Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

shabazza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 8. serii se scénáristi vážně překonávají v prastarém umění nacpat do 70minutové epizody co nejméně děje. Scénář k této epizodě vypadal asi následovně: Na konci dílu nechť je Dragon queen u Kings landingu a ať má o draka míň. Jo a zabijte nějakou nedůležitou postavu. Dialogy pro zbytek epizody vám napíše moje neteř, která jde příští rok do první třídy. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá pecka. Místo mečů jdou do akce zase jazyky a věřit se už nedá opět nikomu. A tentokrát už opravdu nikomu. Napětí mezi severem a Danny se dá krájet a ani jednotlivé postavy si nic nedarují. Konec epizody je pak více méně jasný a jde jen o to zda si ho chcete užít nebo brblat. Já si připadal chvílemi, že se vracím do dob 2-3 série, kdy se ještě tak nespěchalo,, neválčilo, ale postavy když mezi sebou mluvili bylo to ostřejší než Valyrijská ocel. Jediné mínus je za mě hodně nepovedený a doufám že jedno epizodní románek. 90 procent. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekala jsem sedm sérií, až se Dany začne chovat jako člověk, který má emoce. A konečně jsem se dočkala. Celou dobu šla za svým cílem. Protože si korunu zasloužila podle krve. Byl to krásný moment, kdy ukázala, že je taky jenom člověk. Jenže ke konci jsem začala mít oprávněně obavy a mám strach z dalšího děje. Protože většinou to dopadne právě takhle. Málokdo to ustojí. Málokdo se nestane tyranem, když všemi možnými prostředky zabije tyrana. A možná je to tak lepší. Sorry, ale mě by se stejně nejvíc líbilo, kdyby jí tu její pěknou tvářičku zničil ten, kdo si trůn zaslouží nejvíc. Ovšem co mi mocinky moc vadí na celé sérii, je to zmiňované skákání v čase, které není skutečným skákáním v čase. Je to jenom nedostatek času, aby nemusela být další série. A už slyším ty keci o tom, jak by to byla nastavovaná kaše. Ale mě to chybí. Protože...je situace a do další situace se nedostaneme dlouhou cestou, kde postavy rozebírají život a intrikují, ale dostanou se tam střihem. To mi chybí v téhle sérii. Kde je to mnohem víc než v předchozích dvou. Když tohle tvůrcům odpustíte a soustředíte se čistě na děj a filmařské provedení, musíte být spokojení. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Furt to neni v takovych srackach jak Dexter, to ze sou scenaristi kok.ti vystihuje, proc se rozhodli z Arye udelat to, co udelali. Prej proto, ze to bylo necekane a ne ze nejaky lore ci zadostiucineni. Na druhou stranu se jim nelze divit, chtej se srovnavat s Martinem, ale bohuzel u toho moc nepremysli. Me se tento dil docela libil, to ze si tam uz kazda postava dela co chce a teleport upgradovali na rychlejsi verzi uz neresim. At to dopadne jakkoli, z tohodle uz ale nejlepsi rada nebude. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ve finále GoT dělají tvůrci to co dělají hrozně rádi už pěknou řádku sérií. Nejdřív vás ujistí, že obě soupeřící frakce jsou nakonec dosti vyrovnané a pak se vás snaží hrozně překvapit plot twistem kdy strana, kterou lze více či méně označit za tu kladnou přijde o svou největší výhodu. Tenhle vzorec je u posledních dvou sérií neustále dokola. Takže co nám zbývá. Dva poslední díly kdy tzv. Aliance Jona a Daenerys bude muset jisto jistě napadnout KL, přitom šance na jejich vítězství je momentálně mizivá. Ledaže Euron zradí nebo Cersei zabije Jaime nebo bože ne Arya. Před premiérou tvůrci tvrdili, že konec komunitu rozdělí na dvě poloviny, zatím to však vypadá , že zklamaných bude víc než uspokojených. Přeci jenom i takový neobjektivní vůl jako já začíná být zklamaný. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno