Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

anais 

všechny recenze uživatele

I přes mnoho sympatických momentů je v Your highness až překvapivě málo vtipných momentů. Dokonce jako by chyběli i pokusy o ně. Tvůrci se soustředí na odvyprávění příběhu v jakž takž logickém sledu scének, které ctí "vážný" žánr fantasy, a bojí se přitlačit na pilu absurdity. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

V případě, že chci brát Prince a pruďase jako komedii, je i přes konstantní fakování pozoruhodně nevtipný a poněkud moc krvavý (způsobem, kterému se budou smát asi jenom třináctiletí kluci). Pokud ho mám brát jako fantasy, odehrává se v příliš neživotném světě. Dvě hvězdy patří Natalii Portman a Damianu Lewisovi a taky těm několika povedeným vtipům, které se netýkají sexu, ale strefují se do žánrových klišé. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Parodie na fantasy filmy? To zní dobře. Avšak jen do chvíle, než zjistíte, že celá parodie se nese v duchu fekálních teenagerských komedií. Ačkoliv výprava je solidní a trikové efekty velmi podařené, přece jen se vám chvílemi bude zvedat dekl z nechutností na plátně. Abych vás přesně uvedl do toho, co Princ a pruďas (v originále něco jako Jeho Stojícnost – sexuální dvousmysl) nabízí, zkopíruji sem komentář jednoho uživatele z ČSFD, který myslím tuto funkci splní dokonale a bezezbytku: „Představte si: Minotaurus se snaží v labyrintu ošoustat panoše přes kalhoty, přijde ale Natalie Portman hrající na flétnu, načež minoutaurus s ještě stojícím pérem všeho nechá a jde rozněžněně k Natálce, přijde ale princ, který není statečný, bodne toho býčího úchyla, z kterého vyteče pár litrů opravdu kvalitního kečupu (dle barvy a plné rajčatové vůně všude ve vzduchu bych ho tipnul na Heinz). Z mrtvé bestie si pak uřízne šulina a nosí ho půlku filmu na krku jako trofej (pár lidem dá té býčí klobásky i čuchnout). To stojí za to vidět, ne? Myslíte, že přeháním?“ Ne, skutečně uživatel nepřehání. Podobných kousků jak ve filmu, tak v bonusech najdeme povícero. Příběh vypráví o dvou princích – jeden je statečný, druhý hovňousek, který dokáže maximálně ojet trpaslíkovu manželku. Statečný princ osvobodí princeznu, ale pro tu si přijde čaroděj, a tak se oba princové vydají na záchrannou výpravu. Cestou potkají různé nechutné postavy, ale také anorektickou Xenu v podání anorektické Natalie Protman. (Když rytíř hovňousek tvrdí, že nemůže spustit oči z jejích bujných ňader, nevěříte svým uším. Kdyby řekl „z plošin“, pak možná.) Pak už přijde na řadu Mínotaurus, a konečně střet s čarodějem. A šťastný konec s náběhem na druhý díl. Film má vynikající vizuál a potažmo i triky. Jít o čistokrevné béčko a fantasy s humornými nebo klidně i parodickými prvky, šlo by o hodně zajímavý film. I ta Natálka hraje na téhle úrovni docela slušně. Také snaha o precizní anglickou, nikoliv americkou výslovnost dodává snímku určitý punc originality. Co je to však platné, když v každém záběru musí být homosexuální narážka, narážka na hromadný homosex, výkaly, zvratky, nechutnosti, samé pochva jako ruka, penisy se to tu jen hemží... Jako nic proti, ale když je toho moc a v nechutném kabátku, není to hezké ani náhodou, natož vtipné. Nechápu jediný důvod, proč tvůrci šli zrovna tímto směrem. Ostatně to nepochopili ani diváci. Snímek, který byl natočen za docela nízkou sumu 50 miliónů dolarů, jen s bídou těch 50 miliónů vydělal po celém světě a i s videodistribucí. Což znamená, že tvůrci prodělali polovinu této částky, kterou musejí zaplatit distributorům. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Přisprostlá fantazy pohádka se asi nejlíp sleduje s kámoši v lehkém rauši. Za střízliva mě ty neustálé narážky na souložení a penisy (chudák Minotaurus!) po chvilce omrzely a pak spíš vadily, jak se pořád opakovaly. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Asi jediná scéna, ktorá mi naozaj vadila a prišla mi odporná, bola zastávka Thadeousa a Fabiousa u toho malého nadržaného čarodejníka. Plus pofidérne čarovanie Leezara a jeho old bičiz. Inak mi teda asi feťácke & sexistické vtipy vadia stále menej ako tradičný fekálny humor. Niekoľko nápadov vo filme je originálnych, aj keď možno nemám napozeraných dosť starších vecí, z ktorých čerpali. Veľmi sa mi páčil súboj v aréne, kde sa objavila Natalie, chválim kostýmy a hlášku - magic, motherfucker. Taktiež som sa nasmiala pri momente, keď Leezar dáva repliky na účet Harryho Pottera a iných, ktorí sú chosen one. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

WTF? :) Další film, co museli natočit totálně zhulení filmaři, protože tohle nemůže nikdo myslet ani trochu vážně. K parodiím typu Bláznivý příběh Robina Hooda to má sice daleko, ale jinak nemůžu napsat, že bych se vůbec nebavil. Docela překvapivý cast (především Natalie a Damian), ale je vidět, že i tito "seriózní" herci si umí udělat srandu i sami ze sebe. Jen by už možná mohl někdo amíkům říct, že když dáte do jedné věty dvacetkrát "fuck", nestane se to nijak zvlášť vtipnější. Jinak pohoda film, ale asi spíš ke koukání jen pod nějakým tím stimulem, pak se asi chtěný efekt dostaví... :) ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Čaroděj pedofil, princ co by jen hulil, důvěrník co nemá pinďoura, ... Prostě jsem se u téhle rytířské zvrácenosti bavil jak malej jarda. 75% [HD] ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

