Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale film nepřináší nic nového. Filmů s podobnou tematikou jsou mraky a tohle je prostě další z mnoha, takže pro mě podprůměr. To, že chatování je vlastně plné anonymity a sexu dneska ví už každý puberťákk (kromě hlavní hrdinky - očividně). Kdyby to bylo trochu drsnější ve stylu a la Výkupné, bavila bych se. Takhle jsem prostě jen koukala a čekala, kdy se ten pán vloupe do baráku a trochu se to rozjede. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Téma snímku mi přišlo velmi zajímavé, ale taky jsem byl zvědavý, jak si bude počínat David Schwimmer na režisérské stoličce. A musím říct, že rozhodně nezklamal. Trust má velmi silný příběh, žánrově má nejblíže k psychologickému dramatu ( prvky thrilleru jsem tam teda neobjevil). A pak je to hodně o hercích. Catherine Keener mi přišla nevýrazná, její postava mi dost lezla na nervy a na matku mi přišla příliš nezůčastněná. Mnohem zajímavější bylo sledovat otce a dceru. Liana Liberato na mě působila docela zvláštně, kdy jsem chvílemi nevěděl, jestli jí jeji roli úplně věřím nebo ne, nakonec u mě ale převažuje pozivitní pocit z jejího hereckého projevu. Cliva Owena ve filmech nijak nevyhledávám, tady mi však předvedl, že opravdu dokáže být charakterním hercem. Celkově mi přišla jeho postava nejzajímavější a nejuvěřitelnější (ok, možná někomu přišlo chování otce nedůvěryhodné, přehnané, ale řekl bych, že bylo naprosto pochopitelné a donutilo mě se každou chvíli ptát, co bych já dělal na jeho místě, jak bych se zachoval a musím uznat, že bych se nejspíš cítil stejně jako on). Závěr se mi moc líbil (měl jsem docela strach, aby to neskončilo nějakým zběsilým honem na čarodejnice v podání drsného Owena, ale David to tím monologem otce a následným zneklidňujícím videem pěkně ukončil). Jen mě trochu mrzí zdejší docela nízké hodnocení; možná plyne z nedůvěry k počínání 14-leté puberťačky, sám nemůžu s jistotou tvrdit, jestli by se v dnešní době nechalo ještě nějaké trdlo takhle zblbnout, ale z mého pohledu mi to nepřišlo tak úplně mimo vzhledem k tomu, že jí ten úchyl opravdu zprvu dával vše, co potřebovala, po čem toužila (sexuální styk tím samozřejmě nemyslím). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna příjemné téma je v tomto snímku rozebráno docela detailně a to hlavně z psychologického pohledu rodičů. Vadila mi tam však jedna věc: Proč ta holka byla tak zatraceně blbá a naivní? "Co sakra čekala?", říkal jsem si. O to větší to má sílu, že se takové případy dějí dnes a denně. A proto se mají takovéto filmy točit a mají se povinně pouštět na školách. Protože Trust je jinak jako film málo dynamický, dle mého názoru až moc odměřený a klidně bych přitvrdil, protože by to mohlo mít ještě silnější vyznění. Mohlo to být lepší! Sakra lepší! ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem, že David Schwimmer režíruje. Film se mu celkem povedl, téma bylo moderně závažné, ale u mě naráželo na jeden fakt, že mi Annie byla mimořádně nesympatická a jediné řešení být jejím otcem by pro mě bylo ji vyliskat (ji nikoliv pedofila, což mimochodem nebyl pedofil), což by asi nebylo úplně výchovně v pořádku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První láska a první pořádný průšvih.. Bavilo, uspokojilo!! Rozumně dávkované varování pro náctileté holčičky, které se zatím nevyspaly s polovinou středoškolského fotbalového mužstva, ale zakoukaly se do náctiletého hošana na chatu. Zatímco jeho věk neúměrně délce filmu roste, diváka stále víc táhne a zajímá, kam to celé povede. Sic očekávaným, ale věrohodným směrem, který podporuje výborné herecké obsazení (Clive Owen, Catherine Keener, Liana Liberato, Jason Clarke). Finálová tečka potěší víc, než nějaké zběsilé akční nahánění pedofila.. Holt, najít toho pravého dá zabrat v každém věku.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama