Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Zajímavosti (74)

  • V celém seriálu není nikdy zmíněno, o jaký ročník sezony se jedná. Pouze při Ludvově (Pavel Kikinčuk) prezentaci si můžeme všimnout, že jde o podzimní část roku 2009. Bývalý trenér Josef Hnátek, kterého ve filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) ztvárnil Miroslav Krobot, však zemřel při prohře Sparty se Slavií 1:4, což bylo 6. 10. 2008. Následující sezona by tedy správně měla být 2008/2009. Na to ale navazuje další chyba, jelikož ve filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka se tvrdí, že zmíněná prohra Sparty 1:4 bylo 270. derby. Prohra 1:4 se však týká 268. derby. 270. derby, odehrané v roce 2009, vyhrála Sparta 1:0. Pepik Hnátek tedy nemohl zemřít při tomto zápase, i když by to zapadalo do doby, kdy se odehrává seriál. (ELBobes)

Okresní přebor - Pohřeb (2010) (epizoda) (E01)

  • Když jde Áda Větvička (Leoš Noha) sbírat popel do hospody, přistoupí ke stolu se štamgasty a i přes vadu řeči je s krásným "R" pozdraví: "Zdar, chlapi." (Frontier)

Okresní přebor - Pohřeb (2010) (epizoda) (E01)

  • Poté, co Ludvovi (Pavel Kikinčuk) při hře na automatu dojdou peníze, jde hrát Adolf Větvička (Leoš Noha), který po pár otočkách vyhraje. V následujícím záběru je však možné všimnout si, že válce na automatu nemají výherní kombinaci. (Skarface)

Okresní přebor - Nábor (2010) (epizoda) (E02)

  • Žádný ze zmíněných fotbalistů (Ronaldinho, Robinho, Romário, Rivaldo) v době natáčení seriálu nehrál za tým, který herci zmínili. V roce 2009 hrál Ronaldinho za AC Milán a nikoli za Barcelonu, Robinho za Manchester City a ne za Real Madrid, Romário již ukončil aktivní kariéru a Rivaldo působil v uzbeckém týmu PFK Bunjodkor a již nehrál za Olympiakos Pireus. (ELBobes)

Okresní přebor - Schůze (2010) (epizoda) (E08)

  • Ludva (Pavel Kikinčuk) při projevu zmiňuje, že tým Houslic vstřelil za podzimní část 14 branek, získal 24 bodů a má průměr 0,93 gólů na zápas. Když však Ludva promítá tabulku všech týmů, má Slavoj Houslice skóre 28:21 a bodů má 27. Poslední sloupec tabulky ukazuje statistiku +/-, která je špatně dokonce u všech týmů. (ELBobes)

Okresní přebor - Na váhu (2010) (epizoda) (E09)

  • V epizodě se hráči sejdou na druhý trénink opět v tělocvičně, a to bez brankáře Karla (Jakub Kohák). Podle jednoho z hráčů Karel trénink bojkotuje. Trenér Zenkl (Ivan Trojan) jim oznámí, že jdou trénovat ven a objeví se na hřišti svého stadionu, ke kterému přitom tělocvična nepatří. Navíc když pak běhají kolečka se závažím na nohou, tak je mezi nimi najednou i brankář Karel, který tento trénink bojkotoval. (Majkl91)

Okresní přebor - Láska (2010) (epizoda) (E12)

  • Když se v hospodě snaží Jarda Kužel (David Novotný) vyzvídat info u piva, vyžádá si od Jarmila (Ladislav Hampl) láhev vodky, kterou po cestě ke stolu otevře. Jakmile začne přelévat piva a chystá se jedno „říznout“, tak láhev vodky znovu otevře. (Guilemot)

Okresní přebor - Derby (2010) (epizoda) (E14)

  • Když se Václav (Luděk Sobota) přezouvá v kabinách, má na sobě jinou košili než na hřišti při zápase a má na ní navíc bundu. Bezprostředně po příchodu na hřiště mu chybí páska pořadatele, stejně jako o poločase při rozhovoru s Bohoušem (Michal Pavlata). (pavelvojta)

Okresní přebor - Derby (2010) (epizoda) (E14)

  • V první třetině epizody rozhodčí Ditrich (Martin Pechlát) kontroluje, zda je hřiště způsobilé k utkání. Po jeho narážkách se Adolf (Leoš Noha) na sudího osočí, že sítě kontroloval. Ve výslovnosti slova "kontroloval" opravdu zazní písmeno "R", přestože tato souhláska dělá jeho postavě ve výslovnosti nemalý problém a je nahrazována souhláskou "J". (Norfice)

Okresní přebor - Návštěva z kraje (2010) (epizoda) (E16)

  • Tvrzení pana Kraje (Petr Nárožný) o tom, že na hřišti Slavoje Houslice má branka šířku podle starých rozměrů, nemůže být pravdivé. Od roku 1863, kdy byla schválena úplně první oficiální fotbalová pravidla, se ani jednou nezměnila šířka brány. Je to stále 7,32 metrů (8 yardů). (ELBobes)

Související novinky

Reklama

Reklama