Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se skupinou uvízne za zdí a volá Daenerys o pomoc. Arya se Sansou jsou v rozporu. (KajusaK)

Diskuze

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Eleanor05

Já si také myslím, že Theon, Yara a i Euron se v posledním díle mihnou. Alespoň bude někdo mluvit o Yaře, která v seriálu měla zatím z nich nejmenší prostor a důležitost a také tipuju, že její další osud bude smutný. Nicméně to měli udělat dříve. Euron aspiroval na jednu z hlavních rolích série, byl tak vystavěn a najednou po něm neštěkne ani pes. Přestal existovat. MEZI HLAVNÍ PRAVIDLA TVŮRČÍHO PSANÍ PATŘÍ: NIKDY NEDÁVEJ NA SCÉNU POSTAVY, S KTERÝMI PAK NECHCEČ HRÁT. I sebemenší role sluhy, který nese psaní, má mít význam (například dopis přinesl později, protože se mu cosi přihodilo a to pozdní doručení zprávy a ona zdánlivě nepatrná, bezvýznamná sluhova příhoda měla pro osud hlavních postav zásadní význam). Když postavy nechám v seriálu několik dílů stagnovat nebo je zazdím, je to v uměleckém světě špatně. Podotýkám, že jsem absolutní amatér a tohle učí v základech tvůrčího psaní jako prňáky učí nejdřív základům čtení a psaní. Ti, co psali scénář, ty základy nějak ošidili. A to mi u takhle významného seriálu fakt štve, tohle není laciná TV inscenace pro pár stovek lidí, měla by to být špice filmařského kumštu.

Eleanor05

Eleanor05 (hodnocení, recenze)

Sidonka

Tak počítám, že Theon a Yara se ještě v posledním dílu objeví. Nejspíš jeden z nich umře (asi Yara), aby to motivovalo Theona chovat se víc "chlapsky" a měl třeba důvod zabít Eurona. Ten Sam Tarly, kromě toho, že je ta postava teda mimořádně otravná, tak mě taky dost překvapilo, že se vydá pryč z Citadely a na Noční hlídku se v pohodě vykašle, když za sběhnutí od ní se už od prvního dílu sekaly hlavy. Ale je fakt, že zákony tam už prostě neplatí.
Ale jako mít u sebe Varyse a Tyriona a vymyslet nejlepší plán, že se půjde Daenerys usmířit s nepředvídatelnou masovou vražedkyní, je teda jako intrikánský masterpiece. :D Může mi taky někdo vysvětlit, proč Sansa poslala Brienne za Cersei? Proč někoho takového vůbec poslouchá? Proč ji neignoruje, po tom, co v Králově přístavišti viděla, jak se chová? Aha, už vím, protože D and D potřebovali, aby byla Sansa sama a mohl by se ji pak pokusit ovládat Malíček, co? No, je to průhledná stupidita, co dodat.

na příspěvěk reagoval Sidonka

Demonn

Demonn (hodnocení, recenze)

Oneill85

Možná spíš narážela na Samwella Tarlyho nebo někoho dalšího ale u Johna Snowa bylo jasně dané, že může odejít protože v přísaze je, že služba noční hlídce končí smrtí a tuto podmínku on splnil.

Oneill85

Oneill85 (hodnocení, recenze)

Sidonka

Jestli s Noční hlídkou narážíš na Sněha tak na to bacha. Pochybuji že někde v pravidlech mají napsáno že i ten kdo zemře a zase ožije je pořád vázán přísahou.

na příspěvěk reagoval Demonn, Prometheus69

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Ono úplně všechno logiku a věrohodnost mít nemusí, tady někdo argumentoval dokonce tím, že logiku seriál nikdy úplně neměl a že stejně neexistují draci, tak není co řešit.... A jak to že se nepodivujeme nad tím, že Dany nespálil oheň a přivedla na svět draky? Když to právě byla ještě snesitelná a obhajitelná logika fantasy světa, měla svá funkční pohádková i když vymyšlená pravidla a protože to dávalo ve vyfantazírovaném životě smysl, řád a účel, od něhož se rozumně odvíjel další děj a důsledky činů měly svůj význam, byl seriál kdysi velmi uvěřitelný a chytrý. Místy seriál fungoval jako normální středověký svět.

- Teď se tam dějí blbosti, které by neprošly v žádné epoše a v žádném světě. Například někdo z členů hlídky slíbil doživotní slib Noční hlídky, jejíž porušení se trestá smrtí a beze všeho si jí porušuje o sto šest bez úhony, jiný človíček skvěle intrikoval a teď jen tiše a jaksi bezradně kouká před sebe, celé se to vymyká kontrole a nedává smysl už vůbec nic, ztrácí se charaktery i celé postavy. Mořeplavec a "strýček" EURON GREYJOY,  který chce trůn a přivedl královně Cersei živé dary aspiroval na nového zajímavého záporáka, který děj trochu rozjede, ale mihnul se jen v prvních epizodních rolí. Kde je mu konec? Přivedl Yaru, kde té je konec? Theon vystoupil z loďky a už jsme ho také několik dílů neviděli. Kde tomu je konec? Ztrácí se nám bez vysvětlení postavy. Nechápu proč v každém díle o nich nemůže být alespoň zmínka, jako byla zmínka o každé vedlejší postavě v prvních sériích. Totální bezradnost scénáristů koho v seriálu ještě nechat a koho poslat do věčného či dočasného zapomnění.

na příspěvěk reagoval dragon94, Oneill85, Eleanor05, Prometheus69

Demonn

Demonn (hodnocení, recenze)

Šestá epizoda byla plná neobhajitelných failů jako celá sedmá serie. Pořád mě to baví ale mrzí mě, že to začíná sklouzávat do průměru a děj začíná být mimořádně předvídatelný. Pokud v poslední epizodě serie nezabijou autoři některou z hlavních postav, bude to o ničem :D

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Apollyon09 , Apollyon09

Ze nesel rovnou po ní... když už byla na zemi machr... :D

No tak by okolo sebe udělal ledový štít... hele já bych to bral že to používá jako loutky... hned by se obalil nemrtváky mávnutím ruky. :D

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Ja si nemyslím, že ho pohlcuje. White Walkers sú proste len tak studený, že bežný oheň hasia. Každopádne, keby na neho Drogon sputil plnú paľbu, tak to by už asi neustál.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Eleanor05

Eleanor05 (hodnocení, recenze)

Sidonka

Jasně, já počítám s tím, že nějaký smysl jednání, postavy s konstantními vlastnostmi, promyšlenost politiky a chytrý scénář chybí jenom těch zkušenějším divákům. Někomu zkrátka stačí jen prvoplánový "wow efekt" a CGI "cool" bitvy a dají 5 hvězdiček. Ale nemůžu tleskat debilitě nynějšího GoT scénáře. Já bych se ani na George R. R. Martina neodvolávala, četla jsem od něj jenom první knížku (Hra o trůny), kdyby opravdu bezradnost D and D nebyla na tom scénáři tak patrná! A je to vidět například i na jednání největších manipulátorů Hry o trůny - Lordu Varysovi a Malíčkovi - co udělali tak chytrého od konce čtvrté série? Kde je politika? Kde je promýšlení si tahů dopředu? Je to už jenom povrchní akční fantasy. Jasně, mohla bych se na to přestat dívat, ale tento seriál mám skutečně ráda a těch pár dílů do konce už zvládnu. Jenom mě to prostě štve, kam se takhle výjimečný seriál nakonec odebral a štve mě taky, jak málo lidí si toho rozdílu všimlo.
Jinak děkuji Sidonce a dragonovi94 za podporu.:)

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Sidonka

Lenže oni veria, že to má logiku. Dokonca som čítal článok, kde niekto vypočítaval čas, ktorý trval, kým sa Daenerys k Jonovi dostala, údajne to malo byť až 5 dní. Čo už dáva aj nejaký zmysel. Každopádne, nikto tam nevysvetlil ako Daenerys Johna na severe našla (ibaže by mala GPS súradnice) a pri mínusových teplotách, ktoré na severe panujú by za 5 dní všetci pod holým nebom pomrzli do pár hodín.

