Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Recenze (1 688)

bartias 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie pro intelektuály. Je to tak divné, jak to zní. Přes zamílovánihodné vychytávky typu „kluk potká holku, dostane ji a příští den se mu nejen zdá vše okolo skvělé, ale skvěle se cítí i on sám a přitom se ve výloze vidí jako Han Solo, tohle romantické drama nezachrání ani rozkošná Zoey Deschanel. Dny nejdou po sobě ale na přeskáčku, což ještě může působit zajímavě. Nápad, který ostře ukazuje rozdíly mezi počátkem a koncem zamilovanosti, ale relativně brzy omrzí. Film pak vyžaduje hodně pozornosti, spoustu domýšlení se bez „napovídání“, do čehož se mi zrovna u něčeho takového prostě nechtělo. ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Film který sebou nese obrovskou životní pravdu. Už na začátku jsme byli varováni abychom nečekali další romantickou záležitost protože tohle není romantický film tohle je film o životě, pravdivý film. Nevím čím to bylo jestli tím, jak moc se ztotožňuji s hlavním hrdinou, jestli to bylo neuvěřitelným charisma hlavní představitelky, jestli to bylo překrásným soundtrackem, nádhernou vizualizací nebo suchým, sarkastickým výkladem vypravěče ale tenhle film ve mě vzbudil tolik emocí a tolik vzpomínek na můj osobní život, které se mnohdy shodovali s příběhem na plátně. Dílo ke na které neexistuje dostatek superlativů s neupřímnějším věnováním, které filmový svět zažil. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu není naivní romantická komedie alá Hollywood. Tohle je prostě tak pravdivý film, až to bolí... ()

Los 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohoto filmu více, vzhledem k mnoha kladným ohlasům, ale jde o obyčejný film, který se některými vsuvkami snaží být originální....což nestačí. Příběh je neobyčejný snad jen povahou Summer, která se ale nakonec stejně změní. A menší spoiler - konec mi přišel trapný...nemám ráda konce, kde vlastně celý film může začít znovu od začátku, jaká je asi tak pravděpodobnost, že s někým, s kým jde na kafe, mu to vydrží? Klidně by mohlo následovat pokračování 500 days of Autumn :) Asi už od podobného žánru nemůžu nic moc čekat, téměř pokaždé mě zklame, nicméně pokud máte rádi podobný styl filmů, asi budete spokojeni, jak jsem již psala, na svůj žánr jde o mírný nadprůměr s několika dobrými scénami. Zajímalo by mě, zda někdy nějaký film překoná Before Sunrise :) (Samozřejmě mluvím o moderní tvorbě, romantických filmů zasluhující si plné hodnocení vzniklo v minulosti mnoho). A co se týče hudby, pokud máte rádi obyčejný pop, určitě se vám bude líbit...mně ne :) 6/10 ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Mierne sklamanie, čakala som emócie, ktoré ma rozrevú, až nebudem môcť na denné svetlo :) nestalo sa, ale aj tak to na kráse tohto snímku neuberá. Nie všetky vzťahy sú šťastné, a nie všetky neštastné konce sú až tak nešťastné :) V dnešnej dobe to máme proste ťažké. Partnerov nám nevyberú rodičia na základe ročného príjmu, s ktorým ostaneme až do smrti, aj keby sme si mali vykrútiť krky.... My proste nezažijeme sklamanie len jedno... ale to je na tom práve to dobré... ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Najoriginálnejšia komédia roku. Skvelá, vtipná, krátka, stručná, škoda tých pár nelogickostí a slabších bateriek v druhej polovici. Bolo by to na 100%... ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Můj první dojem byl - je to obyčejný film, který je podobný mnoha ostatním. Opak je však pravdou. Nemůžu říct, že příběh by mě natolik ohromil, ale jeho zpracování filmu dodává na originalitě, zajímavosti. Naprosto jsem si to užívala a nechala se romantickou komedií bavit, jak to má správně být. Tleskám režii za to neuvěřitelné zpracování, je to něco neuvěřitelného. A hudba byla vybrána na jedničku - je vidět, že Marc Webb ví, co dělá :) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príliš obyčajné, nič originálne. Klasika natočená troška inak, ako sa očakáva ma nedostáva do kolien a preto idem o 1* nižšie. Samozrejme je tu kopec kvalít, ktoré si treba všímať , napríklad dobrí herci, nadštandardná réžia a tiež kamera. Po skončení som ostal chladný, nepreniesli sa na mňa žiadne emócie. Tak možno nabudúce Marc Webb. 70% ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších romantických komedií, co jsem za poslední dobu viděla... Joseph i Zooey září takovým způsobem, že nebudete chtít aby film skončil... nebo alespoň aby skončil, tak jak skončil.... Doporučuju všem :) ()

reky 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně svěží příspěvek do žánrové poličky. Vydařený casting (Gordon-Levitt zahrál výborně), soundtrack i způsob vyprávění. Snímek místy divákovi vykouzlí úsměv na tváři (Harrison Ford), místy nutí k zamyšlení, každopádně je však na hony vzdálen klasické mainstreamové žánrové produkci. Snad jen ten podzimní dovětek mi tam lehce přebýval... 85 % ________ Napodruhé už je to nevyhnutelně plnej kotel! ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

Velice přeceněný film. Co je na tom tak úžasného? no jejda že je tam netypická dívka na kterou nejsme ve filmech ''zvyklý'' na to jak to tady všichni vychvalovali já se koukala na průměrný film s pár dobrými hláškami a pro mě jinak zvláštním dějem. Ten nápad se dá využít jinak. Zooey mi je svým chováním v tomto filmu velice nepříjemná. Zhlédla jsem, ohodnotila a to je vše, vracet sek tomu nebudu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Takovej koukací film. To tak na něho čumíte a von běží a vy furt čumíte a ono se tam něco děje, tak holt čumíte dál a jako člověk zajímá, co se tam stane dál a tak. No hlavně kvuli tomu, že to skáče ze dne na den, tak je to takový zajímavý, ale postupem času zároveň taky matoucí. Josepha Gordon-Lewitta jsem si oblíbil už dávno a tady se mi zas libil, teda né jako že bych ho chtěl vojet, ale to ani tu Zooey Deschantel, která je pěkná, ale já už jednu holku mám a té se žádná nevyrovná. No jinak na to že summer není moje nejoblibenějši období, tak filmek celkem ucházející (a dat si ho takhle ve 4h ráno, to už v člověku něco zanechá...) ()

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Americkej romantickej film, kterej mě nesral. Vtipy to má celkem na úrovni a hlavně se film obešel bez debilního happy endu, kterej můžem vidět ve většině romantickejch filmů. Oddychovka, která neurazí snad nikoho. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Podivně zpracovaná historka o vztahu, ve kterém kluk dostane košem od holky, které byl ukradený. Zooey je tady velice divná, nevěřil jsem jí to. Ale vůbec. Po tom, co předvádí v New Girl (kde si myslím, že moc nehraje, že to je prostě ona), tak tady ta chladná "kráva" mi od ní vůbec nesedla. Stavba děje s flashbacky a flashforwardy je možná inovativní, ale lehce matoucí a ani tak vtipné to nebylo. Průměr. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Pro mě to nezačalo ani neskončilo prostě to uspořádání se mi zdálo takový divný a je mi sice jasné že tento příběh zažil prakticky každý tak to vysvětluje proč to je takto oblíbené , ale tyhle příběhy nejsou pro mě . Ze začátku to bylo fajn , upoutalo mě to a vypadalo že to bude aji sranda a ten jejich vztah se něják dobře vyvrbí jenže místo toho se to ocitnulo v depresi a skončilo to tak jak takové příběhy vždy končí ( 13.9.13/MAC ) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Film jsem před pár lety viděla a zapomněla na to. Až ta odporná malá zkušená teenagerka mi to připomněla. A o tom to je. V podstatě se mi to líbilo, bylo to příjemné na pokoukání a jako sonda do chování kluka, který se bojí (stydí) a nemá velké sebevědomí, myslím hodně přesvědčivé. Přesto si myslím, že za rok, za dva si zase nebudu jistá: viděla jsem to anebo ne? Takže 70% je myslím tak akorát. ()

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama