Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (370)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Vedle Whip it další výborný holčičí film a tentokrát ze vzpomínek Cherie Currie o Joan Jett a kapele The Runaways. Hned na rovinu se sluší říct, že tenhle životopisný film neříká skoro vůbec nic ani o Cherie, ani o Joan, ale je velmi efektně a zábavně rock'n'rollově natočený a s výborným soundtrackem. Je v tom takové letem světem povídání o The Runaways s různými highlighty jejich veřejné i osobní kariéry, ale nějaké hlubší pohledy na obě hlavní postavy tam nejsou i přes pár náznaků, které ale rychle zaniknou a nejsou ani nijak zvlášť rozvinuté. Každopádně ale film tak pěkně běží dopředu a k tomu tak zábavným způsobem, že vůbec nevadí, že se člověk nedozví o Cherie Currie ani o Joan Jett nic podstatného, protože všechen ten rock'n'roll, stylové záběry a celé scény to dokážou v klidu utáhnout celé sami. Hodně tomu pomáhá i herecké obsazení s Kristen Stewart jako Joan Jett a Dakotou Fanning jako Cherie Currie a Michaelem Shannonem jako rockovým producentem Kimem Fowleym. Dakota teda sedí nejvíc, protože překvapivě pěkně zahrála a je zajímavé, že ji jako šestnáctiletou obsadili do role šestnáctileté, když je všude vidět jak do takových rolí obsazují třeba i o pět nebo víc let starší herečky. A zahrála fakt výborně a stylově a bylo na ní vidět, že ví jak má vypadat rock'n'roll i rock'n'rollová troskovitost :). Kristen Stewart si Joan Jett očividně užila a šlo jí to taky moc pěkně. Akorát teda byla škoda, že jak byl film tak rychlý, tak člověk ani nemusel zaregistrovat, že třeba v jejich kapele je i Scout Taylor-Compton, která si moc nezahrála vzhledem k tomu, že prakticky žádné vedlejší postavy neměly žádný prostor. A Michael Shannon si celou tu glamovost a extravaganci musel užít docela určitě, protože i když byl jen takovým popoháněčem děje mezi Cherie a Joan, tak to byla tak výrazná a zapamatovatelná postava, že mě to až překvapilo :). Takže jako pecka a chtěla jsem dokonce hned po kouknutí dát ***** za tu poslední scénu, ale nakonec jsem si to přes noc rozmyslela a ***** si kdyžtak schovám na druhé kouknutí :). ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Upřímný film s upřímnými hereckými výkony uhrančivé Kristen Stewart i Dakoty Fanning. Jediné, co tomu chybí je silnější scénář, z většiny je takové mdlé i přes příběh plný akce, rocku a drog. Jenže se nemůžu zbavit pocitu, že něco takového jsem viděl už x-krát. V roce 2010 možná ještě tolik podobných filmů o interpretech nebylo... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hned po Suzi Quatro jsou The Runaways moje druhá nejoblíbenější ženská rocková muzika. A kvůli muzice jsem si film taky pustil. Ovšem ze zákulisí hudebního komerčního showbyznysu je člověku na blití, holky se mi nikterak nelíbily, natož aby mi svým životním stylem imponovaly (ve dvaceti bych ale mluvil úplně jinak), jejich filmové postavy jsou ploché a působí jaksi bezduše (možná proto, že jsou úplně vymaštěné)... Jednou jsem se i zasmál, to když ještě neplnoletá Cherie kradla nemocnému tátovi-alkáčovi z nočního stolku klepky, aby si trochu srovnala svůj absťák, kdoví po čem. Jinak ale vcelku průměrný komerční film o komerční holčičí kapele, která byla ve své době určitě hrozně sexy, ale až po důkladném producentově tréninku ve stylu "kterak být co nejvíc sexy" (skvělý Shannon). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem důstojné pokračování vlny biografických filmů věnovaných hudebním skupinám či slavným interpretům jako třeba Elvis nebo zejména Stoneův Doors. Zde sledujeme počátky dětských hvězdiček a jejich revolty vůči tehdejší Americe. Že se z jedné kravky vyklube Joan Jett je nasnadě. Pak už jen sledujeme vzestup a pád skupiny Runaways, která v sobě spíš skrývala na svou dobu poplatný sexappeal, než nějaké výrazné hudební kvality. Přesto všechno je to právě díky osobitosti mladičké Dakoty Fanning celkem zajímavá podívaná. Zajímavou tečkou celého příběhu je také (a možná to bude krapet SPOILEROIDNÍ), že ona sláva přišla až se skladbou I Love Rock 'N Roll, která ale právě nemá se skupinou The Runaways nic společného a vlastně to ani není její skladba, jedná se o coververzi skladby skupiny The Arrows. Nebylo by možná lepší, natočit film o životě Joan Jett a cestě k jednomu hitu, s kterým si vystačila až dodnes, než jen vylíčit epizodní část s nějakou holčičí kapelkou? Přesto všechno ale film je to zdařilý. Mohu doporučit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začátky hry na kytaru Joan Jettové jsou komické. CITÁT - Koníček pádí !!?? Naučte mě raději Smoke of the water............ Joan Jett, Sherry Carrie, Sandy West, Lita Ford, Robin Robinson ve velkolepé životní éře jako zakladatelky skupiny The Runaways. CITÁT - Nezletilá zpěvačka, tomu říkám trefa............. Povedená scéna je ta, kdy Joan Jett močí na kytaru jednoho ze skupiny, které The Runaways dělají předkapelu. ............Ty vole, co děláš, močíš na kytaru !!! Je mi to u prdele........... Spojte sex, drogy a hudbu a vznikne co ? Rock 'n' Roll. Ve filmu mimo jiné zazní živě a celá píseň Cherry bomb. http://www.youtube.com/watch?v=pMDn6V7ZLhE Pak přijdou i první rozpory, hádky a životní nezkušenosti některých členů skupiny. CITÁT - Propaguj naši kapelu a ne svoji frndu !........... Nádherná autobiografie se spoustou hudby. Produkci tohoto příběhu měla Joan Jett osobně. Mimo písní The Runaways a Joan Jett The Blackhearts zazní třeba Rebel, rebel od Davida Bowieho, nebo Fever od Peggy Lee, nebo třeba Pretty vacant od Sex Pistols. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Počas nahrávania Dakotinej verzie piesne Cherry Bomb bola v štúdiu Cherie Currie, ktorá jej pomáhala, aby sa nová verzia podobala tej pôvodnej. (dwdb)
  • Ve filmu dvakrát zazní ukázka písně „Vincent (Starry, Starry Night)“ Dona McLeana. Poprvé během cesty autem na koncertní turné a podruhé ke konci filmu v obchodě. (noelcoward73)
  • Rocková hymna „Cherry Bomb“ byla napsána pro Cherie Currie na jejím konkurzu. (noelcoward73)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama