Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Recenze (764)

movie 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající Fincherův snímek stavící na originální scénáři machra Davida Koeppa („Carlitova cesta“, „Jurský park“), obsahující neuvěřitelné kamerové jízdy a dech beroucí režijní finesy, skvělou hudbu, výborně napsané postavy, skvělé herce (Foster, Yoakam, Leto, Whitakera postava Kristie Stewartové je asi nejlepší dětská role, co se kdy ve filmu mihlaje naprosto důvěryhodně zahraná) a scénáristu snímku „Sedm“, „Ospalá díra“ a „8MM“ Andrewa Kevina Walkera v roli „probuzenýho souseda“. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Už jen Jodie je zárukou kvality, natož když je tam ještě Forest a režíruje to Fincher. To už prostě musí dopadnout dobře, i kdyby trakače padaly. Jen občas mi to přišlo trošku jednoduchý, postavy jen dělali to, co jsme od nich očekávali. Ne že by nehráli dobře, ale například Foresta mám zažitýho jako dobráka. A to byl i tady. Jodie je zase obvykle žena skvěle zvládající vypjaté situace. I tady se jí to dařilo. A Jareda jsem viděl kdysi v Zázračném běžci a mám ho zažitýho jako chlapíka, co se nevzdává za žádnou cenu. A občas mi tam některý scény nebo činy přišly jen jako čistě účelový (viz úplně poslední scéna o výběru nového bydlení nebo scéna, kdy maskovanej polda chce po Forestovi, aby mu ukázal dlaně). Celkově ale je to zajímavá atmosférická výše, která sice není ani nejlepším filmem Jodie, Foresta, Jareda nebo Finchera, rozhodně jim ale v kariéře nedělá ostudu ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Fincherova thrillerová pecka, která se mi líbí ještě více, než ostatní jeho filmy. Skvěle hrající Jodie Fosterová s dcerou se schovávají v panikárně - opevněném úkrytu v megadomě, kde se zrovna nastěhovaly, a brání se proti vpádu tří lupičů. Forest Whitaker má z nich jasně nejlepší herecký projev i charisma, a nakonec i charakter. Trailer: http://www.csfd.cz/film/2670-ukryt-panic-room/videa/# ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kvalitní thriller Davida Finchera se skvělou Jodie Foster. Fincher nám opět dokázal, že dokáže natočit skvělou podívanou i když se skoro celý příběh odehráva v domě. Ale na druhou stranu natočil už i lepší thrillery. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se odehrávají na minimálním prostoru, ale o to s větším využitím všech možností. Tento Fincherův thriller je jedním z nich. Děj se točí kolem jedné nedobytné místnosti v jednom velkém domě. Od počátku je divák v napětí jakým směrem se bude děj filmu rozvíjet. Přestože mám pocit, že toto zajímavé téma mohlo být propracováno více do hloubky, dávám 5*, protože film celkově naplnil má očekávání. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, možná Fincherův nejlepší. Napětí graduje celou dobu, řada vyložených vychytávek pro filmové fajnšmekry, skvělé obsazení. Ani trošičku slabší konec mi nevadil. Lahůdka. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

David Fincher ani tentokrát nezklamal. Na minimu prostoru (plus/mínus jeden barák) podává maximální výkon. ÚKRYT pro mně sice není film, u kterého bych byl nějak extra v napětí, podupkával strachy nohama ;o) nebo šokem nechal pop-corn viset v prostoru (někde v půli cesty mezi miskou a ústy). To, čím mně Fincher opět uhranul je způsob jak tento film natočil - všechny ty různé filmové finesy, hříčky a vtípky, na které se vždy tak šíleně rád koukám. Nemalou roli na dobrém pocitu z filmu mají také herci. Jodie Foster to v roli "ženy ve středních letech" moc sluší; Forest Whitaker opět konsternuje svým klidem a pokojem. A hudba? To je kapitola sama o sobě. Shrnuto a podtrženo: Není to sice 100%, ale 80% až 90% si tento film bezpečně zaslouží. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Režie Davida Finchera je dokonalá, o tom žádných pochyb, když k tomu přidáme ještě působivou kameru a výbornou Jodie Foster (která, přestože hrála spíše obyčejnou ženu středního věku, působila nečekaně sexy), nemůže vyjít nic jiného, než pětihvězdičkový nářez, ne? Bohužel může, trnem v oku, díky kterému jsem musel jednu hvězdičku ubrat, mi bylo pár dírek ve scénáři. Ačkoliv zloději znali přesnou konstrukci úkrytu, nenapadlo je rozbít kamery, zatímco prostou housewife to napadlo hned? Mno a pak taky ta scénka, kdy Jodie odmítla pomoc policie, přestože stačilo mrknout. Nevím, nevím... Takže celkově jde "pouze" o čtyřhvězdičkový nářez :) 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fincher si hraje, ovšem tenhle námět mu nedává šanci oprostit se od sobotního thrilleru pro tv Nova zas tak moc, jak by si zasloužil. Určitě slušný film, typická čtyřhvězdička. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Úvodné titulky, kamera, herci, nápad a atmosféra - to všetko je za jedničku (ehm, teda tu za päť). Problém je však ten, že to je celé aj napriek tomu príliš obyčajné a niet na tom čo pozerať viackrát (podobné Rukojemníkovi s B. Willisom). Nemá žiadnu hĺbku, ale ako thriller funguje dobre. Určite najslabší Fincher (Zodiaca som nevidel). 75% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celý film se odehrává v prostorách jednoho domu, ale filmu to vůbec neuškodí, spíš naopak a s přibývajícím časem je film čím dál víc napínavější. Jodie Foster tady sice nepředvádí svuj nejlepší výkon, ale to ani nějak nevadí, protože i tak je to strhující thriller ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sice na Finchera slabší, ale stále vynikající. Třeba scéna, kdy Jodie šla ven pro mobil, přestala hrát hudba a bylo slyšet jen zpomalené dýchání a hlasy přicházejících zlodějů, to bylo excelentní. Jen ten konec to trochu pokazil, to měli ještě trochu vypilovat. Jinak kdyby takových filmů bylo víc, vůbec bych se nezlobil:) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedená práce režiséra Finchera a mojí v té době nejoblíbenější herečky Kristen Stewart. I přes to že jsem Panic Room viděl již 5*, jedná se stále o dobrý thriller. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý thriller se skvělou atmosférou, výkony a kamerou, kořeněný různými vychytávkami typu průlet uchem konvice a podobně. Není to bez vad a zvláště prohození pozic mezi Fosterovou a lupiči je trochu kostrbaté, ale v kině se na to dalo klidně zapomenout. Ještě poznámka. "Nejnormálnější" je relativní pojem. Kdyby to natočil někdo jiný, všichni by o tom mluvili jako o velmi netradičním filmu. :)) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slušný kriminální thriller, který je zajímavý z hlediska režie. Fincher sice umí i lepší kousky, ale i tady kouzlí s kamerou, volí neobvyklé úhly snímání, hraje si se siluetou za dveřmi, využívá příšeří, aby zdůraznil atmosféru opuštěného domu. Slabší stránku tvoří spíš scénář, který několikrát lehce zaskřípe (už jen tak pozdní příjezd policie vzhledem k tomu, že jde o luxusní prominentní čtvrť) a především kazí závěr filmu. Ten mohl být nápaditější, podobný konec už diváci znají z řady jiných filmů. Po herecké stránce podle očekávání kralují Foster a Whitaker. Celkový dojem :75 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"KDO JSI?" - "JÁ JSEM RAOUL." Velký dům, deštivá noc, matka s dcerou a hodný, zlý a blbý lupič. Po KLUBU RVÁČů se Fincher stejně jako po 7EVEN stáhl zpět a natočil si "jen" další nadprůměrný oddechový thriller jako byla HRA. Virtuální kamera je príma věc a Fincher s ní létá po baráku a nahlíží kam to jde i nejde, aby vytunil rutinní scénář co to dá. A vizuálně vymazlený, atmosférický výsledek s kvalitními hereckými výkony rozhodně neurazí, ale pachuť z toho, že Fincher má na víc, zůstane. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Už samotný dům s panikárnou působí docela dost strašidelně a to jeho čerství nájemníci ještě netuší, že tato klaustrofobická místnost se již první noc v jejich novém domě stane nutným útočištěm. Do domu totiž přijde trojice zločinců, kteří se rozhodně nechtějí s ničím párat. A pro naše hrdinky je o to horší, že ta věc, po které tolik prahnou je právě v úkrytu. Tento strhující thriller natočil David Fincher, který rozhodně ničím nezklame. Kamera plynule krouží po domě a něco jako zdi ji nevadí, proto máme přehled o veškerém dění. Hudební doprovod na jedničku s hvězdičkou a skvělé herecké výkony. Jodie Foster role vyděšené matky skvěle sedí, a tak rozehrává herecký koncert, na který jen tak nezapomeneme. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No tak samozřejmě, kvalit snímku Seven to nedosahuje, ale nadprůměrnost si to drží po celou dobu. Skvělá atmosféra, slušné herecké výkony, perfektní kamera a dobrá hudba. Tajně jsem doufal, že budu moct ohodnotit dílo plným počtem a také tomu mnohé nasvědčovalo, ale v tom mi bohužel brání odfláknutý konec. Takže bych to viděl na slušné 4*; milovníkům thrillerů jako jsem já vřele doporučuju. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pro děj filmu stěžejní místnost se sice jmenuje Panic Room, ale zdá se, že mimo ní člověk panikaří víc než uvnitř.. Titulky rovnoběžné s newyorkskými budovami, nápadité kamerové průlety, stupňované napětí a sympatická postava Foresta "A Good Thief" Whitakera budiž neoddiskutovatelným plusem, klišé závěr s nezničitelným padouchem a některé pro efekt vykonstruované scény (za všechny nehořlavá Gaswoman J.Foster) jsou naopak mínusy nehodné režiséra Fincherova formátu. Pobavilo mě, jak Cameronův Titanic přinesl pubertálním dívkám krom postupně tuhnoucího Lea i nějakou tu do života se hodící dovednost.. ()

Reklama

Reklama