Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled to vypada, ze je vsechno v pohode. Opet tradicni pohodova hudba, opet uvodni animovany titulky, dokonce se i nejakym zazrakem vraci Dreyfus. Ale uz za chvily je jasny, ze kvalita sla dost dolu. Sice tu jsou fajn veci, jako Catovo komedialni vystupy, Clouseauovo ultra auto Stribrny srsen a vysvetleni, kde bere vsechny ty prevleky. A tentokrat to jsou opet super prevleky. Jenze proste uz to nema tu stavu, cely je to takovy trosku utahany, vtipu tu moc neni, ale precejen se sem tam nakej skvelej najde. Prislo mi, ze se tvurci krapet moc dostali do krimi zanru, takze se to krapet podoba prvnimu dilu, na kterej to ale nema. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa toho, čo som o ňom počul, je to imbecil.“ Posledný ako-tak kvalitný „panter“. Takýto rasistický, xenofóbny, šovinistický atď. film sa len tak nevidí. Kebyže Sellers žije a TOTO dá v roku 2023, tak v Hollywoode na najbližšie dve desaťročia skončil. Zápletka sa plus-mínus obmedzila len na atentáty páchané na Clouseaua. Čo mne osobne vlastne paradoxne vyhovuje viac, než hra na kriminálnu zápletku á la prvý diel. Akonáhle sériu (od dvojky, česť výnimkám) prebral nekontrolovateľný Sellers, bolo treba vzdať sa kriminálnych serióznych zápletiek (resp. pokusov o seriózne kriminálne zápletky) a spraviť z toho „len“ bláznivú show. Pomsta Ružového pantera (názov samozrejme nemá zmysel, o drahokam tu vôbec nejde) síce JE bláznivá show, ale na Návrat Ružového pantera a Ružový panter opäť zasahuje sa v mojich očiach nechytá. Na materiáli je poznať únava tvorcov. Vracia sa Dreyfus, ktorý sa z Clouseaua svojho času de facto oficiálne zbláznil. Ako je v sérii "dobrým" zvykom, tvorcovia sa netrápia tým, čo bolo, takže hoc bol Dreyfus minule regulárnou zápornou postavou s až bondovskými parametrami, tu mu vrátili policajnú funkciu a v pohode znova pracuje pre štát wtf. Film pozostáva v voľne pozliepaných scén, ktoré sú buď akčné, alebo v nich Sellers predvádza šialené kostýmy a ešte bizarnejšie masky. Viac času pred kamerou strávil v maskách, než v normálnom oblečení. Niekoho to baví, mňa to pravdupovediac otravovalo, už toho bolo (všetkého) za tie roky proste na mňa priveľa. ()

Reklama

Petr59 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč to některým připadá jako počátek úpadku celé série. Podle mě je to naopak jeden z nejlepších dílů série. Když to srovnám s prvním dílem - Růžový panter, tak je to obrovský rozdíl. Zatímco růžový panter byl velmi suchý, nudný, nezáživný a jediné jeho světlo ztělesnoval Peter Sellers se svými vtipnými scénami, tak pomsta růžového pantera, je svižný, záživný díl. Herbert Lom zde sice nedostal tolik prostoru, jako v jiných dílech, ale filmu to moc nevadilo. Když se tam ukázal, tak to prostě stálo za to (smuteční řeč na Closeauvě pohřbu). Děj byl třeba trochu zamotanější, ale byl alespoň záživný, nenudil jsem se, jako u Růžového pantera. Vtipných scének tam podle mě bylo dost a byly ještě k tomu vtipnější, než v jiných dílech. Nápad s mafií také vyšel, filmaři z toho vytěžili maximum, dát vetší prostor Catovi bylo také senzační. Nevím v čem by měl film nějaké výrazné slabiny. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Odcházení Růžového pantera. Film s velmi podivnou atmosférou. Vůbec to nekoresponduje s předcházejícím étosem panteřího komediálního světa. Jsou tam nějaké situace a odkazy, ale Sellers už skoro vyhasl... vnitřně 🤷. Když něco víte o Sellersovi a jakém byl stavu, tak se na to můžete dívat úplně jiným pohledem...🧐. 53%. ()

Gothard 

všechny recenze uživatele

Pátý film série a současně poslední natočený ještě za života Petera Sellerse. Je znát, že téma se už poněkud vyčerpalo, originální nápady docházely. Na poněkud rozpačitém vyznění filmu se podepsal i chabý scénář: je to vlastně jen sled poněkud pracně pospojovaných scén, vše je podřízeno Sellersovi a jeho geniálnímu komickému talentu. S logikou a návazností se tvůrci zjevně netrápili, ale v tomto případě to zase až tak nevadí. Problém je pouze v tom, že tam, kde není Sellers, film často upadá do šedého podprůměru, zejména v poslední části je to hodně znát. Sellers mnoho zachránil, některé scény jsou skutečně brilantní, z ostatních herců je možné zmínit snad už jen Herberta Loma (zejména jeho pohřební řeč je dokonalá). Český divák nemůže neocenit dokonalý dabing, Stanislav Fišer je prostě úžasný. Není to film, na který by se nadalo dívat a který by vůbec nepobavil, ve srovnání s předcházejícími díly jde však kvalita dolů. Bylo by určitě zajímavé sledovat, jak by dopadl další díl, pokud by Sellers nezemřel, zda by se podařilo úroveň pozvednout. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Peter Sellers (Clouseau) vydržel v této sérii hrát jen díky neúnavnému režiséru Blakeovi Edwardsovi, který jej od dílu Návrat Růžového pantera (1975) usilovně přemlouval, aby jím nenáviděnou roli znovu přijal. Sám Sellers se negativním vztahem ke svojí známé postavě netajil (údajně mu zničila kariéru dramatického umělce) a Pomsta Růžového pantera byla pro něj ukončením spolupráce. (LiVentura)
  • Během natáčení v Hong Kongu spatřil policista Burta Kwouka (Kato), jak krade skútr, a zatkl ho. Trvalo několik hodin přesvědčit jej, že to bylo pouze v rámci natáčení. (Kulmon)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)

Reklama

Reklama