Reklama

Reklama

Eso

(pořad)
Hudební
Česko, 1994, 59 min

Účinkují:

Michael Viktořík (moderátor), Tereza Pergnerová (moderátor), Vítek Havliš (moderátor), Martin Kocián (moderátor), Aleš Lehký (moderátor), Václav Jelínek (moderátor), David Škach (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Pořád zabývající se populární hudbou, v němž každý týden uvidíte 11 videoklipů. Jejich pořadí v žebříčku můžou ovlivnit pouze diváci svým hlasováním. V každém díle také vystupuje host nebo hosté z hudební branže. (Pumiiix)

Recenze (240)

Han22 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě když to začalo, tak jsem Eso žral a vydrželo mi to dost let pravidelného sledování a dalších pár let občasného zkouknutí. Pergnerová vytvořila kult a prakticky díky Esu zde 90% lidí poslouchalo eurodance, boybandy apod... (což dneska samozřejmě každý popírá). Co mě na Eso vždy vadilo byla absence mnoha skutečných rádiových hitů - ze začátku chyběly pomalejší věci a hlavně české věci, které se hrály všude kromě Esa, později byla spousta písniček zabita blbým sestřihem nebo nasazením, takže Esem prošuměla obrovská kopa megahitů bez povšimnutí. A co se týče moderátorů, v mezidobí mezi Pergnerkou a Marešem to byl prostě děs. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další nostalgická záležitost mého dětství. S Terezou Pergnerovou to byla docela sranda a vzhledem k tomu, že jsem v dětském věku ještě nebyla hudebně vyhraněná, tak mě to docela bavilo sledovat. Jakmile se objevil Mareš (v té době ještě "pán kožichů"), přestalo mě to bavit a Eso u mě upadlo do zapomnění. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Čučel jsem na to roky kvůli ségře a myslím, že se to celkem povedlo. Byla to sice taková MTV zábava po česku, ale ve své době to bylo z toho lepšího. Taky je záhodno dodat, že nebyly žádný (nebo pořádný) internety a tohle byl jeden z mála způsobů, jak vidět hudební klipy toho, co právě hráli v rádiu. Je to přehlídka televizní zábavy ve stylu 90. let a to se mi líbí. Tereza P. je ikona (i když jí moc nemusím). Navíc Mareš v období, kdy ještě nebyl trapnej. (55%) ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

ajaj...legenda...devadesátá léta a soudobá populární hudba vtrhly do naší kotlinky...hlavně je zajímavý vnímat, jakej to byl mišmaš...jak se tam křížily tvrdý věci s ostrovními boybandy, s kontinentálním (pseudo) house-technem a tuzemskejma interpretama ( často v uvozovkách)...Premiere - Hrobař...Lunetic - Máma...Aerosmith - Crazy...The Offspring - Why don´t you get a job...2unlimited - No limit...20for7 - Is it love...Mr. President - Coco Jumbo...Fun Factory - Celebration...E-rotic - Help me Dr. Dick...Jackson - They don´t care about us...DJ Bobo - Everybody...Backstreet Boys - Get down...Take That - Never Forget...Spice Grls - Wannabe...Worlds Apart - Stay Together...Chaozz - Televize...Hanson - MMMbop...Kelly Family - Angel...Wanastovy Vjecy - Kouzlo...Joan Osbourne - One of us...John Scattman - Scatman´s world...Babylon Zoo - Space man...MC Erik a Barbara - Do it...Kopytovci - Dojit...Ozzy Osbourne - Back on earth...každopádně to byl jedinej komplexní hudební pořad u nás, kterej nenabízel jen hitparádu, ale i reportáže a rozhovory s domácími i zahraničními hvězdami (Osbourne, Kelly´s atd.), na stáncích se pak pravidelně vyloupla bestofka Čágo belo, šílenci...jedna až stotřicet vosum...jeden z majestátních symbolů doby a progresivní podoby tehdejší televizní zábavy...v dobrém i ve zlém...Divoká karta Novy...rekapitulace...sobota, jedenáct hodin dopoledne...Tereza, jedině Tereza...Rest in peace 90´s... ()

ocypuc 

všechny recenze uživatele

Tehdá to byl pořad, který si nikdo v neděli před obědem nemohl nechat ujít. Tereza byla skvělá a ty hitovky co tam byly.... Časem se z Esa stal odpad, kterému nepomohlo už nic, dokonce ani Leoš Mareš. Za nostalgii 5 hvězd, za to co se z toho stalo bych dal odpad, takže celkem 60 % , protože Eso bylo moje hudební mládí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Za dob moderování Leoše Mareše vzrostla sledovanost pořadu na dvojnásobek. (Limetka_M)
  • Martin Kocián se nachal slyšet, že když moderoval Eso, tak byl většinou pod vlivem pervitinu. (Duoscop)
  • Nejdéle pořad moderoval Leoš Mareš, který se v roli moderátora objevoval v letech 2004 až 2009. (Limetka_M)

Reklama

Reklama