Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

HAL 

všechny recenze uživatele

Není to čistě jen hraný snuff nebo čistě jen torture porno ve stylu Hostelu, i když se obému velmi blíží. Větší důraz je na psychický teror a poznávání pošahané psýchy sadistického vraha... a ke konci dokonce i na humornou, až parodickou vložku. Což jsou spolu s místy ucházející atmosférou ty jediné věci, které Gurotesuku vytahují z bahna úplných sraček, které přes svou přehnanou brutalitu (nebo možná právě pro ni) prostě nudí. 5/10 ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Herci nic moc, po technické stránce OK, dějově nápaditější, hlavně co do intermezza v zotavovací místnosti. Poselství filmu se tvůrcům povedlo pěkně (nebudu říkat, někdo na to přijdě během filmu, někdo si to poslechne v závěru), a dobrý je i ten letmý odkaz na Flowers Of Flesh And Blood ve finále (taky nebudu říkat). Takže to vidim na tu trojku. No a když se nad tím tak občas zamyslím, až budu mít děti, tak si musím pořídit trezor nebo jinou hypertajnou skrýš, kde budu mít některy svoje DVD, abych měl jistotu, že se k nim moje děti do svejch osmnáctin nedostanou :-) . ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už lecos. Vrcholem doposud nebyl Hotel, ale Ichi the Killer (2011). Tohle však jako tsunami smetlo oba předchozí snímky... Schéma je jednoduché. Cimra s igelitovými závěsy, dva lapení zoufalci a sadististý doktor s kupou všelikých nástrojů. Doktor je zamindrákovanej, nikdo ho nemá rád a tak mu chybějící emoce má nahradit čerstvě zamilovaný pár, který chytil... Oba chycení jsou testováni co jsou schopni podstoupit ve jménu lásky k tomu druhému... Ti co nemají rádi krev tohle už asi i díky coveru obejdou obloukem. Těm co si myslí, že už lecos viděli doporučuji ještě jednou zvážit své rozhodnutí na tohle koukat. A znovu říkám. Japonci jsou hodně, hodně divnej národ. A říkám si, jestli nemělo v roce 1945 těch atomovek spadnou na ostrovy víc... * * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Japonská variace na "Hostel", kde jde opravdu jen a jen o násilí. Rozhodně mi ve filmu nevadí krev a k hororu násilí určitě patří ale vadí mi, když je samoúčelné. Celý film je jen o mučení mladého páru. Takže více než hodinu sledujete jak někdo, někomu, něco řeže, trhá, přitlouká, zapichuje, vypichuje, stříhá a ... honí. Pro účely filmu jsou navíc "hrdinové" trochu nesmrtelný a očividně jim moc nevadí, že jim někdo vypíchl oko nebo uřízl ruku a překvapivě jim nevadí ani vyndaný střeva. Co mám k tomu říct je to prostě pí*ovina. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér strašidelného snímku Noroi, což byla povedená pseudodokumentární duchařina, se tentokrát vypravil do vod snuffu a exploitationu, aby diváka už neděsil, ale přimo zhnusil. A bohužel taky nudil. Celý film sledujeme tři postavy, úchylného doktora a jeho dvě oběti, kterým udělá sexuálně dobře, aby je vzápětí na to fyzicky mučil, psychicky odrovnal, a rozřezal na malý kousky. Zní to dobře, ale ve skutečnosti to taková sranda není. Má to pár gore záběrů, neestetickou brutalitu, ale spousta toho jde mimo kameru. A do toho nešťastně vybraná dvojice trpících, jejichž osud mi byl jaksi u prdele. Grotesque se námětem blíží příbuznému The Butcher, ten si mě však získal svou syrovostí a pocitem autenticity, což tady bohužel úplně chybí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama