 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí dívčích škol, které jsem doposud viděl, byly poněkud odlišného ražení. Dcera Ridleyho Scotta natočila za producentského dohledu svého otce a strýce film, který po přípravné hodince nevyhnutelně míří k silnému závěru. Výborná Eva Green se v něm ve vlastní labilitě změní z krásné ženy v bílou stěnu. Částečně i kvůli vykročení mimo svůj obvyklý rámec filmů si odnášim docela silný filmový zážitek. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Trhliny. Trhliny v psychice. Trhliny v rodinách, trhliny ve výchově, v morálce, trhliny v pravdě. I přes určitou očekávatelnost děje, potažmo závěru, jsem se po celou dobu ani jednou nepodívala na čas. Moc rychlý spád děje nečekejte, ale rozhodně si můžete vychutnat nemálo nádherných a/nebo silných scén. Naprosto uchvacující hlavní obsazení hereček, Eva, Juno a María byly prostě bezkonkurenční. Skvělá hudba. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Nebyť ústrednej trojky herečiek, film by nestál za nič. Dievčatá skáču do vody a hrajú sa, hádajú, nenávidia... a to všetko aby sa na konci zachovali ako úplné jebliny, majstrovstvo Evy Green sa dokonalo a táto nuda sa skončila. Bez Evy by som o tento film ani nezakopol a rovnako by aj tie dve hviezdy bez nej asi neboli. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I když se tam v podstatě jen skáče do vody a hrajou k tomu klavíry, tak mě to bavilo. A to hlavně díky psychopatické lesbě Evě Green. Taková Juno Temple byla také dobrá, ale Eva Green tomu dodávala ten vyšinutej drajv. Dost mě to překvapilo asi i díky tomu, že jsem od toho naprosto nic nečekal, ale znova bych se na to taky nepodíval. A po vizuální stránce je to nezpochybnitelné. Prostě jednou za čas mě nějakej babskej film nezabije. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět je celkem fádní. Do uzavřené společnosti pronikne vetřelec, který dosavadní status quo obrátí naruby. Nijak zvláštní mi nepřišlo ani prostředí dívčího internátu první poloviny minulého století. Ostatně dívíčí prostředí je pro podobný námět jako dělané. A konečně výraznější dojem na mě neudělalo ani zpracování, protože mi připadalo, že Jordan Scott nejde nijak zvlášť do hloubky, což neplatí jen pro dívčí charaktery, ale částečně i pro postavu Miss G. Ale bavilo mě obsazeění. I přesto, že postavy byly dané a víceméně nebyl prostor pro nějaké výraznější vybočení, zahrála ústřední trojice v čele s Evou Green výrazně nad standard a z víceméně průměrného filmu udělaly něco víc. 65% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Scenár bol napísaný podľa rovnomenného románu Sheily Kohlerovej z roku 1999. (Arsenal83)
  • Báseň, kterou Poppy (Imogen Poots) recituje, je „Ozymandias“, jejímž autorem je Percy Bysshe Shelley. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama