Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Filmy s Růžovým panterem a Peterem Sellersem v roli pomateného inspektora Clouseaua patří mezi nejúspěšnější komedie všech dob. Také tato je přeplněná gagy a skvělými vtipy, které mohou někdy připadat někomu jako banální a neoriginální, ale Sellers je dokáže doslova povznést na vyšší úroveň. V jeho prezentaci se člověk směje skoro všemu, podobně jako tomu bylo kdysi u Charlieho Chaplina, který dokázal lidi rozesmát už jen svým zjevem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ružový panter znova zasahuje" (The Pink Panther Strikes Again) je kriminálna komédia zo série filmov o parížskom inšpektorovi Jacquesovi Clouseauovi. Je to diel s poradovým číslom štyri. Herec Peter Sellers opäť exceluje. Jeho postava dostáva v tomto snímku mnoho priestroru, ktorý patrične využíva. Hlavne vďaka hereckým kreáciam pána Sellersa sa z inšpektora Clousea stala nadčasová kultová filmová postava. Aj keď nepatrím ku nadšeným priaznivcom anglického humoru, tento film sa mi celkom páčil. Opätovný zásah svojrázneho detektíva Clousea a patálie s jeho nadriadeným inšpektorom Dreyfusom mi prišlo vhod. Pobavil som sa. *** ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Asi můj nejoblíbenější díl z celé panteří série. Peter Sellers v roli vrchního inspektora Jacquese Clouseaua (konečeně povýšen! :-)) znovu exceluje a zdatně mu sekundují Herbert Lom jako šílený inspektor Charles Dreyfus a Burt Kwouk jako žlutá opice Cato Fong. Film se nedá brát čistě jako komedie, protože značná část filmu je kriminálně laděná (upozornění pro ty, kteří čekají záchvat smíchu od začátku až do konce). Ikdyž třeba takový rajský plyn by mohl lehce vypomoct... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

,,Zavolejte Pentagon, FBI a CIA a zjistite kdo vyhral futbal !!!" K tomuto filmu snad ani netreba komentar. Proste bud vas to bavi alebo nie, v kazdom pripade mna to strasne bavilo a tak som sa s Madison dohodol, ze si pozrieme aj ine casti Pantera. Peter Sellers je skvely a reziser filmu RANAJKY U TIFFANYHO (1961) Blake Edwards mal pri Sellersovi stastnu ruku, ze prave tento herec sa stal nesmrtelnymi inspektorom Cluseauom. Taktiez bitka s Katom nemala chybu. Som rad, ze som si znovu mohol po tolkych rokoch tuto komediu zopakovat. _________ Peter Sellers - (Šéf Inšpector Clouseau) +++ Herbert Lom - (Dreyfus) +++ Lesley-Anne Down - (Olga) +++ Burt Kwouk - (Cato Fong) +++ Colin Blakely - (Drummond) +++ Leonard Rossiter - (Quinlan) +++ André Maranne - (Francois) +++ Omar Sharif - (Egyptský zabijak) +++ Produkcia: Blake Edwards +++ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější ze Scotland Yardu. Naštěstí ti dva mají v sobě rovněž kapku chytrosti, tedy jeden z nich minimálně. Chodí v hnědém baloňáčku s vyšívaným kloboučkem, střídá rafinované převleky a na pouti plné zabijáckých škarohlídů předvádí s nenápadní precizností svůj geniální čich na příchozí nebezpečí, hodný velkého Sherlocka Holmese. Jmenuje se Clouseau, inspektor Clouseau... Osobně nepatřím k fanouškům "Panteří" série, mé hodnocení předchozích dílů se potácelo na rozpačitých 3 hvězdách, a Peter Sellers si vysloužil mou oblibu díky zcela jiným filmům. Nicméně určitě se zde shodnu s názorem většiny, že se jedná o nejpovedenější díl, tady konečně vnímám tolik proklamované navázání na němé grotesky v moderním hávu na úrovni, tady konečně vnímám klasiku svého žánru. Kromě skvělého úvodu rozhodně stojí za to minimálně prohlídka domu a výslech přítomných s milou "mezihrou" v tělocvičně nebo Clouseauovy trampoty se zdvihajícím se mostem (či jiné pokusy, jak se dostat přes řeku). Sellers tady naplno řádí, přímo ve vražedně bláznivém tempu, navíc zmizelo hodně toho, co v mých očích předchozí díl Návrat Růžového Pantera coby parodii brzdilo. Pár otravných záporáků, občas přehnaný Lomův exhibicionismus a příliš praštěné karate nelze přehlédnout, ale přežít určitě ano. Oficiální text distributora je tentokrát výjimečně nápaditý, nejen trefně vystihuje hru mezi inspektory lidovým příslovým, ale rovněž charakteristiku filmu: ďábelsky geniální! :-) :-) 80% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama