Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Krásný film natočený podle knižní předlohy. 112 minut naprosté strnulosti stejně jako u Shawshenku, co se týká svého žánru drama/horor, tak s tím souhlasím, herectví je perfektní hlavně Colin Firth pro mě největší záporák a zhýralec s filmu, Ben Barnes v roli Dorina se také pěkně předvedl, řekl bych, že svojí roli zvládl bravurně. Co se týká horu atmosféra je stále temná, potěší i jedna vražda a pár lekaček z obrazu. Já si film užil a asi si ho pustím ještě několikrát. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobní srdeční záležitost podobně jako příběh Jekylla a Hydea ... Podobné tématicky. Vizuálně a herecky výborný. "Kdo by nechtěl jen šoustat, chlastat a fetovat, to nejlíp všechno zároveň a nikdy za to nic nezaplatit a být stále ve formě??" ... :))) Bohužel na to není většina z nás stavěná .. a ta která je, se změní v ďábelský amorální monstrum ... Přesně tak jako "chudák" Dorian v tomto filmu ... ;)) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dorian Gray ukázal, Jak je důležité míti Filipa, co umí do adaptace vnést osobitost a přitom zachová ducha předlohy. Pokud ho nemáte, zůstane jen studnice zhýralých mouder (sir Wotton), kouzlo zasviněného Londýna a digitální bubák, deroucí se z plátna jak kníže Vigo ve dvojce Ghost Busters. Škoda, že každý člověk není portrétem svých hříchů, to by byl teprve horor.. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ani Colin Firth takhle pokaženej film nemohl zachránit. Vzpomínám si na jedno péčko na motivy Doriana Graye, a i to bylo lepší, než tenhle nepovedenej pokus. Po závěrečných titulkách jsem měl chuť autorům leda nafackovat. Nelogičnosti, nepochopitelné chování postav, hloupost, to jsou tři největší slabiny tohoto filmu. Dvě hvězdy zachraňuje leda skutečnost, že (bohužel) existují ještě horší adaptace. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film dvou tváří. V jednu chvíli je děj strašně hloupý, ve druhou se zase zdá, že tvůrci jdou správným směrem. Rozpačitá je hlavně prostřední část, kdy by se měl začít vyvíjet Dorianův charakter, ale scénář se místo toho soustředí na dějově nic nenabízející orgie a harémy. V tomhle bodu film vypadá jako opravdové béčko. Pak se ale 45 minut před koncem něco najednou zlomí a Dorian konečně působí jako skutečná postava se skutečnými démony. Celý film nejvíce táhnou herci v čele s Firthem a Benem Barnesem, který se velmi snaží. Nakonec tedy výsledek není žádná hrůza, ale značná část hloubky předlohy mu chybí. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Dorian Gray (Ben Barnes) hrá v scéne s klavírom jazzovú pieseň "The Crave" od Jelly Roll Mortona, ktorá bola prvýkrát nahraná v roku 1939 aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva okolo roku 1880. (mips_)

Reklama

Reklama