Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka, ale bohužel mizerné provedení. Jestli je ta Julien Magnat skutečně žena, tak to bylo opravdu znát. Celé zápletce by totiž více slušela nějaká romance či drama, protože v takových momentech je film nejsilnější. Jinak tohle místy nešikovně akční krimi nenabralo nic z kvalitnějších krimipřípadů. Naštěstí se to ale dá, protože je to zajímavé. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je tenhle film tak podceněný. Já si myslím, že konkrétně Korejská kinematografie by byla spokojená, ta by se vyznala v těch tvářích oproti mně zela v pohodě. Jasně, že jsem měla v těch obličejích chvílemi také solidní hokej, ale to mě právě bavilo. Navíc je to originální oproti tisícům jiných krimošek a Mille Jovovich bych dala metál. Scénky u zrcadla byly superiózní. Jedině ten asi pětiminutový konec to trochu pošramotil, ale jdu s klidným svědomím na čtverec. Pachatel se dá odhadnout už docela brzy, ale váhala jsem mezi dvěma, přesto dávám palec nahoru. Žádná nuda se nekonala a to se cení. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Někdy už od prvních minut poznáte, že tento film nebude váš šálek čaje. Že tvůrce vypráví způsobem, který vám nesedí. Vidíte díry ve scénáři, některé okamžiky se vám zdají být nevěrohodné... . Nebo vám třeba nejsou sympatičtí herci. Dokonce se mi díky nějaké podvědomé averzi, zdála za vlasy přitažená i prozopagnózie, kterou hlavní hrdinka trpěla. Přitom obličejová slepota je regulérní porucha a vše co o ní zaznělo je pravda. Ovšem to, jak s ní bylo v rámci příběhu naloženo... součásně hrdince pokleslo IQ o dvacet bodů a ohluchla? Opravdu by člověk nikoho nepoznal ani podle hlasu, gest, smíchu...? Přesto se našlo pár zajímavých okamžiků a místy se povedlo navodit i správnou atmosféru. Takže jako thriller to místy fungovalo vcelku dobře. Jenže Tváře v davu je strašidelně špatná kriminálka. Film dojíždí na paskvilózní a hloupý scénář, který solidní napětí srazí romantickou vsuvkou, nebo nějakou nedomyšleností. Celé vyšetřování, vrah i detektiv...to vše působí jako psané žákem osmé třídy. Postavy se chovaly nesmyslně. Závěr je pak vysloveně otřesný. Jak chcete hodnotit film, ve kterém 50% bylo solidních a zbytek stál za nic? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý nápad s tou diagnózou - reálnou diagnózou, ktorou trpel aj napríklad Brad Pitt, za to určite pochvala. Čo určite nechválil je to, že divák pozná vraha skoro od začiatku a po druhé: film je nastavený predsa na to, že hlavný svedok nerozoznáva tváre, nie? A nie, že nerozpoznáva hlasy a keď na ňu hovoria tri rozličné osoby, tak ich nevie rozoznať. Alebo u Jovovich slepota automaticky znamená hluchotu? Tej beťárke to asi ale bolo jedno, hlavne, že sa mohla tváriť, že spí s viacerými mužmi, aj keď to bol stále ten istý. Rozhodol vizuál, lebo vzdychy boli vždy v rovnakej tónine a zápachu. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Režijní a castingový experiment, kterému se dá jistě donekonečna vytýkat výsledek toho, co si jakožto experiment předsevzal. Zde se totiž ukazuje, jak je vždy a pro každého těžké zrealizovat originální nápad. Ale jak se říká, po bitvě je každý generál, proto buďme raději shovívavější. Přitom právě pro svoji hravou originalitu je to snímek docela zábavný. Škoda jen, že jak film míří do finále, hroutí se postupně jeho vnitřní logika a Anču záhadně opouštějí i zbylé smysly.57% SPOILER: Vraha jsem zavětřil zhruba ve dvacáté minutě. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama