Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 992)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá, nekorektní, zábavná psina, která si bere na paškál komiksové filmy. Ryan Reynolds konečně v roli (rozbředlého avokáda) na tělo hláškuje o 106, no a Morena Baccarin je sexuální bohyně co bude plnit pokojíčky (a harddisky) mnoha malých (a velkých) kluků. Bourání čtvrté stěny funguje mnohem lépe než jsem čekal. Příběhově jde o romantickou klasiku, která nestojí jen na píchání jak se zprvu zdá, ale má to správné nesuperhrdinské srdíčko. Je to infantilní, dětské a ujeté. Moje značka. Bezvadné titulky a vnazení na druhý díl funguje na výbornou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mě trochu rozpačité pocity. Po stránce humoru a zábavy Deadpool splňuje přesně to, co slíbil, ale akční stránka je bohužel průměrná a příliš se ji nedočkáme. Nejen, že jde místy dost vidět slabší rozpočet, ale kamera je tak chaotická, že si nováček Miller může podat ruce s Megatonem. Rychlý střih zkrátka kazí dojem a je tak špatný, že člověk pořádně ani nezaznamená krev,což já pokládám za velké mínus. ( Trailer sestříhaný čistě/ film špatně). Záporák je průměrný, ale to je u Marvelu klasika. Lehce mne iritovala i častá retrospekce. Chvála patří svůdné Moreně Baccarin a spousta narážek na všemožné filmy ať se jedná o frančízu X-menu, tak padne slovo i o Taken či Bladeovi. Potěší i stylové úvodní titulky a nebvyklá potitulková scéna:) Nevím zda jsem nebyl správně naladěný, ale necítil jsem to správné vzrůšo a adrenalin, jaké u podobných filmů obvykle zažívám, proto tedy dám Deadpoolu ještě jednu šanci. Do kina se tedy vyplatí vyrazit, ale kdo zhlédl trailer více než 2x, příliš věcí ve filmu Vás nepřekvapí. Něco nad 70% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svět nepotřebuje superhrdiny, svět potřebuje hlášky! Spoustu nekorektních krvavých hlášek. Takové, které šikovně balancují na hraně dětinské trapnosti a dospěláckého, přisprostlého urážení všech padouchů, ze kterých zrovna adrenalinem nadopovaný Deadpool dělá sekanou. Filmový marvelácký vesmír už dlouho volal po podobně vulgární komické postavě. Po sympaticky brutálním antihrdinovi, který by se se svojí proříznutou pusou nezastavil před ničím a před nikým, a jež by byl přesným opakem dušínovského Captaina Ameriky. Deadpool vždycky tak nějak tajně platil za ekvivalent naspeedovaného Jokera z konkurenční stáje DC, a jeho první plnohodnotný hollywoodský zářez tuto fandovskou teorii směle potvrzuje. A objeví se i X-Men! Takže všichni povinně natrénovat bránice a rozhodně vyražte do kina. A nezapomeňte si pláštěnky - červený. Stříká to po hektolitrech. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Koukat se na Deadpoola je trochu jako jít po Václaváku s ožralým kámošem, který si stoupne uprostřed chodníku a začne chcát. Každých deset vteřin zařve: BACHA MÁM V RUCE PTÁKA!, což je nejdřív docela funny, ale pak se to stane krapet předvídatelné a únavné. Deadpool je odlišný ne tím, že by se tolik od ostatních superheroes lišil, ale tím, že odlišnost neustále tematizuje a sype divákům do ksichtu. Jinak je úplně stejně průhledný jako CapAm, jen tam, kde se kapitán chová jako Dušín, se Deadpool nutně zachová vždy jako kokot. Je to prostě modelový návrat potlačeného. Marvel tak dlouho odsouval násilí, vulgaritu a sex ze svých filmů, až vzniklo dost materiálu na Deadpoola, který ukázkově zaplňuje všechny díry (pěstí). Funguje to jako objednávkový fan service a lubrikant pro další X-Meny, kde se určitě nebude klít a masturbovat. A stejně tak pro celé marvelovské univerzum, ať už za ním stojí kdokoli. Neberte to špatně - hlášky jsou bezva, akce fajn. Ale pod pozlátkem frků vo korektnosti a honění péra je v jádru úplně stejně jalová romantická story se špatným padouchem (Ed Skrein = lame), jako v případě mnoha dalších komiksáků. Deadpool vydělává na tom, že na svoje slabiny poukáže, ale výsledkem není tak zábavná a soudržná podívaná jako Strážci galaxie, ale spíš zmateně kličkující přešívka, která svoje slabiny maskuje pubertálními výstřelky. Jen to z mého pohledu nefunguje jako film, ale spíš jako fanboyovská směsice gagů s proměnlivou úrovní. S rostoucí stopáží roste i pocit, že film jede na automat a na jeden dobrý gag vychrlí tří průměrné. Takže OK, beru, ale okouzlení Kick-Assem se neopakuje, Vaughn trotiž dovede chcát proti větru i bez toho, aby vám stokrát zdůraznil, že při tom drží v ruce ptáka a to se nedělá. Škoda, že mi není o 20 let míň. Jak správně poznamenal kolega Samohan Řepák: byl by to nejlepší film, co jsem kdy viděl. Tohle musím v tradici českého filmu překřtít na SUPERHRDINSKI FILM. [60%] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Deadpool je velká sranda, očividně nadšený film, který si jeho tvůrci zamilovali už dávno a teď je na čase, aby si ho zamilovali nebo alespoň oblíbili i diváci. Vtipů jsou metráky a jsou různé - těch vulgárních je nejvíce a bohužel mě po nějaké době začaly mírně nudit, působily čím dál více nuceně. Jenže potom tam jsou vtipy další, které si utahují z ostatních filmů i z tohoto filmu, a dokonce několik očividně inspirovaných Monty Pythony. Když se Wade a Vanessa dohadují, kdo měl horší dětství, je to jako pythonský skeč Four Yorkshiremen, když se (Kapitán) Deadpool bije s Colossusem (což je tedy jednoznačně nejvtipnější scéna), je to jako souboj krále Artuše a Černého rytíře. Dokonce ve filmu padne také jméno Basila Fawltyho (které ovšem české titulky dost nepochopitelně změní na Hugha Granta, stejně jako ze Zámotku udělají E. T. Mimozemšťana)... Tak tenhle druh humoru mi byl samozřejmě bližší. "Zdálo se mi o Liamu Neesonovi. Unesl jsem mu dceru a jemu se to nelíbilo. Ty filmy jsou už tři. Jestli on nebude špatný rodič." ()

Galerie (137)

Zajímavosti (108)

  • V laboratoři, kde uzdraví Wadea Wilsona (Ryan Reynolds), si před procedurou můžeme všimnout dívky, které ze zad vyrůstají bodáky. Jedná se o mutantku Marrow jež patří do "X-Force". Tento komiks studio Fox také plánovalo zfilmovat. (Charpy)
  • Agentovi, který přijde za Deadpoolem (Ryan Reynolds), aby ho léčil, řekne Wade „agente Smithi,“ čímž odkazuje na film Matrix (1999). (sin34)
  • Wade (Ryan Reynolds) nechá vybouchnout celou Francisovu (Ed Skrein) laboratoř pomocí obyčejné sirky a malého vývodu na proudění kyslíku. Jenže kyslík sám o sobě není hořlavý. (holyterry)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama