Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Madison 

všechny recenze uživatele

Forma bezcitne prebila obsah, ale túto pohromu som dokázala odpustiť bez väčších problémov, pretože tá forma je skvelá. Škoda, že ľahkomyselný scenár nenesie v sebe hĺbku, aby každá postava dokázala diváka bezprostredne strhnúť svojím utrpením či bolesťou, ale je typicky komerčne zostrihaný, zrýchlený a skratkovitý. Ben Barnes zahral duševné šialenstvo svojej postavy Doriana Graya bez ťažkostí, ale veľkú zásluhu na tom majú hororové strašidelné prvky, atmosféra pohŕdavej anglickej aristokracie v spojení s túžbou po plnosti života, láskou, zradou či nenávisťou. Toto je typ existenčných námetov, ktoré ma vždy dostanú, keby bola snímka viac sugestívna (niečo na štýl Coppolovho Draculu), drsná, obsahovo hlbšia, bola by som nadšená. Kto ma najviac očaril, je nádherné herecké stvorenie Rachel Hurd-Wood, ktorá si už rovnako nevinné žieňa, uväznené v mužskej vášni, zahrala v Parfém: Príbeh vraha. Škoda, že ju na plátne so zaujímavými príbehmi nevidím častejšie. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy musím poznamenat, že tento film je podle mého názoru jen směšným pokusem o její zpracování.. Nesálá z něj ta správná atmosféra, kterou bych si představovala. Na druhou stranu ale toto zpracování je uděláno trochu z jiného úhlu pohledu, než z toho, jež zastávám já. Je modernější a tak chápu, že si mnoho příznivců najde :) Já nečíst originální Wildeovo dílo, taky bych šla možná s hodnocením nad průměr.. ale takhle - to prostě nejde.. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet na horor, škoda, že ako horor sa to začne tváriť až v druhej polovici. Film má pomalý rozjazd a nebyť Colina Firtha v jednej zo svojich najlepších rolí, tak neviem, neviem. Jeho sebavedomý muž má pohotovú odpoveď na všetky otázky. Je to on, kto drží film ako tak nad vodou. Hlavný hrdina bol dosť nevýrazný a jeho scény orgií, boli po chvíli dosť otravné. Vždy, keď Firth zmizol z plátna, ochabla i úroveň filmu. Nakoniec slabé tri. 50%. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Společenský status ovlivněný posedlostí mládím a krásou. Neochota přijmout odpovědnost za své činy. Cynický světonázor, drogy a sex, které člověka nedokáží udělat doopravdy šťastným, jen otupělým. Všecho je nám to zatraceně povědomé i v naší době, že? Všechna ta témata v téhle filmové verzi sice jsou, ale jsou zpracovaná povrchně nebo jsou zparchantělým odrazem toho, co měl Wilde na mysli. Zamrzí to o to víc, že v první polovině je vidět potenciál, jak by tenhle film mohl vypadat, a Ben Barnes se ctí zvládnul přerod nezkaženého klučiny v sebestřednou zrůdičku, kterou zajímá jenom vlastní potěšení a prospěch. Z toho, co mohl být nadčasový komorní horůrek/thriller o tom, jak před svojí hnusnou duší člověk stejně nikdy neuteče, se stalo rozpačité hororové klišé. Na tři hvězdy u mě film dostrkal hlavně solidní a zajímavý Colin Firth. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí hořet tím nejpronikavějším plamenem. Jeho světlo mne neoslepuje, ani jeho žár nespaluje. Já jsem tím plamenem. JÁ JSEM TÍM PLAMENEM!! Dorian Gray není žádná duchařina. Je to film o muži, jehož duši ďábel vložil do obrazu a sám se ukryl za krásnou tvář. Dorian Gray by klidně mohl být upír. Ovšem to by život naplnění zkažeností neměl takovou sílu. Pokušení, vzrušení, svědomí. Bezcitně proměnit lásku ve smrt. Ďábel nemá hranice! „Ben“ Barnes jako mladík s duší zkaženou a páchnoucí se mi velmi líbil. Dýchla na mě ona touha po věčném mládí a kráse. KDYŽ JE ČLOVĚK POSLUŠNÝ, JE ZŘÍDKA ŠŤASTNÝ. Který chlap by odolal? NEPLATÍ SE ZA TO DUŠÍ? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)
  • Zatímco v originále namluvil hlas obrazu sám Ben Barnes, ztvárňující Doriana Graye, který byl pak počítačově upraven, v českém znění pro tyto postavy byly obsazeni dva dabéři. Martin Písařík nadaboval živého Doriana a Jaroslav Kaňkovský pak hlas obrazu. (funhouse)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama