Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele

Práce maskérů je brilantní, někteří zombie vypadají opravdu nechutně! Nějak ale nemůžu přijít tomuto seriálu na chuť, první sérii jsem dokoukala tak nějak z povinnosti. Momentálně sleduji druhou, ale mám nutkání přestat, i když je znatelně lepší než ta předešlá. Zombie apokalypsa je tak profláklé téma... čekala jsem, že tak populární seriál se bude aspoň něčím lišit od jiných zombie filmů a seriálů, ale neliší. ()

camper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mám rád koukám na něj, hororový ale příliš není - zombíci jsou vlastně pořádně akorát v prvním díle.... A když už se mihnou, je to trochu očekávané a leckdy i vtipné (ano i vtipné momenty jsem tam objevil). Ten seriál, když se to vezme kolem a kolem je vlastně taková RPG hra, kterou za vás už odehráli filmaři a vy jen koukáte jak si s ní poradili. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (a ani se nechystám),takže jsem k tomuto mohl přistoupit s jasnou myslí. A i když je tato 1.s.dle mého stále super (viděl jsem ji celkem 3x),tak jsem přesto dál už nepokračoval (částečně díky důr.nedoporučení od známých),ale i díky lenosti a faktu,že jsem na to časem prostě zapoměl. Tak a je to venku. :) ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je najkratšia ale za to je perfektne spracovaná. Počas šiestich časti, ktoré majú cca 45 min. sa autori pekne vyhrali. Máme tu skvelé napísané charaktery postáv, kvalitnú hudbu, masky, strih. Hneď na začiatku sa zoznámime s hlavnými postavami a aj s niekoľkými vedľajšími. Pričom z nich pár aj zomrie. To, že boli krátko aspoň mne neprekáža, keďže mali veľmi dobre napísané charaktery. Človek vie pri, ktorých súcitiť a s ktorými súhlasiť prípadne nesúhlasiť. Je tu hneď niekoľko názorov na niekoľko situácii a v danej chvíli si hlavné postavy pekne vymieňajú názory. Akýmkoľvek spôsobom. To, či z daným názorom súhlasíte je už len na vás. Prvú sériu môžem vrelo odporučiť, každému, kto má rád postapo seriály. Zatiaľ najväčší nepriatelia sú zombie. Celkové hodnotenie za mňa prvej série je 100%. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je i díky menšímu počtu dílů vcelku kvalitní, celkově pak rozhodně nejlepší. Úvod po probuzení v nemocnici se odehrává ve výborné postapokalyptické atmosféře, ve které vlastně společně s Rickem nevíme nic. Následuje stejně tak kvalitní dění v Atlantě, jemuž vévodí scéna v tanku a samozřejmě i následná záchrana. Podobně bych mohl pokračovat, co se akčních a zombie scén týče, je série opravdu na slušné úrovni. Horší to ovšem je se zbytkem, především tam, kde se scenáristé rozhodli řešit jakési rodinné vztahy... tam je totiž znát trapnost scénáře. Samozřejmě chápu, že i v tomto světě se "žije normálně", ale slovo normálně je tu opravdu důležité! Některé postavy jsou vcelku zajímavé, těch sympatických je tu však pomálu. Proto také beru jako velkou chybu vynechání Merla, ale vím, je to podle komiksu. Celkově se ale jedná o povedený úvod, který k dalšímu sledování jistě navnadí. 75% ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • V tejto epizóde trochu kontroverzne vidíme zombie, ktorý pomocou kameňa rozbije sklenené dvere a dokáže preliezť aj drôtený plot (zatiaľ čo v pilotnej epizóde sa jeden pokúsil otvoriť dvere). So zmenou showrunnerov v nasledujúcich sezónach sa "chodci" stali tradične inertnejšími a nie sú schopní takýchto myšlienkových akcií. (molcan2)
  • Udidlo Rickova (Andrew Lincoln) koně je v průběhu epizody změněno z pákového na roubíkové. Důvod by mohl být ten, že roubíkové udidlo je méně ostré a je tedy vhodnější do ruky nejezdce. Dá se tedy předpokládat, že scény, kde je použito, nejsou točeny s kaskadérem. (Honchina)

Reklama

Reklama