Bezpochyby je táto séria nesmierne samoúčelná. Ja už mám pocit, že scenáristi robia tú istú chybu ako Scott s posledným Alienom - sledujú teórie a požiadavky fanúšikov a potom podľa toho točia filmy/seriály. Keď potrebovala Daenerys tak strašne vidieť armádu bielych chodcov, mohla na sever letieť už dávno a nemusela prísť o draka. Lenže to by bola strašná nuda a vôbec by to nebolo cool. A keď tam už bola, mohla spáliť Nočného Kráľa rovnako ako spaľovala tisíce zombiekov. Lenže to by nemohli natočiť ďalšiu sériu, že?

Tento seriál konštantne padá už od polovičky 6 série, ale že sa bude ešte podkopávať, to som fakt nečakal. Ja by som im všetkým odovzdal zlaté maliny. 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

dragon94

Patrně když napíšeš: "přiznávám, že seriál už není co býval, ale pořád hodně diváků i mě samotnou baví," automaticky to pro někoho znamená, že ho máš přestat okamžitě sledovat. Prostě kdo nedá pět hvězd, dostane zákaz sledování seriálu:)

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Sidonka

A nejhorší je, když ti lidé napíšou, že pokud se ti to už nelíbí nemáš se na to dívat. Což je vyloženě na proplesk po sedmi sériích a pár epizod před koncem seriálu.

na příspěvěk reagoval Sidonka

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Eleanor05

Eleanor, Tvé komentáře k seriálu jsou vždy moc hezké a výstižné a bylo by skvělé, kdyby si je přečetlo a zamyslelo se nad nimi co nejvíc lidí. Souhlasím s tím, že je to dobře napsáno.

Jen se přesto všechno bojím, že sebelépe napsané argumenty řada fanoušků nepřijme a vysvětlí si to, že údajně paradoxně: "odmítáš nad seriálem hluboce přemýšlet a přehlédla si důležitý fakt, po kterém by Ti to začalo dávat smysl,", nebo naopak: "že je to přeci jen fantasy, takže nemusí mít logiku,",nebo "že se Ti nelíbí, že už se na seriálu tolik nepodílí Martin a tudíž na něm hledáš každou chybičku....", atd, atd., tím vším tady pětihvězdičkáři "argumentují.

Podle mě by bylo nejideálnější si hromadně přiznat, že seriál už není tím co býval, ale i přes úpadek kvality pořád hodně diváků baví, nicméně bezchybných pět hvězd už si opravdu nezaslouží.

na příspěvěk reagoval dragon94, Apollyon09, Eleanor05

Eleanor05

Eleanor05 (hodnocení, recenze)

jarmik

Přesně tak. Mě by ani tak nevadilo, že dřív cesta kamkoli trvala někdy skoro celou sérii (např. když Arya s Ohařem šli za Lysou do Orlího hnízda) a teď to trvá minutu, ale tam už prostě nedává nic smysl. Co je to jako za plán vzít jednoho mrtváka a ukázat ho Cersei? V maximálně deseti lidech za Zdí, kde jsou tisíce Chodců? To jako fakt nikdo neočekával, že se jako něco pokazí, když Jon šel za Daenerys právě kvůli tomu, aby spojila svoji armádu s armádami na Severu, aby bojovaly proti Chodcům? A teď jich tam jde proti nim deset a pohoda? To ty pětihvězdičkáře fakt překvapil vývoj dílu? Že to bylo jenom na efekt? :O A proč vůbec Cersei někoho vodit, do háje? Ona je šílená a úskočná. Určitě bude poslouchat někoho, kdo jí chce vzít trůn. Ten scénář je tak nepromyšlený, že v něm jde úplně číst zoufalství D and D, kteří nevědí, co s postavama, bojí se je vraždit, protože nevědí dopředu, jestli je náhodou nebudou ještě potřebovat, aby zas vytáhly další, důležitější postavy z bryndy v nějaké další Deus Ex Machina scéně. Proč se plavil Tyrion a Davos do Králova přístaviště? Aby mohl Davos potkat Gendryho. Proč šlo pár chlápků za Zeď proti tisícům Chodců? Aby musela zasáhnou Daenerys a přišla o draka. Navíc to teď bude vypadat "hrozně moc cool", když bude Noční král lítat na drakovi, jako Černí jezdci na Nazgúlech v Pánu Prstenů. Dialogy jsou taky strašné, polovina dílu je jak pubertální komedie, politika, chytré plány, všechno je fuč. Zbyly jenom bitvy a efekty, ale hloubka žádná.

na příspěvěk reagoval dragon94, Sidonka, Prometheus69

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Jakkoli byla tahle episoda extrémně epic, tak Aryi tu náhlou změnu charakteru fakt nevěřím.

Kaneyo

Kaneyo (hodnocení, recenze)

Wysch

Myslím si, že warg je schopný sa prevteliť jedine do živých bytostí; nemŕtvy drak, je prakticky mŕtvy.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Bude plivat jak ledový kostky... jak oživlá lednice. :D

Spíš mě zajímá jestli bude umět lítat... vzhledem ke zlomenému křídlu... to bude více než zajímavé. 

Třeba bude kroužit jen dokolečka! :D

 

Upřímně, tohle není DISNEY!  Jak zabít draka... :)

na příspěvěk reagoval ZaraCroft

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

To už ani nemusíte kukať na HBO, stačí si pustiť nejakého teóretika na youtube a máte celý dej na dlani. Tento seriál už fakt nevie kudy kam. Áno, aj keď ma "Dany" draky, tak preletieť z juhu Západozemí až za zeď by určite netrvalo 15 minút a havran to tiež nedal za pol hodky. Jedine žeby to Gendry zabehol za 12 minútovku a ten zbytok by sa nejako "logicky" rozdelil do 12 hodín, ale to Drogon musí lietať rýchlejšie ako Concord.

Každopádne som zvedavý čo bude chŕliť ľadový drak, asi námrazu alebo čo... 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Otázka do placu.... Proč teď Litch king nevezme milého draka... na projížďku přes zeď a všechny za ní nezmasakruje?

Pak je oživí a hurá jde se dál... :) 

XxRasixX

XxRasixX (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Jj tohle s tím množstvím zombie nevychytali. Ale nemyslím si že by dal John solo nočního krále přeci je to asi nejmocnější bytost,čaroděj ve hře.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

XxRasixX , XxRasixX

Já taky neříkám že jsem byl zklamaný... :)
Jen bylo prostě hodně znát že to tvůrci trochu přepískli z počtem hrdinů a zombíků.
jako že bitva o tvrdo-domov byla rozhodně lepší a propracovanější...
Teprve až přílet draka.... ve mě zanechal ten WHOUU!!! Efekt.
finální blue eye... jsem čekal, to mě nepřekvapilo. :)
Jen si myslím že ve chvíly kdy tam Daenerys udělala ten rozruch oživlím plamenometem...
Měli využít té paniky a vytáhnout rovnou po bílých lordech.. včetně toho modrýho D.Malllula... :D
Nečekat až ho zase chytne ta dragobijecká vášeň.
Snow by ho nejspíš porazil, zbytek by byl jen na rozptýlení.
Daenerys by ho občas počastovala ohněm.
Efektivní by byl, třeba ohnivý kruh... divný že sníh hořel? ;)
To by byl rázem konec příběhu... ne? :D

na příspěvěk reagoval XxRasixX

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

XxRasixX

XxRasixX (hodnocení, recenze)

Náhodou hodně slušnej díl a kecy o tom jak zde plyne čas jsme radši nevnimal nebo je to tak stupidní až mi je z vás zle nejde přeci o to jak dlouho co trvá ale co se tam odehraje je to seriál a ne skutečný život navic by mě od těch inteligentu tady zajímalo jak ví přesně jak dlouho by to vše mělo trvat.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Reklama

Reklama