Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, dostal jsem co jsem chtěl, je to správně nepříjemné, nechutné a hnusné. Ale to automaticky neznamená skvělý film. Ten začátek (zhruba první půl hodina) se mi líbil, docela slušně se rozjíždí, ale pak se až do konce jen motá kolem prostituce, drog a drsného porna, aniž by nějak víc rozvinul postavy. Chce to být psychologické, ale minulost Davida je tam odbytě odříkaná tak v dvou větách a nijak se to k ní dál nevrací a ani u Marka to není o moc lepší. Co se stalo s jeho mámou? Má/Měl vůbec v životě nějaké sny, cíle? Opravdu ho otec nepochopil, nebo Marek nikdy nevěděl co chce? Pořád jsem čekal, že tak nějak pochopím, co se mu honí hlavou - a pochopil jsem to částečně, v dané situaci, kdy zašel příliš daleko, zase by skončil na ulici a vracet se domů by pro něj asi nemělo taktéž smysl (btw bylo možné z toho průmyslu vůbec vystoupit? Proč se o to nikdo nepokusil?), ale stejně se mi tyhle otázky honí hlavou. Navíc 130 minut je moc a i když je celý film neustále takový, jak jsem psal v první větě svého komentáře, stejně mě to časem začalo dost nudit, protože se to celé posouvalo příliš pomalu a nějaký vývin jsem skutečně čekal větší. A mé dojmy nezachránil ani konec, ve kterém mi přišlo, že je v něm až moc náhod najednou. Jako tu výpověď chápu, o psychologii se to pokouší hezky (i když nedotaženě), hnusnou atmosféru to dokáže vytvořit a na rozdíl od některých mi to přišlo i správně nechutně natočené (což byl doufám záměr), ale prostě mě ten film nedokázal pohltit, odrovnat, kromě pár scén ve mě silnější dojmy taky zrovna nezanechal a že by to bylo režijně úplně skvěle zvládnuté se taky říct nedá, třeba ty herecké výkony skutečně nejsou nic moc. Ale je celkem zázrak, že něco takového vzniklo v Česku - ačkoli za tím stojí Polák. Upřímně si ale myslím, že ten dokument bude lepší a asi i silnější, protože na 130 minut tohle téma moc nevystačilo. Ačkoli... mohlo by, ale chtělo by to pořádný remake. To je vlastně snad úplně poprvé, co by si nějaký český film zasloužil podle mě remake... 3* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si pozrel poľský film "Sviňky". Výborným spôsobom ho zrežíroval Robert Gliňski. Je to ostrá psychologicko-sociálna dráma o teenagerovi, ktorý začal za peniaze ukájať homosexuálne chute bohatých Nemcov. Dal som tomu štyri hviezdičky a napísal komentár. Onedlho som dostal od jedného uživateľa typ na podobne orientovaný snímok - "Mandragora". Homosexualita sa mi hnusí. Je to odporná zvrátenosť. No Poliak Robert Gliňski dokázal túto tému spracovať do podoby dychberúcej drámy, zatiaľ čo jeho krajan Wiktor Grodecki natočil poloamatérsku homo nechutnosť. Jeho "Mandragora" je však tiež poriadne drsná a špinavá. *** ()

Reklama

Gavin87 

všechny recenze uživatele

No přečíst si zase komenty některých lidí - velkých znalců filmu - na tento film, to stálo za to.....Tenhle film je hodně depresivní, ale hodně se mi líbil. Zatím neznám Grodeckého další filmy, ale myslím, že celé zpracování toho filmu bylo záměrné. Ten diletantismus ve zpracování (jak hojně se tohle slovíčko tady používá) mi k tomuto tématu absolutně seděl. Také neherecké výkony - především neherců Krysy a toho Američana. Z herců pan Karel Polišenský, který se svou vizáží snad ani jiné typy hrát nemůže. Hudba velmi povedená, skvěle dokreslující film. Postavy zákazníků podle mě perfektně vystihnuté. Film hodně dobrý ! ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat rozdílná hodnocení a tím i rozdílné názory na drama Wiktora Grodeckeho. Musím souhlasit s tím, ze herecké výkony jsou víc než slabé, ale na druhé straně stojí téma. Téma o kterém se se většinou mlčí. Jenže pokud o něčem mlčíme, neznamená to, že problém neexistuje. Jen se o něm méně ví. O to víc šokující tento film je. Není točen s citem a s ohledy na diváka. Tvrdě a realisticky otevírá dveře do světa dětí, které utíkají z domova před neshodami s rodiči, problémy ve škole...... Musím říct, že toto drama na mne opravdu zapůsobilo svou děsivou syrovostí a realitou. Vzhledem k tomu, že není natočeno podle skutečné události mi nezbývá než doufat, že děti v této republice nekončí tímto způsobem. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Kolik je ti? - Patnáct. - A co děláš? - Co si zaplatíš... Brutální výlet do devadesátek za pány ze dna jezera, k trochu jinému hotelu, než před kterým tenkrát šlapali Keanu s Riverem v Mém soukromém Idahu. Tenhle krutý film mě kdysi dost vyděsil - a to i přes řadu temně komických momentů, třeba kolem toho, jak se v Krysím doupěti mezi gulášovkou a bičíky točí kovbojky... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • David Švec byl do filmu vybrán z důvodu jeho zkušeností s drogami. (prometheusll)
  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)
  • Natáčelo se i v bývalém Eurobaru v Ústí nad Labem, který byl svého času místem pro setkání gayů a lesbiček. Natáčelo se i na zámku Hrádek u Nechanic. (AmonK)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno