Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Odcházení Růžového pantera. Film s velmi podivnou atmosférou. Vůbec to nekoresponduje s předcházejícím étosem panteřího komediálního světa. Jsou tam nějaké situace a odkazy, ale Sellers už skoro vyhasl... vnitřně 🤷. Když něco víte o Sellersovi a jakém byl stavu, tak se na to můžete dívat úplně jiným pohledem...🧐. 53%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Väčšina seriálov končí o niečo neskôr, ako by skončiť mala. A filmy s inšpektorom Couseauom trpia rovnakým nedostatkom. Pre mňa osobne ešte väčším, pretože som nepociťoval spokojnosť ani pri prvých častiach. A čo sa týka hviezdičiek, je to vlastne jedno, či má film jednu alebo dve. Podstatné je, že podľa môjho názoru nemal byť nakrútený, aby nekazil vkus filmových divákov v dobe, keď je ich vkus ešte tvárny. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem se chtěl pořádně zasmát a chtěl vidět něco, co jsem fakt dlouho neviděl. Zvolil jsem si Pomstu Růžového pantera a byla to volba vskutku skvělá. Dnes mi tahle komedie padla jako ušitá na míru. Na spoustu věcí už jsem si ani nepamatoval. "Jsem pomočen od hlavy až k patě." Skvěle jsem se bavil! 90% ()

Gothard 

všechny recenze uživatele

Pátý film série a současně poslední natočený ještě za života Petera Sellerse. Je znát, že téma se už poněkud vyčerpalo, originální nápady docházely. Na poněkud rozpačitém vyznění filmu se podepsal i chabý scénář: je to vlastně jen sled poněkud pracně pospojovaných scén, vše je podřízeno Sellersovi a jeho geniálnímu komickému talentu. S logikou a návazností se tvůrci zjevně netrápili, ale v tomto případě to zase až tak nevadí. Problém je pouze v tom, že tam, kde není Sellers, film často upadá do šedého podprůměru, zejména v poslední části je to hodně znát. Sellers mnoho zachránil, některé scény jsou skutečně brilantní, z ostatních herců je možné zmínit snad už jen Herberta Loma (zejména jeho pohřební řeč je dokonalá). Český divák nemůže neocenit dokonalý dabing, Stanislav Fišer je prostě úžasný. Není to film, na který by se nadalo dívat a který by vůbec nepobavil, ve srovnání s předcházejícími díly jde však kvalita dolů. Bylo by určitě zajímavé sledovat, jak by dopadl další díl, pokud by Sellers nezemřel, zda by se podařilo úroveň pozvednout. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je docela nudný, ovšem film se rozjede jakmile se objeví Clouseau v půjčovně kostýmů a jeho "Plombááá!" nemá chyby. Mnohé scény postupně gradují, a také slovní komika českých dabérů si krásně pohrála s našim jazykem "Bojím se, že přefiknu papoucha a on mi uletí" (scéna s nafukovacím papouchem v "hustej mlži"). Českým divákům bezesporu přidal dabing na kvalitě dalších pár bodíků a Oldřich Fišer by za tento dabing zasloužil metál. Z Růžových panterů je to jeden z lepších dílů. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Peter Sellers (Clouseau) vydržel v této sérii hrát jen díky neúnavnému režiséru Blakeovi Edwardsovi, který jej od dílu Návrat Růžového pantera (1975) usilovně přemlouval, aby jím nenáviděnou roli znovu přijal. Sám Sellers se negativním vztahem ke svojí známé postavě netajil (údajně mu zničila kariéru dramatického umělce) a Pomsta Růžového pantera byla pro něj ukončením spolupráce. (LiVentura)
  • Plánoval se i šestý díl Romance růžového pantera. Kvůli smrti Petra Sellerse (Clouseau) ale nikdy nevznikl. (Pierre)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)

Reklama

Reklama