Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 2

Recenze (139)

husak_k 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako člověku, pro kterého dřív Hra o trůny byla a stále je seriálové maximum, má přečtené všechny knížky, a doteď se seriálu relativně zastával, se mi tenhle komentář píše dost těžce. Ale co to sakra je? Příběh v epizodě neexistující. Dialogy, který vůbec nikam nevedou, nejsou ničím zajímavý, protože člověk už předem dokáže říct, co postava řekne a udělá. Charaktery postav šly úplně do kytek, jedině Jaime a Theon jakž takž dokážou být zajímavý. Snad ze všech postav byli vytvořeni jednoduší hláškující klaďasové. Nejhorší je v tomhle Arya, v knihách tak super postava a přes televizi jí mám chuť dát přes držku. Vážně by mě zajímalo jak vznikal scénář, protože ani tisíc epických bitek nezabrání faktu, že tohle je prostě scénáristická katastrofa. Ještě bych měl dodatek, teď jsem někde četl rozhovor s Kitem Haringtonem, kde prohlásil, že si dali tak záležet na osmé sérii, že kdo k tomu napíše kritiku, tak ať si na*ere. Takhle to ale bohužel nefunguje, ani milovaná show není imunní kritice a ten rozhovor jen naznačuje, že i Harington ví že osmá série je průser. Nejslabší díl seriálu, 2/5. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

V současném téměř fanaticky natěšeném fanouškovském prostředí, očekávajícím poněkud tupě snad už od první minuty finální série velkolepost, akčnost, masové boje, vraždění, zombíky a oheň chrlící draky je téměř výhradně dialogový díl výrazem kreativního sebevědomí a řemeslné moudrosti. Úžasně napsané a s velkou citlivostí pojaté „ticho před bouří“, jeden z nejvíce emotivních dílů vůbec. Velmi něžná, láskyplná a jemná milostná předehra před tvrdou a orgastickou bouří armagedonu. Citově vyspělý divák prožívá posmutnělé chvíle už teď, neboť tuší, že spousta postav se s námi loučí s vědoucím úsměvem na rtech a pohledem osudově upřeným na obzor. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předehra pokračuje a je tam tolik romantiky, že je to přesně ta situaci, kdy si říkám, jak tomu chlapci naznačit, že už by mohl jít konečně na věc, abych neusla ...aneb všeho moc škodí :) Prostě nám z těch prvních dvou dílů mohli udělat jeden delší a všichni by byli happy a jestli v následujícím díle neumřou alespoň dvě postavy z těch hlavních postav, tak nám tvůrci pěkně vyměkli. Holt nám léta servírují maso a krev, tak at ted nečekají, že nás uspokojí nějakým salátem. A to jsem vegetarián! ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4* si to u mě drží, ale popravdě, druhá nejslabší epizoda seriálu a nejhorší na tom je, že oba díly jsou prozatím u poslední série. Nikdy předtím se vlastně neudálo nic v prvních dílech série. Momentálně je to furt o mluvení, mluvení a zase jenom mluvení. Žádný komplot, politická hra, prostě nic, některé postavy se chovají iracionálně. Avšak díl má i svá pozitiva, kterých je též docela dost a moje hodnocení si to zatím uchovává. Doufám ale, že třetí epizoda se ukáže jako ta nejdražší ze všech, jak nám tvůrci již slibují přes rok. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, aby závěrečná řada nebyla jen uspěchaným průletem přes bitvy a zásadní zvraty bez prostoru pro malé charakterní momenty. Byla by to o to větší škoda, že tady na sebe poprvé narážejí postavy, které od sebe byly dříve celé kontinenty daleko, a divák samozřejmě chce vidět jejich interakci. Obavy naštěstí nebyly na místě a druhý díl je hodnotných setkání plný, mnohdy navíc umocněných naléhavostí oné příslovečné poslední noci na zemi. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama