Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (146)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je to krvavé, naozaj veľmi krvavé a brutálne, tvorcovia poznajú isté hranice a chápu, že oveľa účinnejší, ako otrocká popisnosť a podrobné zobrazenie násilia, je náznak a vnuknutie. Hoci postavy v príbehu nemali osobitne prepracovanú mytológiu, obsahovali určite niečo tajomné. Evidentné to bolo až vtedy, keď sa objavili na fotografiách z konca 19. storočia. Najviac rušivo však vyzerala Darah - matka podivnej rodiny. Trochu pripomínala azijského ducha - divokú čiernovlásku s vypúlenými očami, ktorá lozí po stene. Ona však stála pevne na zemi a to bolo na nej najstrašnejšie. Mala v sebe čosi neživotné, nepozemské a nadprirodzené. Zaujímavý film. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

V rámci exploiterů toho už moc originálního vymyslet nejde, což si určitě řekli i kluci z Asie a tak se na originalitu vysrali a zaměřili se na další důležitý aspekt... Na brutalitu... A tady se kluci rozhodně neupejpali... Rozřezaní motorovou pilou, usekané ruce, uřezané hlavy, podpatky zaražené v oku a další a další lahůdky čekají na diváka v tomhle příjemném kousku... K tomu doslova hektolitry krve, poměrně velký počet slušně hrajících obětí a sem tam i napínavá atmosféra... Co více si přát? ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

V lidském těle se prý nachází 5-6 litrů krve. Kdo nevěří, ať si to přeměří, ideálním návodem jak na to, je film Darah. Nedostatek vlastních nápadů vyvažuje plýtvání výše zmíněnou tekutinou a to v nadkritickém množství, až je z toho většina účastníků úplně, ale úplně na maděru. Julie Estelle tu už zase (jako v Kuntilanaku) hraje sice oběť, ale v určité chvíli člověk (stejně jako v Kuntilanaku) dospěje k přesvědčení, že být tím, kdo jí chce ublížit, je vlastně hrozně špatný nápad. Mamá Darah je neuvěřitelná tlamóza a kdyby mě tahle paní domu přivítala na návštěvě, zdrhnu klidně přes zavřené dveře. Všem milovníkům krváků doporučuji. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nepite vodu zo studničky - premeníte sa na jelenčeka. Neobzerajte sa vzad na Sodomu - premeníte sa na soľný stĺp. Nuž a v okolí Jakarty neberte do auta ubiedene vyzerajúcu stopárku - skončíte ako rozflákaná krvavá kaša a zároveň pochúťka pre špecifickú labužnícku klientelu. Krvavé orgie v dome hrôzy a strachu môžu začať. Desivé spomienky na minulosť v podobe ošúchaných čiernobielych fotiek a nemých filmov na starej premietačke patria k najsilnejším momentom tohto inak len mierne nadpriemerného krvavého hororáku. 59% ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Otrlý exploit. Remeselne až moc rutinný a nič (nové) neponukajúci námet nezachraní ani hektolitre krvi. Síce, keď človek prežije prvú polovicu a vypne hlavu pri hereckých výkonoch a dierach v scenári-čo sa dá prežiť, dostane brutálne maso, ktoré sa v poslednej polhodine zmení na splatter. Motorovka potešila a takisto aj mnoho odkázov. Trochu to zahadzuje trochu prepisknutá stopáž. Ináč bez namietok a atypická pointa potešila. To, že a Tjahjanto má talent sa dá zistiť už pri poviedke Safe Heaven ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Shareefa Daanish, ktorá stvárnila pani Daru, je narodená 21.6.1982, kým Imelda Therinne, ktorá hrá jej dcéru Mayu, sa narodila 19.5.1982. Maya je teda od svojej filmovej matky v skutočnosti staršia o jeden mesiac. (Karamanlis)
  • Tento film se stal prvním indonéským snímkem, který byl zakázán v Malajsii. (Polgedney)

Reklama

Reklama