Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 988)

Tosim 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ natočil někdo film z X-Menovského univerza, který má vtip, nebere se tolik vážně a překvapivě reaguje i sám na sebe. Je to opravdu oživení jak sviňa, přece jen, člověku dochází, že superhrdinové řeší tu více, tu méně obdobné věci. Mínus Deadpoola je bohužel ten, že přes jeho hláškování a fuckování si nejsme úplně jisti, jestli alespoň tu lásku myslí naprosto upřímně a vážnější momenty nemají takovou účinnost. Leč na dvojku už půjdu do kina!! 90%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já to vzdávám. Právě úporně přemejšlím proč k tomu aby byl dneska nějakej film hrozně khůl a fany tam musí pobíhat nějakej čurák v červených hadrech superhrdiny a žvanit tak infantilní sračky, že bych si nejradši od nějakýho čmouda z Islámskýho státu nechal nacákat do držky a pak vrazit kebuli mezi půlky, než se koukat na tenhle poklad. Kam se doprdele poděli hrdinové z masa a kostí? Kam se poděli akční scény bez těch zkurvených zpomalovaček, rádoby efektních záběrů a podobných vocasáren? A proč ještě nikdo kurvafix neutratil tu naprcanou bělici Eda Skřeta z posledního kurvýra a nechá tu homokládskou hubu srát se do dalších filmů? Tyto a další otázky mi patrně nebudou zoodpovězeny, protože já jsem prostě vyvrhel, to největší nekultivovaný hovado co nepochopí co je na tomhle vejškrabu tak super. Takhle já nepopírám, že chyba je nepochybně na mojí straně, protože já si holt nedokážu najít cestu do tohohle pro mě nepochopitelnýho světa, ale proč bych měl? Bude mi potom líp stát? Budu hrozně oblíben v kolektivu podobných s dobou jdoucích přicmrndávačů? Třeba jo, ale mě je to u prdele. 109 nejlepší film? ale tak určitě...15% ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Po tom, co nás neúnavná marketingová kampaň dlouhé měsíce lákala na "jiný druh superhdiny", se nemohu vyhnout zklamání z toho, že je první Deadpoolův celovečerák vlastně poměrně nenápaditý, krotký a konzervativní. Dobře se to projevuje například v (inscenačně nijak omračujících) akčních scénách, kde sice teče krev a sekají se končetiny, ale střih a volené úhly záběrů se snaží tyto brutální detaily co možná nejvíc zakrýt. Mám Deadpoola rád jako postavu, ale sorry, oproti Vaughnovým Kingsmanům zatím hraje alespoň o ligu níž - a to nejen co se týče kreativity a určité drzosti, s jakou si oba filmy pohrávají se žánrovými klišé a diváckým očekáváním. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá, že Deadpool dá spojení komiksová adaptace úplně nový význam. Dokonce se zdá, že těch sebereflexivních, sebeuvědomělých, intertextuálních a metakritických momentů narušujících tok vyprávění bude tolik, že se v něm tvůrci utopí a žádné vyprávění z toho ani nebude. Pak to ale najednou zvadne jako Deadpoolova původně pěkně tvarovaná prdel a divák je svědkem sice vtipné, ale docela "tuctové" komiksovky jednoho macho ultrasexuála (tak jsme na střední říkali těm, kteří by zmerčili všechno, co uvidí). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"I'm too old for this shit." Filmový, ale stejně tak i komiksový "Deadpool" je vítezstvím marketingu a korporátní mašinérie, které se vydává za třeskutě frajerské, nekonformní a rebelantské dílo outsiderů. Nemalou zásluhu na tom má dlouholeté živení mýtu ratingové kategorie R (v případě komiksů M) jako domnělé značky radikálnosti a necenzurovanosti. Vážně je měřítkem kvality, jestli se ve filmu řekne pár sprosťáren a ukážou nějaké kapky krve? Fakt, že "Deadpool" se stal velkým kasovním trhákem stvrzuje leda tak uniformitu mainstreamu nového tisíciletí. V osmdesátkách či devadesátkách by byl jen jedním z desítek filmů s hubatými hláškami a pár akčními scénami, které se každý měsíc předháněly o pozornost teenagerů a dětí na pultech videopůjčoven. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Kvůli násilí, nahotě a sprostým slovům se film nepromítal v Číně. Obvykle se Hollywood s cenzory nějak domluví a připraví pro tamní trh upravenou verzi. Tentokrát by prý ale muselo z filmu zmizet tolik materiálu, že by přestal dávat smysl. (Maulincio)
  • Obrázek, který Deadpool (Ryan Reynolds) kreslí, se uplně neshoduje s obrázkem, který se objeví v úvodních titulcích. (Maulincio)
  • Ryan Reynolds (Wade) splnil přání nemocnému dítěti, které chtělo (ještě nedokončený) snímek vidět před svou smrtí. Chlapec se jmenoval Connor, zemřel v roce 2016 a Ryan se rozhodl, že mu vzdá hold. Proto Wade navrhuje Vanesse (Morena Baccarin), že se jejich syn bude jmenovat Connor. (Duoscop)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama