Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada seriálu mě vcelku potěšila, bál jsem se že půjde o slabý a nezvládnutý horor, ale dostal jsem velmi slušný postkatastrofický příběh, se sympatickými hereckými výkony a perfektně zpracovanými maskami, zombíci vypadají jako živí:) Jako slabší průměr hodnotím epizody 4 a 6, zvlášť závěrečný díl se vyloženě táhnul a byl velmi předvídatelný. Je to škoda, myslím, že si první série zasloužila solidnější rozloučení. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je i díky menšímu počtu dílů vcelku kvalitní, celkově pak rozhodně nejlepší. Úvod po probuzení v nemocnici se odehrává ve výborné postapokalyptické atmosféře, ve které vlastně společně s Rickem nevíme nic. Následuje stejně tak kvalitní dění v Atlantě, jemuž vévodí scéna v tanku a samozřejmě i následná záchrana. Podobně bych mohl pokračovat, co se akčních a zombie scén týče, je série opravdu na slušné úrovni. Horší to ovšem je se zbytkem, především tam, kde se scenáristé rozhodli řešit jakési rodinné vztahy... tam je totiž znát trapnost scénáře. Samozřejmě chápu, že i v tomto světě se "žije normálně", ale slovo normálně je tu opravdu důležité! Některé postavy jsou vcelku zajímavé, těch sympatických je tu však pomálu. Proto také beru jako velkou chybu vynechání Merla, ale vím, je to podle komiksu. Celkově se ale jedná o povedený úvod, který k dalšímu sledování jistě navnadí. 75% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria je proste najlepšia, ako asi u každého seriálu a má len jednu chybu a to že má len 6 častí. Spomínam si na to, ako ma to okamžite dostalo. A ťažko sa tomu dá veriť, že to bolo v roku 2010. Ako pozerám ostatné série tohoto seriálu, tak mi to prostredie kempu v Atlante pri jednom úžasnom jazierku veľmi chýba. Rovnako ako množstvo postáv. Tie najlepšie charaktery boli práve v prvej sérií. Túto sériu si pre seba uchmatol Shane Walsh a práve ten je celkovo mojou najobľúbenejšou postavou seriálu. Jon Bernthal ho zahral neskutočne a aj preto mu to zaručilo hlavnú rolu Punishera v rovnomennom seriáli. Všetko je tu ešte dokonalé, narozdiel od pozdejších sérií, tu chýba napríklad benzín, jazda autom je skoro nemožná, je tu akcia, žiadne zbytočné love story dialógy, alebo epizódy, ktoré od seba neviete ani rozlíšiť. Proste 100% (Hodnotenie: Epizóda 1,2,3,4,5,6 ***** ) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou první sérii a myslím si, že pod tenhle seriál se může Frank Darabont hrdě podškrábnout. Leč seriál celkem smrdí béčkem, a to snad po všech stránkách, tak ukrývá i mnoho světlých momentů a napínavých situací. Jen pevně věřím, že se tvůrci nebudou snažit vařit z vody a po 2-3 sériích to prostě ukončí. Vybrané téma se už více roztahovat nedá a byl bych nerad kdyby byl solidní nápad a lehce pofidérní příběh pohřben a zahalen debilismem, jako tomu bylo třeba v nejmenovaném LOST. Herecky lehce nadprůměrné. Efekty v rámci seriálových možností pěkné. Příběh sice fádní, ale dokázal mě do sebe i vtáhnout, a to je v seriálu to nejdůležitější. Prostě stačí u toho moc nepřemýšlet a nechat se bavit postapokaliptickém putováním skupinky přeživších. Rozhodně bych to však neřadil mezi horory, protože strach je to poslední co tady pocítíte, napětí však místy ano. Mně se to líbilo. Určitě budu sledovat další sérii. Zatím * * *. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa tomu dávajú masky, (post)apokylaptická atmosféra a dobrí herci, ktorí hrajú nič moc postavy, ale práve vďaka presvedčivým hercom sa postavám dajú držať palce. Povedal by som, že za to to, že prvá séria je taká relatívne dobrá, môžeme ďakovať hlavne nízkemu počtu dielov. Akonáhle sa to v neskorších sériách začalo naťahovať na viac epizód, už to stratilo drajv a zaujímavosť. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • Počas natáčania tejto epizódy, keď Merle Dixon (Michael Rooker) strieľa zo strechy obchodného domu, zavolali jednotku S.W.A.T. z Atlanty, pretože ľudia si mysleli, že je ostreľovač. (molcan2)
  • Když Rick (Andrew Lincoln) a Glenn (Steven Yeun) použijí dodávku na únik, tak se Rick při couvání dívá dozadu, i když dodávka nemá zadní okno. (Duoscop)

Reklama

Reklama