I s těma sprostýma slovama se musí umět zacházet, no. Stejně tak akční scény se musej umět točit. A konečně - když už všechno tohle selže, mohli byste mít v záloze aspoň neotřelej příběh. Ne, tenhle souboj o šukačku s jednou pannou je neotřelej leda tak tim jazykem (a to jde ještě o dost perverzní neotřelost); a úplně dokonalou Natálkou ... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích. Uznávám, že občas jsem se zasmál a film byl správně trapný a cringe, ale po většinu stopáže je film celkem nejistý a ničím výrazněji neoslní. Na prkotinu je totiž místy až moc vážný a na seriozní fantasy je místy zase moc debilní. Až mi to přijde, že Gordon Green je jednoduše úplně ztracený režisér a nejenže zde nemá vizi, čím by film měl být, ale nemá ani klíčové detaily či jednotlivé scény, které by diváka úplně odrovnaly a po kterých by si řekl “jo, tohle bylo luxusní.” A to raději ani nezmiňuji, jak chlapec dovedl poslední roky posrat celou Halloween sérii. Já ti Dejvide nevím, ale skoro jakobys posral, na co sáhneš. Za občasnou zábavu tam tu druhou hvězdu ale ze soucitu přihodím… ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Dobře se na to kouká, McBride to povyšuje, má to koule a dokonce i důstojný fantasy příběh. Zatím nejlepší oplzlá komedie letos. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Komedie jak má byt podle mně, ještě tet z některých foru nemůžu ale bavil jsem se a to je hlavní. A co se tyče dalších nadpřirozených věci ty se mi ve filmu moc líbily. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Já mám sice radši o něco více sofistikovanější humor, ale čas od času mě dokáže neskutečně pobavit i naprostá úchylárna. Dannymu McBrideovi jsem hodně věřil, protože právě on mě svými scénáři často rozesměje, tentokrát mu to u mě tak úplně nevyšlo. Asi jsem byl až příliš namotivovaný a čekal jsem ještě větší nápor na bránici. Přes veškerá zklamaná očekávání jsem se bavil, takže jsou to lepší tři kousky. 3*+ ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Fantasy komedie, která se mi hnusila svým excentrismem. Všudypřítomné sexuální narážky a podněty tu nebyly ani tak vtipné, jako nechutně výstřední. Nejsem puritán, sex a narážky na něj ve filmu mi rozhodně nevadí. Problém je, že Princ a pruďas je založený pouze na nich a je toho zbytečně moc, tady méně by se rovnalo lépe. Několikrát jsem se zasmál, ne že ne, jde o podařenou komedii, ale takové scénky jako nucená onanie kouzelného dědečka, válečná trofej v podobě minotaurusova penisu aj., už je nad rámec komedie a jde spíše o jakousi touhu z toho všeho udělat největší permisivní filmovou událost. Místo toho, to vypadá lacině a nabubřele. Abych jenom nekritizoval, tak mě potěšila vizuální stránka, která trošku kopírovala (i když ne v takovém měřítku a kvalitě) Pána prstenů, krásná Natalie Portman opět předvedla svůj herecký šarm, dobře provedené souboje, několik výtečných žertů aj. Mnou oblíbený James Franco mě tady zklamal. Nedokážu pochopit, jak může někdo, kdo tak skvěle zahraje ve filmu jako je 127 hodin, zahrát tady heterosexuálního prince s vystupováním teplouše a poslat tím sám sebe na herecké dno. Nebýt těch zbytečných úchylných pasáží, dal bych aspoň průměrné 3, ale bohužel jsem byl zklamán hned několika aspekty a tak jen podprůměrné 2. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem docela dost zklamaný. Až na samotné herce nuda a šeď. Vtípky jsou víceméně trapné a zasmál jsem se snad jen jednou. Samotný nápad zasadit bláznivou, řekl bych až puberťáckou komedii do fantasy světa, je sice fajn, ale to samotné nestačí. Navíc i samotný děj je dost slabý, a to i na film, který paroduje slavná díla před sebou. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"This quest sucks!" Aplikování humoru huličských komedií na archetypální fantasy zápletku?Jasně,má to své mouchy,ale takhle jsem se v kině nenasmál už zatraceně dlouhou dobu.Fuck yeah! 80 % ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedia ze středověku opepřená o současnou mluvu, nadávky, parodické momenty...Některé vtipy se vydařily více jiné méně, ale v celkovém měřítku se jedná o film plný drsného humoru. Smíchání více žánrů? Proč ne! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Škoda přehnaných vulgarit, které sice často sedly tak jak měly, ale kolikrát svou trapností celý film srážely. I přesto, že jsem se několikrát od srdce zasmál, měl jsem na konci pocit, že vzhledem k výpravě a obsazení se z toho dalo vytřískat mnohem víc. 50% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zvrácená a neuvěřitelně drzá komedie Princ a Pruďas mě překvapila svým nechutným humorem a pořádnou nadsázkou. Trojice herců McBride, Franco a Portman je skvělá trojka, která se do takové nechuťárny hodí. Slovo F**k je tady každých pět minut vyřčeno minimálně dvakrát a dojde i na sprostší slova. Příběh kdy je jeden z princů udatný bojovník a druhý je líný a nešikovný je zde zpracován dobře. Celkem vtipná zato nechutná a sprostá komedie si určitě najde svoje fanoušky. Nicméně kdo se ve filmech tohoto žánru vyžívá tak bude slavit. Prostě Čáry. Máry. Fu*k! ( 60 procent ) ()

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama