Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Money_too 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené vězeňské drama! Hlavní dominantou jsou výkony Alberta Ammanna a Luise Tosara, kteří zahráli naprosto dokonale ! Film odsejpá v dobrém tempu, kdy naprosto nechutnej začátek filmu nahradí spádový příběh vyhrocený finální ,,vězeňskou politikou" a touhou po moci mezi kriminálníky... Občas tam byly silné nedostatky,ale na evropský film to byl zážitek ! ()

Morico 

všechny recenze uživatele

Paráda. Musim dát plnej počet. Film se bravurně vyhýbá veškerému klišé, které by se nebejt toho, že se jedná o evropskej počin na 99% objevilo. Dále je třeba vyzdvihnout výkon Luis Tosara (Malamadre) a vlastně všech. Opravdu povedené! ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

nebylo to spatne natocene a hlavni herci byli obsazeni opravdu skvele..spatne je to, ze jsem tomu ani za mak neveril..celou tu transformaci..celou nahodu s jeho manzelkou...neverim:) ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Kterak obyčejný muž (budoucí táta) k neštěstí přišel, když chtěl nastoupit do zaměstání na pozici dozorce ve vězení. Velmi silné drama se smutným závěrem. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, obrovské překvapení. Naprosto uvěřitelné emoce (a že jich zde nalezneme velkou škálu), výborní herci, vynikající scénář. Žádná postava není černobílá, každá má čím překvapit. Bravo ()

Flagg 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem objevil nedávno, a moc jsem o něm nevěděl, stačilo mi doporučení kamaráda a zdejší hodnocení. Cela 211 nakonec předčila má očekávání. Výborně hrající (a neokoukaní!) herci, perfektní scénář a opravdu nečekaný konec, který mi doslova vyrazil dech. Hodně působivé a syrové. Lepší 4* ()

Kick077 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí vězení mě často upoutaj a Cela 211 nebyla výjimka a rozhodně nezklamala. Je to prostě něco co běžnej člověk jinak než přes filmy nemá moc šanci vidět a je to něco co je naprosto odlišný od toho co každej den zažíváme my, ale zároveň tam vlastně platí dost podobný pravidla jako v běžný společnosti, akorát jsou zabalený jiným prostředím. Cela 211 má rozhodně něco do sebe. Je v ní perfektně vidět co vězení dokáže s člověkem udělat i to jak postupně ti co mají možnost zasáhnout a usměrnit situaci správným směrem hledí spíš na to aby zachránili svůj vlastní zadek a místo a nejsou ochotni riskovat. Nemam moc představu do jaký míry je podobný pohled pravdivý a přenesitelný do reality, ale film svůj příběh dokázal prodat tak, že ani neni uplně neuvěřitelný. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Hodně intenzívní zážitek. Sešlo se zde několik věcí: scénář, herečtí představitelé, kamera. Ale nevím, jestli bych to chtěl vidět opakovaně. ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

Velice originální film z vězeňského prostředí. opět sice hrála nevídáná souhra náhod, že zrovna v den, kdy měl jít do práce se to stalo, ale jinak to mělo všechno. ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Byl to příjemný odpočinek od hollywoodských filmů tohoto žánru. Potěší také herecké obsazení. Žádného z herců jsem nikde jinde neviděla, a bylo to rozhodně pěkné zjištění. Výborně mi tam seděl Luis Tosar jako Malamadre. Jeho chraplavý hlas fakt budí dojem několikanásobného zabijáka, ale občas mi připadal jako nejtragičtější postava příběhu, takže "záporák" jak má být. No a co říct o Alberto Ammannovi. Lepšího by snad ani nenašli. Zaslouží si titul Nejlepší objev roku, to rozhodně. S ním jsem to prožívala celých 100 minut filmu. Nepředvídatelný a bohatý děj mě také nenechal chladnou. A vzhledem k tomu, že se jedná o evropskou produkci, zaslouží si tento snímek potlesk. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Tichá voda brehy myje !!! Tu to platí dvojnásobne. Opäť som sa o tomto filme filme dozvedel len z CSFD, všimol som si vysoké hodnotenie, španielsky pôvod, a viac som nepotreboval. Teda ale poviem vám, moja hladina adrenalínu stúpala ako ortuť v teplomere na Sahare... Všetky nechty obhrýzané, nervy vypäté, a pocity na záver filmu tak akurát na samovraždu. Geniálne pracovanie s napätím, dokonalý casting, réžia, a čo sa soundtracku týka, DOKONALÝ. Zvlášť titulková bubnová bomba ! Slovíčko DRÁMA tu dostáva úplne iný význam. Vrelo odporúčam fanúšikom drámy, ale aj väzenského prostredia. 5***** a 89,999 % ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

hooodne drsny prekvapeni... atmoska ze by se dala krajet, naturalisticky az des, vytecny herecky vykony! kazdou chvili se zde muze stat vlastne cokoliv, vyborna gradace... nic pro slabe natury, je to dost krutej filmek!! takrka 90% PS: libil se mi i Felon, ale v porovnani s timhle byl ten jenom slabej odvar... ()

Galahad 

všechny recenze uživatele

Kladem filmu je slušná atmosféra, neokoukaní herci a zajímavý konec. Problém je ten, že je to celé přitažené za vlasy a to ze všech stran, postavy jednají mnohdy nelogicky a člověk tomu celému tak nějak nevěří, což je celkem kámen úrazu, protože právě u vězenských dramat se očekává velká míra realičnosti. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Asi to bude znít radikálně a unáhleně, ale pochopil jsem to tak, že vězni (vrazi, psychopati a další svoloč) jakože udělají rukojmí z jiných ne-li ještě horších vrahů - teroristů. A pak vyjednávají, aby se s nima zacházelo jako s lidma, i když většina z nich už vlastně lidé "nejsou"?? Děj je tedy úplně opačný než ve filmu "Vzpoura ve věznici Carandiru", kde se půl hodiny kecá a pak hodinu střílí. Tady se hodinu a půl kecá a pět minut střílí. Atmosféra filmu je velmi dobrá. Malamadre je charismatický zmrd, který budí respekt i přes obrazovku, ale postup řešení vzpoury mi přišel dost naivní. Co se stalo tehdá v Carandiru bylo nejspíš velice neetické, ale přinejmenším racionální a jednoduché. Vyjednávat s vězni, kde každý druhý je vrah, mi příjde skoro "americké". Ale kdyby hned ze začátku vzpoury zasáhla speciální jednotka se slzákem a gumovejma nábojema (což je ta jednodušší a myslím, že pravděpodobnější možnost) nebyl by děj, který by diváka nakonec jen upoutal a zabavil dost úspěšně. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Väzenské prostredie je vďačným námetom a prvýkrát so španielskou pečaťou. Žiadne zdĺhavé úvody, hneď ste vhodení do deja, ktorý postupne naberá spád. Dozorca si príde deň pred nástupom omrknúť pracovisko a nešťastnou zhodou okolností sám uviazne medzi najťažšími zločincami. Rýchlo sa však spamätá a robí všetko preto aby prežil. To som mu veril až do momentu, keď podrezal bachara. Ale zase film si môže robiť čo chce a režisér to aj potvrdil. Druhá polovica za 3.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný příběh ze španělské věznice. Vcelku originální děj, napětí. Místo, kde každou chvíli jde o život. Natočeno, jakoby v přímém přenosu, což ještě více vtáhne do děje. Velmi dobrý film. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Slusna podivana od Juzanov. Drsne prostredie spanielskej vaznice vo vas zanecha, ze zit tam nie je med lizat. Zopar drsnych motivov aj tu pouzili, aby si clovek nemyslel, ze vo vaznici je to ako na dovolenke:) Pribeh cloveka, ktory omylom zostane medzi vaznami a tam sa vydava za vazna, aby v nom vazni nespoznali buduceho dozorcu. Postupom plynutia casu sa jeho zivot obrati o 160 stupnov a je tiez takym istym clovekom ako ini vazni. Sem tam aj ukazali nejaky zaber co by sa dalo povazovat za drsne a krute, ale nie je tam toho az prilis moc. Film vam pri sledovani ubehne velmi rychlo a ani sa nenazdate a uz je aj koniec. ()

Reklama

Reklama