Reklama

Reklama

Vždy dokázal zajít o kus dál, aby nastolil spravedlnost... Drsný detektiv Buddy Manucci (R. Scheider) vede speciální policejní útvar, který jde po zločincích, jimž ve vězení hrozí sedm a víc let. Postupně rozkrývají rozsáhlou zločineckou síť a dostávají jednoho gangstera za druhým. Vůdce organizací však začne znenadání někdo unášet v přestrojení za policisty a žádat o výkupné. Situace se vyhrotí ve chvíli, kdy gangsteři odhalí jednoho z Buddyho parťáků, který je následně i zastřelen. Činnost Buddyho útvaru je poté sice dočasně pozastavena, jeho odhodlání dopadnout vrahy svého přítele ale nikoliv… Sedm a víc z roku 1973 je nepřímým pokračováním úspěšného filmu Francouzská spojka a vzniklo mezi jejími oběma díly. Není také náhodou, že se postava Roye Scheidera jmenuje stejně – Buddy. Kvůli problémům s autorskými právy mu však bylo změněno příjemní z Russoa na Manucciho. Režisérem snímku byl Philip D’Antoni, producent zmíněné Francouzské spojky ale také filmu Bullittův případ se Stevem McQueenem z roku 1968. Ve všech třech snímcích, na nichž se D’Antoni podílel, vyniká skvěle natočená automobilová honička. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Javert 

všechny recenze uživatele

Výborné vtrhnutí na scénu v podání Scheiderovy partičky je bohužel následováno rozvláčnější půlhodinkou, po které ovšem následuje svižná chlapácká oldschool kriminálka let sedmdesátých. Sice jsem čekal (a ještě více si přál), že se Scheiderova postava ze Spojky v tomhle řekněme vedlejším projektu přesune do polohy více takříkajíc "pepkovské", ale tomu se nakonec nestalo. Možná to dobře není, možná je, to ať si každý posoudí sám. Já však i přes výše zmíněnou věc hodnotím tenhle film jako opravdu povedený. Scény v myčkách (odteď již na ně nebudu nahlížet tak nevinně) a honička patří k nejlepším momentům. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mám rád atmosféru sedmdesátkových kriminálek, ale snad žádná u mě nikdy nedosáhla na víc než tři hvězdy, protože dějově mě až nepříjemně často nudí a odzívám i všechny ty slavné honičky. A SEDM A VÍC mě nudilo už úplně, i když některé scény tu - i díky nepříjemné hudbě - působí až hororově (úvodní akce, 2x automyčka). Plus ta honička mi přišla hodně opsaná od BULLITA. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Druhej den už naprosto nevím, o čem vlastně tenhle film vyprávěl. Jediný, co si pamatuju, byla vynikající automobilová honička v americkejch kárách - obrovský, težký, nestabilní a špatně říditelný "vany" s ohromným výkonem se bezhlavě řítí městem... až odskakujou puklice od kol a praskaj tlumiče. Tohle bylo grandiózně nařvanejch deset minut. Jenže, jak říkali už naši předkové: jedna honička film nedělá. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Nelze nesrovnávat s FRANCOUZSKOU SPOJKOU - podobnost je značná. První hodina filmu si s ní ani v ničem nezadá. U půlhodinové sledovačky, zakončené honičkou, jsem chrochtal blahem; to je pro mě vrchol filmařiny. Minimum dialogů, vyprávění příběhu kamerou. Pak ale přijde poslední třetina, a tam film trochu ztratí dech. Finální střetnutí není tak výrazné, jak bych si přál. Přesto tenhle film nabízí mnohem víc než FRANCOUZSKÁ SPOJKA 2, kde se naopak všechno dobré soustředí jen do závěru. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film navazuje na Francouzskou spojku, ale víc mi připomněl Bullittův případ. Jde totiž také o tuctovou kriminálku, zajímavou jen skvěle zahranou hlavní postavou a fantastickou automobilovou honičkou. Tentokrát ne v San Francisku, ale v New Yorku. Je to jedna z těch naháněček táhnoucích se přes půl města, v nichž se auta postupně demolují a jedno nevyhnutelně skončí jako vrak. Zbytek je kompletně průměrný, včetně atmosféry. Je správně drsná, jak se na sedmdesátky sluší, ale nic z čeho by si člověk sedl na zadek. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Film je spin-offem Francouzské spojky a vznikl mezi oběma díly. Aby nedošlo k dotčení autorských práv, postava hlavního detektiva byla přejmenována z z Buddy Russoa na Buddy Manucciho. (honajz)

Reklama

Reklama