Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Produkční společnost Kudos připravila pro televizi ITV dvě šestidílné série o Johnu Mercerovi (Andrew Buchan). Bývalý elitní voják si ale nyní ve vězení odpykává trest za dvojnásobnou vraždu. V náprávném zařízení si Mercera pro svůj tajný tým vyhlédne Lenny Douglas (Peter Mullan). Společně pak často radikálním způsobem řeší případy, na které je krátký i ten nejliberálnější výklad práva. (klida)

(více)

Recenze (12)

VanThomass 

všechny recenze uživatele

Trošku mě udivuje, že The Fixer u nás patří mezi celkem neznáme seriály. Jedná se totiž o výborný britský kousek, kde je opravdu hutná anglická atmosféra, zajímavé postavy i zajímavé příběhy. Když se k tomu připočte opravdu velmi sympatické hlavní postavy, je o zábavu postaráno. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po první sérii, trochu ovlivněná seriálem Good Cop, protože určité paralely tam byly. Andrewa Buchana jsem viděla už v Broadchurch a tady mě rozhodně do své role zapadnul daleko víc. Byl přesvědčivějším vrahem, než milujícím otcem. V mém případě by to chtělo vidět i druhou sérii pro objektivnější hodnocení, takhle je to mezi trojkou a čtyřkou. Ale co si budeme povídat, Británie umí s kriminálním žánrem velmi dobře pracovat a stopáž byla taky akorátní ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

The Fixer působí na první pohled ponuře, neboť je často snímán v chladných barvách a odehrává se v nepříliš utěšeném prostředí. Hlavní postavy zde bydlí v anonymním panelákové bytě s omšelým vybavením. Nekoná se exkluzivita cool zabijáků jako např. z nové americké Nikity, místo manýristické akce a zběsilého střihu tu jsou ryze funkční záběry na detaily, úhel kamery a zpomalovačky (např. úvodní díl na letišti s krvavou stopou). Nikitovský základ hrdiny, který pomáhá s likvidací nepohodlných lidí vládou schválené organizaci, je přizpůsoben britským podmínkám a stopáži seriálu. Zápletky se netočí jen kolem zabíjení, ale často obnášejí vyhrožování, únos či manipulaci s vybranými osobami. Jde o ryze současné problémy od drog, prostituce, korupce, mafie, trestání neusvědčených apod. Díky tomu se odkrývá minulost jednotlivých členů týmů a rozvíjejí se jejich vztahy. 1. série (5*), 2. série (5*). ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Sympaticky britske a ponure, navic se zapletkou disponujici solidnim potencialem. Bohuzel misty trochu nevyrazne a mozna az prilis civilni a obycejne. Na druhou stranu jsem se nekolikrat pristihl, ze to paradoxne vnimam coby pozitivum. Ma to sve chybicky ale i kouzlo. Mozna zde chybi spetka cehosi, napad, jakasi jiskra, ktera by to trochu ozivila a posunula jeste o level vyse. I presto si nakonec serial vcetne zucastnenych postav ziskal me sympatie. Andrew Buchan se do te role nakonec solidne dostal, velke prekvapeni je predevsim Jody Latham coby Calum McKenzie. Skvele a s velkou prirozenosti zahrana postava. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Je možné, že Fixer má u mě smůlu tím, že včera jsem dokoukal v podobném žánru nesrovnatelně kvalitnějšího Good Copa, takže první i druhý díl Fixera mi připadá jako celkem běžná televizní seriálová produkce tématem rozvíjející Nikitu a Dextera. 60% - jsem dvacátý devátý hodnotící a to dost pod průměrem těch dosavadních dvaceti osmi (84%). ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na základe úrovne prvej série ( 6 častí ). Johnovi Mercerovi, odsúdenému za dvojnásobnú vraždu na doživotie je ponúknutá druhá šanca - získa slobodu, ak bude robiť špinavú prácu pre neformálnu vládnu orgánizáciu, predovšetkým odstráňovanie ľudí, ktorí sú inak právne nezasiahnuteľní. Znie to ako riadne klišé, avšak samotné prevedenie je vítanou zmenou a oddychom od americkej prekombinovanej idealistickej seriálovej tvorby posledného obdobia. Seriál sa už od začiatku na nič nehrá, triezva realita a anglická pochmúrnosť dýchajú z každého záberu. Humoru je vzhľadom na žáner menej, avšak o to kvalitnejší je vo výsledku. Určite jedno z najväčších seriálových prekvapení posledného obdobia. EDIT : Druhá séria je kvalitatívne ešte ďalej ako prvá. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Silný seriál s velmi depresivní britskou/břitkou atmosférou, která mi svým způsobem velmi připomíná Profesionály. Po prvotním seznámení s herci, kdy mi vadil nejen Colum, ale dokonce obě hlavní postavy, jsem jim už během pilotu nakonec přišel na chuť. Do rolí se hodí a ani se nemusí moc snažit. Překvapivé vztahy mezi "zaměstnavateli/zaměstnanci" a "kolegy" tomu dávají ještě větší punc zajímavosti. The Fixer je více než akčním seriálem spíše filosofickým depresivním příběhem a musím uznat, že mu to sluší. Pokud se chcete u obrazovky zasmát, jste vedle, Fixer je spíš temný, vážný a emotivní. Další skvělá záležitost z ostrovů. EDIT: Po druhé sérii zvyšuji na 5*. Prostě nádhera. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Sakra, ti Briti dělají co se dá, a vždy jim jdu na ruku jak nějaká laciná fuchtle...Nejinej je tomu u tohoto počinu. Vybraní herci jsou házejí charizmatem na všechny strany, se divím, že se jim to při natáčení nějak nekříží :D Námět zdánlivě jednoduchý, i když nejednoznačný, což je dáno rozdílností postav a hlavně jejich rozpolceností, které si jich drží skoro po celý čas, člověk prostě neví co si má myslet. Tak jen tak dál ;) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prva seria je sympaticka a trosku naivna blbinka so slusnym Andrew Buchan-om a atraktivnou Tamzin. Ostatne charaktery ma naopak dost casto svojim spravanim a replikami iritovali. Serial bol znacne skratkovity a ako som uz miestami spomenul, az slaboduchy, zo dve casti boli takmer ochotnicke. Pri tych zvysnych sa prijemne oddychovalo. V sucasnosti uz z toho proste citit "starsi" datum. Druha seria ma trochu viac "stavy" 5ty a 6ty diel su drsnejsie a nadpriemerne. Inak plati to, co som pisal pri prvej. Skratkovite a miestami naivne. Andrew je tahunom celeho kusku. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Nic moc. V roce 2009 to mohla být špička. Teď po deseti letech je to klišé. Nuda nuda nuda nuda nuda nuda. Šeď šeď. ()

Bluerider 

všechny recenze uživatele

Solidní britská kriminálka s politicko-sociálním přesahem. Dobří herci, zajímavé postavy, svižný děj. Scénáristicky to už tak skvělé není. Z motivů, které by sérii měly držet pohromadě, funguje snad jen vývoj vztahu Mercera a Caluma, jinak je to dost nesourodé těkání od epizody k epizodě mezi lehce nahozenými dalšími postavami, tajnými službami, zákulisím policie a kriminálním podsvětím. Myslím, že třeba první řady Spooks na v podstatě stejném půdorysu (malá buňka specialistů v utajení se musí potýkat s nástrahami moderního světa i složitostí vlastních životů limitovaných jejich specifickou prací) nabídly mnohem konzistentnější příběh. To ale neznamená, že by Fixer byl špatný, naopak, je to na solidní tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama