Reklama

Reklama

Královská hra

  • Španělsko El rey de la montaña (více)
Trailer

Teď se musí snažit o jediné: zůstat naživu. Na cestě za přítelkyní potkává Quim u benzinové pumpy atraktivní, vyzývavou Beu, a neodolá jejím svodům. Po kratičkém sexu však dívka využije jeho nepozornosti a zcizí mu peněženku i s doklady. Quim ji pronásleduje opuštěnou horskou krajinou. Jeho cestu náhle přeruší kulka vypálená z hlavně neznámého odstřelovače, který si ho znovu a znovu bere na mušku. Během útěku lesem narazí na Beu, která se rovněž stala cílem šíleného střelce. Oba teď musejí společně čelit nepochopitelnému nebezpečí a snažit se o jediné: zůstat naživu. Před smrtí je může zachránit pouze zběsilý útěk bez odpočinku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Realistický survival horor španělské provenience. A když píšu realistický, tak myslím realistický, protože v celém filmu není o moc víc než neustálý útěk k smrti vyděšeného chudáka, který se Bůh ví proč znelíbil neznámému vrahovi s odstřelovačskou puškou. Což je i jeden ze dvou největších nedostatků Královské hry. Film plyne prakticky bez scénáře, děj se postupně stává stereotypní a místo toho aby napětí gradovalo, tak upadá. To je ta druhá výtka. Nebýt krásné Marii Valverde, tak mě byly postavy v podstatě ukradené a jejich boj o život se mnou vůbec nehnul. Vše se trochu vylepšilo až ke konci, kde díky změně přístupu kvalita mírně vzrostla a můj zájem vzrostl též. Co si zaslouží pozornost je práce s kamerou, ta je doopravdy excelentní. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spanieli uz filmom REC dokazali, ze horory/thrillery vedia tocit a El Rey De la Montana je peknym dokazom toho, ze reziser Lopez -- Gallego proste filmarcine rozumie. Paci sa mi pribeh o mladom pare, ktory zacne nahanat miestny sialenec, ktory ma naviac agresivneho psa. A vyborne posobi aj to, ze neviem, kto a preco ich nahana. 80 % ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Film celý čas napína a ukazuje lov na mačku a na myš. Prvé dve tretiny vidíme iba tie myši čo sa snažia utiecť no mačky nevidíme, tie sú "odhalené" až asi v tretej tretine filmu. Oceňujem krásnu prírodu i to že dokázali zo siedmimi hercami a obmedzením rozpočtom spraviť pekný film. Mariá Valverde je tu opäť kočka a takýto film jej sadne ako obtiahnuté rifle :) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Povedený survival thriller z krásné přírody. Zabijáci jsou netradiční a jejich styl taktéž. Nápad se musí ocenit. Chvílemi to bylo nudnější, chvílemi zase napínavější. Na víc jak tři hvězdy bych to neviděl, ale tento thriller má rozhodně něco do sebe a fandové žánru by ho měli stopro zhlédnout. 65% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky thriller je svižný a napínavý takmer od začiatku a vysokú laťku kvality si udržal takmer počas celého filmu. Hitchokovské - bojíme sa toho , čo nevidíme tu funguje skvele. Herecké výkony i chovanie postáv je maximálne reálne a ja mám presne toto rád. Veľká škoda trochu zhollywoodštelého záveru, ktorý mi už veľmi reálny nepripadal. Na zneškodnenie protivníka by stačil aj kus kameňa, ale režisér zvolil pravdepodobne najmenej presvedčivú fintu. Schovať sa do nádoby s vodou uprostred dediny na ktorú je výhľad s každého domu??? To hlavný hrdina nepočítal s tým, že ho mohli vidieť? Ako vedel , že vydrží s dychom práve do momentu, kým sa nepriateľ k vode priblíži? Veľká škoda toho záveru, ktorý všetko dobré dosť pokazil. V záverečných titulkoch si neodpustili nejakú americkú pesničku, akoby nemali dosť svojich , španieskych. Bolo zavarené na hustý thriller, no ostal iba jemne nadpriemerný. 70%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V celom filme, ktorý sa odohráva v španielskej divočine, sa objaví iba 7 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama