Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Refrešli sme si po dvojročnom čakaní svoje spomienky na vzťahové linky a aj na to ako dobre je celá hra o tróny rozohraná. Aj keď som to nečakal od pilota ôsmej série prišlo k niekoľkým dejovým zvratom. Predovšetkým odhalenie pôvodu Johna. Ako aj zbrojenie Cercei. Zimohrad sa pripravuje na najhoršie a je nutné aby pred bitkou prišla ešte jedna časť ktorá vybičuje emócie do extrému lebo tejto sa to moc nepodarilo. Ale štandardne si seriál drží vysoko nadpriemerné hodnotenie. 77% ()

MP17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takového objímání jako v tomto díle snad nebylo v celé minulé sérii dohromady. Ale jinak ok, předvídatelný scénář, musely se načrtnout hlavní dějové linky a nyní se podle nich pojede. Jen doufám, že v dalších epizodách se nedočkáme nějakých malicherných sporů o to, kdo je král, kdo je královna, kdo je lord, kdo má nárok na jaký trůn, to vše jen proto, že někoho praděda ojel někoho pratetu. A hlavně ať se nikdo nezačne najednou chovat zničehonic jako naprosté hovado, Sam už k tomu měl docela nakročeno. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predvídateľné a chaotické. Nemyslím si že to bol dobrý nápad zakončiť to 8 sériou nakoľko je to všetko zrýchlené a tie stretnutia ktoré mali byť dojímavé tým pádom zas tak dojímavé nie sú. Ale ak tvorcom dochádza para ta je to tak asi lepšie, ak by však boli viac talentovaní, pracovití a originálni, mohlo to mať kľudne 10 sérii aj viac. Stále je to však lepší priemer z GoT, hádam to pôjde len k lepšiemu (a to hlavne scenáristicky) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se asi dalo čekat, s blížícím se finále se dosud rozvětvené linie začínají sbíhat, aneb "všechny cesty vedou do Zimohradu". Jak se tak postupně schází všichni se všema na jednom místě, člověk si už pomalu přestává vybavovat, kdo vůbec se měl v předešlém ději šanci spolu setkat a kdo ne... Ale ještě to má docela spád i děj, takže za mě spokojenost. ()

Pargin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu kritický, hodně kritický a to na ty burany, co tady neocení nádhernou práci a chtěli by vždycky všeho moc! Byl to krásný díl na začátek, rozjíždět se to bude čím dál víc a jen díky nesvéprávným lidem co tady hodnotí a melou blbosti tak klesne seriálu hodnota!! Děkuji všem ostatním, co hodnotí na úrovni tohoto největšího seriálu v dějinách lidstva. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)

Reklama

Reklama