Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Recenze (63)

woody 

všechny recenze uživatele

Máme tu dva typy lidí. Jedni Clinta bezmezně obdivují a milují jeho filmy (do této skupiny patřím i já, ale pokusím se být nezaujatý). No a ti druzí jej považují za namachrovaného dementa bez kouska talentu (ale aby se neřeklo, s občasnými záblesky). No a na Honkytonk manovi se tyhle dvě skupiny setkávají. Zapadlý klenot vs. Clintova trapná exhibice s kytarou. Jako Clintův fanda jsem tušil ke které straně se přikloním. Honkytonk Man je velice překvapující film. Nikdy nevíte co se odehraje v další části snímku. Čekáte, že děj o cestě nemocného alkoholika a jeho synovce bude plný klišé o vzjemném se sbližování, plný patetických výlevů a zdlouhavých monologů. Chyba! Film by mohl mít klidně 3 hodiny a stejně vám to uteče rychle. Protože tam kde by jiný režisér nudil za pomocí melancholických záběrů to Cliint zvládne při jímavém vyprávění starého dědy o zničených amerických snech. Ale co bych vás zbytečně obíral o překvapení a pointy mnoha vtipných scén. Na slzy dojde taky řada, ale nejde o citovou vydíračku a když, tak jí Clint hned utne. Poněvadž Clint zná dávkování a tím je pro mně jak hereckou tak režíjní legendou, ať si kdo chce říká co chce... Nesmírně lidský film o fyzickém i duševním vyspění mladíka při cestě největší řiti USA (rozuměj Oklahomskou prérií) v období hospodářské krize... Doporučuji. Při tomhle podivně rozloženém hodnocení je ovšem otázkou ke komu se připojíte. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemnej a pohodovej film, neco mezi roadmovie, dobrodruznym a komedii. Zadnej slozitej dej necekejte, Clint se s kytarou vydava na konkurs a nez se tam dostane, musi se vyporadat s hromadou problemu, vetsinou jsou toho typu, ze je Clint ozrala a tak se dostava z maleru do maleru, z kteryho ho musi tahat jeho synovec, kteryho fajnove zahral Clintovo syn, docela se divim, ze se vic nevenuje herectvi. Jinak Clint tentokrat nema svoji typickou roli, sice je to porad frajer, ale zadnej velkej drsnak. No a film je taky o hudbe, sem si skoro jistej, ze ty pisnicky zpival samotnej Clint a i kdyz je na nem videt, jak se musi desne premahat, silene se u toho zpivani xichti a zpiva dost potichu, tak to zvladnul docela obstojne. Proste takovej pohodovej film s prijemnou hudbou a smutnym koncem. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je až nezvyklé sledovat Eastwoodův film staršího data, ve kterém Clint nikoho nezastřelí a o mrtvolu nezavadíme na kilometr daleko. O to příjemnější je potom moje překvapení z tohoto citlivého, vtipného i trochu smutného filmu, který mezi ostatními tituly Clinta Eastwooda zůstává - podle mě neoprávněně - zapomenut. A mimochodem, ústřední píseň je výborná! ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Honkytonk man je opravdu takový hodně jednoduchoučký, skoro až hloupoučký, ale zároveň také dost sympatický film. Zajémavé. že takový film dovede budit poměrně velké kontroverze - stačí se podívat doprava na hodnocení, to je hotová sinusoida. Já zůstanu někde uprostřed. Myslím, že z příběhu vytřískal Clint nadprůměr a on sám snad ani nechtěl něco víc. Závěr by totiž mohl být klidně srdceryvný, ale působí skoro až banálně a člověkem to moc nepohne, takže to na mě působí dojmem, že o víc ani tvůrcům nešlo. Většina snímku je tak nenáročnou road movie a já musím ocenit hlavně velice netypické herecké představení mistra Eastwooda, který se tady snad poprvé ukázal jako zranitelný člověk (na což pak navázal v 90. letech). Výkony dalších herců dost pokulhávají, mezi něž patří bohužel i Eastwood mladší. Dabing herců, jejichž hlasy nejčastěji slýcháme v reklamách tomu taky moc nepřidává....Celkově tedy hodnotím jako milý film, který sice mohl, ale nechtěl být něčím víc. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Honkytonk Man je v Eastwoodově herecké filmografii  naprostý unikát, jako režisér se pouštěl do různých témat, ale road movie v rytmu country a bluegrassu rovněž nezapadá. Melancholická balada o nenaplněných snech jednoho tuláka, jejichž naplnění by možná svět ochudilo o jeho píseň života.  Náladovka, kde jsem struny  trochu déle ladil, ale v závěru mi přece jen vyšel krásný akord ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • „Postava Reda Stovalla je jakási koláž. Je to směsice Hanka Williamse, Reda Foleyho, Boba Willse a všech dalších country zpěváků, kteří se rádi napili whiskey, život trávili na cestách a nakonec sami sebe zničili,“ popsal jednu ze svých nejzajímavějších rolí Clint Eastwood. (ClintEastwood)
  • Honkytonk Man je dost možná ten nejskromnější a nejméně nákladný film, který Eastwood pro studio Warner Bros natočil. Zároveň jde o jistý projev shovívavosti ze strany vedení studia vůči Eastwoodovi, který tak dostal šanci natočit tento neobvyklý opus, který dopředu neměl příliš velké preference na kasovní trhák. Vedení studia se však jejich trpělivost a prozíravost vyplatily a Eastwood jim svými filmy přinesl do budoucna obrovské zisky. (ClintEastwood)
  • Snímek se natáčel v deltě řeky Sacramento v Nevadě, v Kalifornii a také v Nashvillu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama