Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood v roli tuláka z doby velké hospodářské krize 30. let., který se vydává na dlouhou dobrodružnou cestu z Oklahomy do Nashvillu společně se svým synovcem (hraje ho Eastwoodův syn Kyle). (oficiální text distributora)

Recenze (63)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před pěti lety řekl, že budu nadšeně sledovat road movie, jejímiž hlavními představiteli jsou otec a syn Eastwoodovi, asi bych si myslela, že se zbláznil. Ani dnes mi tento žánr není zrovna blízký, jenže Honky Tonk Man nabízí tu nepopsatelnou krásu a melancholii, která je pro filmy v Clintově režii tak typická. Nedá se říct, že by se od konceptu tradičního filmu odchyloval nějak silně, ale právě ty drobnosti proti tradičnímu pojetí mě vždy srazí do kolen. Takový ten moment, kdy byste čekali, že se hlavní hrdina zvedne ze země a vrátí se s hlavou zdviženou do boje (ke zpěvu), ale kamera ho jen sleduje, jak se opírá o stěnu a uvědomuje si, že to nezvládne. Chvíle, kdy má následovat jakési "happy ever after" a ono místo něj přichází rozčarování, které Clint zas rychle utíná, abyste si nepřipadali citově vydírání. Patří sem i na první pohled nedůležitý fakt; totiž že hlas u písní nahrávaných ve studiu patří skutečně Clintovi a že není jen předabován nějakým známým country zpěvákem. SPOILER: Dle IMDb Clint Eastwood zemře jen ve třech svých filmech. Proč já musela během jednoho měsíce vidět z +/- 65 Clintových filmů zrovna ty tři, kde jeho postava takhle skončí? ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nečekaný a snad o to příjemnější zážitek byl pro mě Clint s kytarou, těžce nemocný a ještě jako svérázná chůva. Laskavost a do osvěžujícího vtipu zahalené prosté lidské pravdy o tom, že sen je mocnou hybnou pákou činu a taky že s přítelem jde leccos líp, to jsou obrovská plus tohoto filmu. Jen doufám, že počin, jakým je vydání Eastwoodovy kolekce, pomůže probrat diváctvo k hodnocení, jaké si Honky Tonk Man (ještě aby v ní byl) ZASLOUŽÍ !!! ..... (6.6.2006 - 59 nestydatých %) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemnej a pohodovej film, neco mezi roadmovie, dobrodruznym a komedii. Zadnej slozitej dej necekejte, Clint se s kytarou vydava na konkurs a nez se tam dostane, musi se vyporadat s hromadou problemu, vetsinou jsou toho typu, ze je Clint ozrala a tak se dostava z maleru do maleru, z kteryho ho musi tahat jeho synovec, kteryho fajnove zahral Clintovo syn, docela se divim, ze se vic nevenuje herectvi. Jinak Clint tentokrat nema svoji typickou roli, sice je to porad frajer, ale zadnej velkej drsnak. No a film je taky o hudbe, sem si skoro jistej, ze ty pisnicky zpival samotnej Clint a i kdyz je na nem videt, jak se musi desne premahat, silene se u toho zpivani xichti a zpiva dost potichu, tak to zvladnul docela obstojne. Proste takovej pohodovej film s prijemnou hudbou a smutnym koncem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jen se podívej, všechno je prach. Všechno je prach. My jsme to zničili." Prvních pár minut jsem si říkal, co že za slabotu to budu muset, v rámci s pokud možno kompletním seznámením se s Eastwoodovým dílem, přetrpět. Jenže čím víc minut filmu uběhne, tím je ten film lepší a lepší. Clint prostě nezklame. Eastwood tentokrát v trošku netypické roli coby country zpěvák v zajímavé retro, silně naturalistické a zemité, humorné road movie říznuté hudebním dramatem. Návštěva bordelu, dva policajti zatýkající Eastwooda a Eastwood coby zloděj v obchodě, jsou nezapomenutelné scény. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mohla by to být obyčejná road-movie, ale to by ji nesměl dostat do rukou Eastwood. Jelikož se na filmu strašně těžko hledají nějaké chyby, což bude zřejmě dáno tím, že žádné nemá, dovolím si zajásat nad scénou posledního nahrávání. Eastwood nejen, že výborně zpívá, ale i skvěle pracuje s dechem, hraje nemocného tak přesvědčivě, že věříte, že má tuberkulózu. Tahle scéna je v mých očích vrcholem jeho herecké práce. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • „Postava Reda Stovalla je jakási koláž. Je to směsice Hanka Williamse, Reda Foleyho, Boba Willse a všech dalších country zpěváků, kteří se rádi napili whiskey, život trávili na cestách a nakonec sami sebe zničili,“ popsal jednu ze svých nejzajímavějších rolí Clint Eastwood. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood jako Red Stovall ve filmu zazpívá písně „When I Sing About You“, „No Sweeter Cheater Than You“ a „Honkytonk Man“. Na originální soundtracku k filmu je ještě písnička „In The Jailhouse Now“, kterou s Eastwoodem zpívají Marty Robbins (zahrál si v malé roli jako Smoky), John Anderson a David Frizzell. (Rominator)
  • Eastwood si předlohu od spisovatele Clancy Carlila přečetl krátce po jejím vydání a autora osobně požádal, aby sám napsal filmovou adaptaci své knihy, přestože Carlile do té doby žádný scénář nenapsal. Práce na scénáři trvala 6 týdnů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama