Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Kladně hodnotím originalitu a výtvarné zpracování. Dětská fantazie, modrý tygr a nádherná botanická zahrada byly kouzelné. B. Hrzánovou vždy ráda vidím v divadle nebo na plátně. Děj je ovšem nedotažený, pomalý, uspávající. Opravdová ukolébavka. Ani herecké výkony nejsou oslňující, pan Hartl opět hraje mimoně a jeho filmový syn jenom stále na něco zírá a téměř nehraje. Postava starosty se typově do příběhu vůbec nehodila a herec je zbytečně afektovaný. Škoda. Ráda už bych byla někdy českou pohádkou zase po letech mile překvapena. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá trapárna a mrdárna do hlavy, podpořená nasazením německýho fašouna v roli záporáka. Animované sekvence řekněme že bych zpracováním ani neodsuzoval, kdyby nebyly uplně o ničem - jako že ty představy těch harantů. Hulící Hrzánová v dětskym filmu byla fakt vzor pro všechny dětičky. A všichni to hráli fakt divně, Hartl, Polívková, Havelková, Čermák. Teda jednoznačně z toho viním režiséra, kterej to celý natočil jak idiot... leč i scénárista asi pizdu v řiti měl, protože ten děj je uplně idiotskej a furt se točí kolem nějakyho toho modryho tygra, kterej je mi docela u prdele... A ten harant, malej idiot Jakub Wunsch, kterej mě svým dementním vzhledem a hlavně mluvou neustále mrdal hlavu, to už bylo jenom takovy koření pro pedofily, aby si mohli představovat, jak ho zneuživaj... Strašnej film hodnej zapomenutí... Ee, akorát se mi docela někdy libila ta hudba... ()

Reklama

Drunk_Queen odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy nebývám tak zlá, abych vstupovala do děje a přála si, aby si postavy vylezly na střechu a skočily šipku dolů. Tady jsem si to říkala každých 5 vteřin. Děj jsem nezpozorovala skoro žádný, nebo byl prostě moc pitomý. Postavy byly úděsné a jejich chování jsem jim ani trochu nevěřila. Ztratila jsem hodinu a půl svého života. V té době jsem mohla koukat třeba na dokument o pletení svetrů! Doufám, že scénárista a režisér pověsí své profese na hřebík a už nás nikdy nebudou zatěžovat svým dílem. Nejlepší věcí na tomto díle byl roztomilý, i když jen asi napůl modrý tygr. Ale to dobrý film bohužel nedělá. Trošku zvýším hodnocení, jen kvůli tygrovi. 10% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kde nic tu nic..Hodina naprostého ničeho až najednou se konečně objeví modrá kočička s podivnou září na vouskách a všechno rázem vykvete. Líbila se mi jenom část kde je i animací ukázáno jak díky tygrovi všechno oživne a pak také mini role megery Lenky Vychodilové. I když jsem vždy měla ráda paní Barboru Hrzánovou tak v tomto filmu je její herectví naprosto umořeno stupidními ohlasy typu: "Viděli jste ho?" nebo "On nám žere psy!". Stručněji - další zbytečný výtvor české kinematografie potvrzující většinu nekoukatelných nesmyslů. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Koukatelný český film pro děti, který si však myslí, že k pobavení stačí jedno pěkné zvířátko a několik povahově vyhraněných charakterů. Celou stopáž to bohužel neutáhne, občas jsem se nudil. Několikrát jsem zapochyboval, v jaké době se to mělo odehrávat. Retro atmosféra kombinovaná s plány na moderní velkoměsto působila místy směšně. Slabší tři hvězdy. *** Ve zkratce: Jé, hele, tygr. A je modrej! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)
  • Velký skleník, který vznikl jako dekorace pro potřeby natáčení, byl inspirován podobnou stavbou až z Budapeště. Ve skutečnosti se pak filmovalo v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, v botanické zahradě v Praze - Troji a v Liberci. (Listeroman)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Terezy Horváthové. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama