Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

Obivan 

všechny recenze uživatele

Tady dost podhodnocený film, který patří mezi nejlepší českou tvorbu. Hlavně kvůli Hrzánovi, který celý film svou energií táhne dopředu a písničkami ho skvěle oživuje. „Kde je těch sto padesát tisíc .... a dvacet halířů“ ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Pán Z.Podskalský natočil film, ktorý možno pojať ako poďakovanie jednej z hviezd prvej republiky N.Gollovej. Nestratil sa skoro ako vždy aj J.Hrzán. 65%. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Náhodou já jsem tuhle komedii měla vždycky ráda a podle mě by si zasloužila i o kapku vyšší hodnocení. Není to nic světového ale je to milé a na nedělní odpoledne ideální podívaná. A navíc s milými herci. "Michale, co to děláš?! - "U-utrh jsem si jablko" - "Prosim tě, Michale, co tě to napadlo, to je strašně vzácná jabloň, má každej rok jenom pět jablek a to si piš, že teta to má spočítaný". ... A navíc je hezké vidět po tolika letech zase spolu Natašu Gollovou a Svatopluka Beneše. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Dvě až tři kouzelné scény s nepříčetným Hrzánem a pokus o kriminální zápletku, to ještě dnes dokážu jednou za 5 let ocenit (častěji by to snad dávat nemuseli...). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Řeknu to nejdůležitější rovnou na začátku. Kdo má/měl rád Jiřího Hrzána, přijde si asi na své. On zase vytahuje to své zmatené tajtrlíkování, které má být asi vtipné, ale já se mu nesměji, naopak mi leze krkem, stejně jako v "Homolkáčích". K tomu ještě tři otravné důchodkyně, uff, tohle je silná káva. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Milé, ale nic extra. A Hrzán by, podobně jako Janžurová, Bohdalová a někteří další, neměli veřejně zpívat, když to neumí. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Komedie s detektivní zápletkou, ve které si naposled zahrála Nataša Gollová. Ve filmu se mi nejvíce líbily ty dvě "potrhlé tety", které se neustále pletly do vyšetřování. Dobrý byl také Jiří Hrzán, který ale podle mě malinko přehrával. Celkově je to ale slušná komedie, jenom ji vysílají až příliš často. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Další bezduchá normalizační taškařice, která sice má jen 75 minut, ale díky svý připitomělosti a prázdnosti se zdá být nekonečná. Komančský svazácký hrdina Hrzán se zase všelijak pitvoří a klátí a neumím si představit, že by někdo takovej mohl být dneska hvězdou... no ale když si na druhou stranu vezmu takovýho Mádla... no nic. Těžištěm filmu je loupežný přepadení spořitelny, ke kterýmu se nachomejtne babka a ta s druhou babkou mele svý senilní kecy v podstatě až do závěrečnejch titulků. V kombinaci s tím Hrzánem, kterej navíc celou dobu zpívá, je to vážně hodně otravný. Jedinej potenciál měl tenhle film v Janžurce, ale ta se tu objeví v podstatě jen na okraj a tak nedostane ani moc prostoru. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká krimikomedie. "Ač se to nezdá, je zahrada (a tahle hudebněkrimikomediální pecka) plná vzácných druhů". ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Ikdyž mám rád komedie Zdeňka Podskalského, Drahé tety mě zas tak neučearovaly, asi se mi moc nelíbí rychlý střih a rychlé tempo filmu. nicméně musím říct, že oceńuji jeho kvality a chápu, že se tato komedie může spoustě lidí líbit. Hlavně zdůrazňuji všechny herecké výkony a nezapomenutelného Jiřího Hrzána, které opravdu exceluje a jde vidět, že si roli opravdu užívá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pro někoho zábavé, pro někoho neškodné pro někoho iritující, což nemění nic na tom, že je zajímavé vidět legendu prvorepublikové kinematografie Natašu Gollovou v této normalizační komedii, kde ji skvěle sekunduje Jiří Hrzán. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Zasmála jsem se a písničky mi kupodivu nevadily. Písnička "tam dole u tét ..." (ve vesternovém kabátě) byla skvělá. Jde vidět že když se komedie točí z citem a přirozeně, vypadá 100x líp než ty křečovité pokusy bavit lidi padáním, prděním a vtipem tlačeným až z paty. Hezká komedie na lehnutí k telce. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako komedie fajn, jako krimi nic moc...Škoda, že toho po válce Nataša Golová nahrála tak málo. Ale jsem docela rád, že se ve filmu nečastují soudruhy a soudružkami...60% ()

hacho 

všechny recenze uživatele

"Ale myslivec zustal celej...pes neni loveckej!" Je to dobry film, vyborna komedie a obstojna detektivka. Hlavne diky sqelym hercum. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

''Kdo? Tety, Tety, Tety!'' Jiří Hrzán zde zpívá neskutečný braky. Jednou za pár let se tenhle film v TV vidět dá , i když volovina to je teda velká. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Byla by to skutečně jen průměrná komedie o dvou starých sklerotických tetách, ale Nataša Gollová a Eva Svobodová tyhle role sehrály skutečně úchvatně. Vlastně taková crazy pro staré dobré herečky. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová i Eva Svobodová sice měli hrát milé i trochu trhlé tety, ale zdálo s mi, že obě trochu přeháněly a působily tak protivně, že to ani nebylo vtipné. Stejně dopadl i Jiří Hrzán. Iva Janžurová je ale, jako vždy, výtečná. ()

Reklama

Reklama