Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (920)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Pekná popová dráma s veľmi dobrým Bradleym Cooperom a strašne otravnou Lady Gaga, ktorá sa tvári ako herečka, ale rozhodne ňou nie je. Cooper to zvládol aj po stránke réžie, len ten scenár je gýčový a prekvapí len posledným zvratom aj to nie každého. Pieseň Shallow, kvôli ktorej sa film vlastne dostal do povedomia je pre mňa rovnako otravná, ako jej spomínaná interprétka. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně, na herce, natočená romanťárna, která nikdy nepřekročí svůj vlastní stín. Vše se točí okolo páru, jehož dvě hlavní hvězdy dokážou utáhnout svým hereckým talentem a charismatem celou délku filmu. Ovšem nic moc dalšího tu příběh nenabízí, čímž po čase začne spadávat do konvenčně pojatého vyprávění. Jsou tu například nevyužitá témata, která jsou nakousnuta, ale nikam nevedou nebo se s nimi dále nepracuje. Co tomuto nadějnému snímku však nejvíce podráží nohy, je důraz na vyprávění. Ten je postačující, pokud se nechce nudit. Ale pokud se chcete cítit vtaženi, či být pohlceni dějem, vyzní tento fakt do prázdna nejvíce na samotném konci, kdy po přímočarém vyprávění nastane zvrat, který vás bohužel nechá naprosto chladnými a nezachrání to ani skvěle zahrané emoce. Dobré, ale ne dost. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Výborný herecký koncert hviezdy a určite budúcej hviezdy.Príbeh fungoval perfektne tak do dvoch tretín a potom sa to rozpadlo a napravilo to až finále.Ale na to,že je to Bradleyho prvý režisérsky počin tak bol celkom úspešný. ()

Callie 

všechny recenze uživatele

Není možné vytýkat předvídatelnost u tématu, který byl natočen už min 4x. / Vzkaz pro ty, kteří tady píšou takové výtky / Skvělé výkony, dechberoucí hudba , kdy jsem měla husí kůží z obou . Lady GAGA více než dobrá, Cooper - zrodila se hvězda. Super super super.....doufám v Oscary. ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Bradleyho Coopera předcházely nadšené ohlasy a ty se v podstatě podtvrdily. Jde o nadprůměrnou režijní prvotinu oblíbeného herce, který se zde navíc projevil jako zdatný zpěvák. Lady Gaga je pomerně kontroverzní postava hudebního showbusinessu, která si libuje při výstoupeních v bizárních kostýmech. Především je to ale skvělá zpěvačka, nicméně v její popové tvorbě se možná tento fakt trochu ztrácí. Cooper ho zde však skvele využil a především písně z první poloviny filmu jsou jedním z vrcholů filmu (vystoupení z písní Shallow především). Navíc je Lady Gaga slušná herečka a skvěle funguje chemie mezi oběma hlavními postavami. Jinak film vypráví klasický příběh o vzestupu ke slávě se všemi jeho plusy a mínusy na straně jedné a pádu na straně druhé. Či-li nic originálního. Je to však dobře natočené, herci jsou výborní nejen v hlavních rolích a soundtrack (především z první půle) zapamatovatelný. Pod delší době konečně kvalitní romantický hollywoodský film. ()

kolac 

všechny recenze uživatele

Bez drog, chlastu, prostě nějaké té závislosti nikdy nic pořádného nevznikne, nicméně je to tak trochu problém. Jackson Maine (Bradley Cooper), rockový zpěvák, má problém. Snídá Jacka, obědvá tablety a semtam se mu stane, že to přežene a spadne ze židle. Jednoho dne, kdy chlastá před prací, v práci, dostane chuť na chlast po práci. Známe to všichni. Nechá se svým řidičem vyhodit u jednoho podniku, kde ženy nejsou ženami. Dává si drink a na pódium vstupuje amatérská zpěvačka, která ho nějakým způsobem uchvátí natolik, natolik. Čtvrtá adaptace stejnojmenného filmu a režisérský debut Bradley Coopera. Ťuťu-ňuňu romantické drama se skvělou hudbou jako řemen. Překvapivě herecky výborná Lady Gagaová a troufnu si říci nejlepší role Bradleyho Coopera. Už dlouho mi nebylo nic tak sympatického, čistého a hezky natočeného. Nejde naštěstí o laciný dojáček pro cinky-linky pseudoprincezny á la Jenifer "big ass" Lopézová se stane paní super dámou vlivného senátora za tři, dva, jedna... Tohle je jiný kafe, tečka. ()

Vieriq78 

všechny recenze uživatele

Eufória naťukala rovných päť hviezd, ale musím byť objektívna a odhliadnuť od mojej slabosti pre hudbu. Nič hodnotnejšie z ľudských výtvorov ako je film a hudba pre mňa neexistuje. Sám pán režisér v hlavnej úlohe predstaví celkom (ne)obyčajný príbeh dvoch ľudí: objavenej dievčenskej hviezdy s hrdlom čo Vám postaví pri prvom tóne všetky chĺpky na tele a speváka topiaceho sa v alkohole ktorý dokáže mať ľudskú tvár a kvôli láske prehrať i sám seba... a takto si spolu pôjdu aby jeden druhému dali čo potrebujú...možno je to proste naivne sladké, možno to vidím ináč ako väčšina ale dnes mi to vôbec nevadi, pretože mňa tento film veľmi potešil a naplnil..akože bradley nám fakt rastie do kvality ako herec aj ako režisér, lady je proste zrazu obyčajná baba a predsa lady a stáť s ňou na pódiu pri tom prvom koncerte keď chtiac nechtiac musela spievať bolo pre mňa takým zážitkom že som proste zrazu plakala. Od šťastia že "takéto " existuje. A tomu verte že Vy tam s ňou stáť budete :) ...Mňa jednoducho napadá že len 1% ludí zažije z toho čo vytvára svojím ja, takýto mega pocit ako má umelec. Že bolesť Vás aj posunie aj okreše a láska obohatí aj zabije. Záleží čo si vyberieme.. tak si to proste pozrite :) sú skvelí aj keď skončia obaja ďaleko od brehu 🌸 ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Nedělní propršené podzimní odpoledne, pojďme dát trochu té romantiky a možná i slzu, tak jsem si to plánoval – a mám trochu smíšené pocity, jakože Band of Horses jsou mi sympatičtější o dost více než popík s tanečnicemi, this is just not for me, takže hudebně jsem cenil začátek filmu o dost více, než konec. Vypil toho dost, o tom žádná, ale skoro si myslim, že to mělo dopadnout jinak, tohle přeci mohli dát, co? Na to, aby to bylo bezduché a kýčovité, je to až moc dobré, ale na to, aby to bylo výborné, to mělo pár momentů, kdy mě to za srdce úplně nechytlo... Broken Circle Breakdown je jenom jeden, ale tenhle film se povedl taky. Možná překvapivě, ale povedl. [80%; 2018-10-28 CinemaCity Nový Smíchov] ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Cooper prekvapil a je veľmi dobrý ako režisér a samozrejme aj v hlavnej úlohe stárnuceho rockera. Veľkým plusom je však výkon Lady Gaga, je proste skvelá a jej postava je šitá presne na mieru. Ďalším plusom sú chytlavé songy. Jediným negatívom je predvídateľný dej a príbeh ako z červenej knižnice. Za mňa 70%. ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

Do části, kdy Gaga s Bradley zpívá píseň Shallows byl film celkem zajímavý. Jenže poté už se celý příběh hrozně natahoval, každé slovo bylo doslova páčeno, nebo zbytečně prodlužované dialogy dlouhými mezerami...A od té doby mě film vyloženě nebavil. Ač musím pochválit herecký výkon jak Bradleyeho, tak kupodivu i Lady Gagy, která dosud mezi mé favority nepatřila, celkově mě film vůbec nenadchl. Jedna hvězda za herecké výkony, druhá za soundtrack. Víc bohužel dát nemůžu..po přečtení recenzí a traileru jsem čekala větší bombu. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Po Terapii láskou je toto Cooperov ďalší skvostný prínos do stojatých vôd romantických filmov. Tentokrát dokonca ako debutujúci režisér, čo robí samotný výsledok o to pôsobivejší. Chytľavosť pesničiek, fungujúca chémia medzi ústredným párikom a silný emočný náboj príbehu sú zárukou kvalitne stráveného času. Navyše, Lady Gaga sa ukázala ako jedna z najlepších neherečiek na filmovom plátne ever. ()

Krisslybear 

všechny recenze uživatele

Išiel som na to trocha ako na La La Land, ale nedostal som ani zďaleka La La Land. Dostal som priemernú americkú romantickú drámu. Jediná utešujúca správa je výkon Bradley-ho a samorejme skladba Black Eyes. Začo teda 3* meh ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Určeno nejspíše pro televizní konzumenty různých Superstar. Protože jinak se na tohle veledílo nedá dívat. Nudil jsem se po deseti minutách a nemohl se dočkat konce. Jak jsem si pak hlasitě oddechl, že to už mám konečně za sebou! Tohle opravdu ne. Značně nesympatická hlavní představitelka, příšerné násilné střihy, scénář zcela nezajímavý. O hudební kvalitě už vůbec nemá smysl hovořit, jedna popová sračka za druhou a do toho řvaní Lady Gaga. I když nutno říct, že jako neherečka nebyla zase takové prkno, jak by se dalo očekávat. Ale o tomhle "filmu" nechci už nikdy víc slyšet. 2- ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho väčší zážitok. 83% na csfd hraničí s filmom, ktorý ponúkne viac než len stokrát videné klišé, speváčku ktorá vie hrať a herca, ktorý trochu spievať. Filmy okolo percent takéhoto hodnotenia disponujú legendárnymi scénami, legendárnym nápadom.. toto je už niekoľko krát videná romantika obalená do nového trojobalu (gaga/cooper/cooper), snažiaca sa nás presvedčiť, že je to niečo nové.. hudba ok, výkony ok, avšak originalita na bode mrazu... stred ()

kyrysar 

všechny recenze uživatele

Lady a Bradley si to slušně dávaj. Hudební kulisa je perfektní. Songy beroucí za srdce. Bohužel to všechno vydrží jenom polovinu filmu a pak to jde všecho pěkně strmě dolů. Mám i dost velký problém s názvem filmu, který se zdá být dost mimo! Možná ta půlka filmu název naplňuje! Posuďte sami! Já posledních deset minut filmu posouval hodně rychle ke konci! ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Musím říci , že tohle se hooodně povedlo .Bylo tam asi všechno co má v takovém filmu být . Skvělá hudba , láska , napětí , konflikty , atmosféra z koncertů a tak dááále . A rovněž dramatický závěr a vynikající závěrečný song! Prostě fakt pecka tohoto roku . Bravooo . Cooper i Gaga perfkt . Za mne * * * * a půl . Mohu svým přátelům a známým jen doporučit .Takhle se dělá hudební film . ()

Domec08 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se vážně těšil, jelikož z hlavní písničky shallow, kterou ve filmu hrají mi šel takový ten příjemný mráz po těle, ale nakonec jsem byl tak trošku zklamaný. Příběh, který se od ostatních neliší ()

zazka 

všechny recenze uživatele

*SPOILER ALERT* Nedá mi to neokomentovať, aj keď si to možno nikto neprečíta. Ústredná pieseň Shallow a herecký výkon Bradleyho Coopera stoja fakt za to (až máte na konci chuť sa zasamovraždiť spolu s ním). Inak je to však film ako každý iný, so škaredou Lady Gaga, ktorej statická tvár pod zdvihnutým obočím mi teda rozhodne chýbať nebude (nech len radšej zostane pri svojom speve). Na ďalšie režisérske počiny Bradleyho Coopera sa však veľmi teším a do budúcnosti mu držím palce aj ako hercovi v drámach. ()

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama