Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (789)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Briti vbiehajú do finišu a... ja takmer nemám výhrad. Nestotožňujem sa s tvrdením, že je to z cornettovej trilógie najslabší kúsok, i keď o poznanie, ako to povedať... no, jednoducho je kvalitatívne niekde medzi geniálnym Hot Fuzz a Úsvitom mŕtvych, ktorý ma akosi nechytil. Najviac si film jednoznačne užijete, ak ste príslušník mužského pohlavia v strednom veku, radi obrážate miestne krčmičky a prenikavá farba zlatistého moku je vašim Svätým grálom, ste otvorený Wrightovým skvostným nápadom a odkazom a dokážete sa pri jeho úletoch so starou známou bandou (doplnenou o nemenej skvostného Considina a Marsana, ale zasa mi tu chýbal tradičný Nightyho štek) skutočne skvele baviť. V Na konci sveta sa Wright už neinšpiruje a neparoduje len iné filmy, ale dokonca svoje vlastné - šup akcia a preskakovanie plotov z Hot Fuzz, šup trochu hororových prvkov z Shaun of the Dead tam. A je toho viac. Dokonca ešte primiešava Asimovovskú esenciu bytostí, ktoré sa vlastne !!!SPOILER!!! snažia o naše blaho, ale spôsobom nie práve všetkým príjemným. Lenže drsný Gary nemá v pláne podrobiť sa vesmírnym šmejdom. Takže čo? VYLIŽTE SI!!! !!!KONIEC SPOILERU!!! Verdikt: 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud nějaká mimozemská civilizace hodlá zotročit lidstvo, má smůlu. Už ji předběhl chlast.. U Slavného kohouta se objevila skepse, s Věrným sluhou přišlo rozčarování a od Královské hlavy nastoupila trvalá netečnost. Čekal jsem pokus o renesanci britského humoru (suchost tváři tvář apokalypse), leč repetitivní Wright s místy nesnesitelným Peggem nabídli jen v kruhu bloudící „cornuto baroko“. A jestli jsem uvažoval nad třetí hvězdou, upocený epilog té myšlence urval keramickou hlavu a nasral do jejího modrého krku.. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Cornetto trilogie je za mnou. A poslední skládanka zapadla. Vždy mě u filmů Edgara Wrighta zaráží, s jakou energií dokáže natočit na papíře relativně obyčejné výplňové scény a jak je v jeho podání cool takřka cokoliv, co postavy ve scénách dělají. Má to švih, má to řízlé dialogy a absurdní zápletku, která zmutovala hned do několika žánrů. Jen je škoda, že jsme v minulosti viděli, že to jde dotáhnout ještě k větší dokonalosti. Ale i tak parádní věc! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Poprvdě řečeno, žádná sláva. Je to na mě ujetý až moc. Ale párkát jsem se zasmál; Pegg to drží nad vodou. A na Rosamund se dobře kouká. A v neposlední řadě mi to připomnělo pivní běh Plzní; třeba ho taky zopakujeme... # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 4 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright opět jede na plný plyn a ještě ke všemu přidává čím dál lepší a vyspělejší režii. Zde totiž funguje naprosto všechno na 100%. Nezapomenutelných hlášek sice nabídnul Hot Fuzz o trochu více, ovšem i tak jde o humorem přetékající sci-fi poctu. Přehlednější akci tento rok nikde nenajdete (nečekal jsem, že tohle napíšu u britské komedie) a díky zběsilému tempu a nekončící porci nápadů se prostě člověk nenudí. Navíc to má skvělý konzistentní scénář s výtečně napsanou psychologií postav (jo, u tohohle jsem také nečekal, že to napíšu u britské komedie) a jako vždy sympaticky sehranou hereckou partou. Simon Pegg tu zase řádí v plné formě, Nick Frost rozbíjí jednu emzáckou hlavu za druhou a Rosamun Pike snad nikdy nebyla sympatičtější. Prostě komediální vrchol roku, k němuž se budu vracet stejně rád jako Peggův hrdina k milovanému půllitru. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Dva hosté v baru správně připomenou, že slovo "robot" pochází z českého slova "robota". Slovo vytvořil Josef Čapek pro svého bratra Karla Čapka, který ho poprvé použil ve své hře "R.U.R" pro označení uměle vytvořených bytostí. (x_silver)
  • Dohlížejícího koordinátora kaskadérů a režiséra druhého natáčecího štábu na filmu dělal Bradley James Allan, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Brad Allan. (Rominator)
  • „Film nádherne poukazuje na to, čo je nám Britom bytostne blízke - schopnosť čeliť aj tej najväčšej katastrofe s kamennou tvárou a typickým suchým humorom," vyjadril sa režisér Edgar Wright. (kacer4)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama