Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

My vás odsud nenecháme jen tak odejít, chlapci. - Kdo je to my, ty sráči? - Smith, Wesson a já! První osmdesátkový Dirty Harry, ale stále solidní podívaná, která dokáže opakovaně bavit. Clint Eastwood se tentokrát ujal i režie (pošesté v kariéře) a Callahanův Magnum 44 opět zacílil přesně. P.S. Navíc se vrátil skladatel Lalo Schifrin, takže pro nás, skalní fans série - velká lahůdka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood pořád jako Harry Callahan baví, navíc tentokrát ve své režii, což se v rámci série stalo jen jednou. Je zde zajímavá postava ženy, jež se mstí, a vyvrcholení, které se dalo očekávat, ale sedí tomu prostě dokonale. Harry nic neztrácí na svém charakteru, což je jen dobře, a přitom má pořád vývoj. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé "clintovsky" westernové pojetí spravedlnosti z prostředí amerického velkoměsta plného násilí. Někteří grázlové by opravdu zasloužili spíše kulku "bez vyšetřování" než zkorumpovanou a neschopnou policii či soudce, kteří si nadělají do gatí už jen při pohledu na kriminálníka. To naše demokratické jednání s grázly velkého kalibru bohužel nevede k výsledkům a ti se pak poldům a soudcům jen vysmívají. Tento film mě velmi potěšil právě tím svým nekompromisním jednáním s tímto "odpadem" naší lidské společnosti (něco podobného je možno vidět také u filmů s Charlesem Bronsonem - např. kolekce Přání smrti). Jako by byla společnost už unavena nekonečným čekáním na to, kdy justice konečně vymítí zlo a přála si zasáhnout sama, ... třeba i dalším násilím. Nekonečným ustupováním a převýchovou grázla nenapravíš, je potřeba silná ráže. Střílelo se často, hodně i přesně, a možná proto byl scénář někdy až nelogický a rozstřílený jako cedník. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po ultradrsnym Nasilnikovi pokracuje Eastwood v nastavenym drsnackym trendu hned na zacatku filmu zavita na svatbu dcery jakehosi mafiana kde dotycneho svyma kecama tak rozlozi ze mafiana z toho jebne a Eastwood to okomentuje slovy nejaky muz dostal infarkt patrne mu predlozili ucet ve filmu nemuze chybet uz obligatni loupezne prepadeni a samotny pribeh vyda na velmi slusnou kriminalku hlavni je ze to funguje i tady sem byl v pokuseni strelit tomu plnej pocet ale bohuzel ke konci uz sem se trochu nudil mohlo to bejt kratsi a byl by to stejnej narez jako Nasilnik nicmene i tak je to muj druhy nejoblibenejsi film ze serie naprosta spokojenost ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Harry se nám na starý kolena zamiloval. Ale ani to mu naštěstí nezkřivilo mušku, díky čemuž je tu víc mrtvol než ve všech třech předchozích filmech dohromady. I scénář pozbyl změn, protože všechno nepodstatné z minulých dílů se tu vyškrtalo a na papíře zůstala jen slova BANG BANG, pomsta a zapadákov s kolotočem (víc nebylo potřeba), což mně osobně se hodně zamlouvalo, i když se to celé posunulo spíše do série Přání smrti .. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)
  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)

Reklama

Reklama