Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (544)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mě se to snad líbilo o trochu více, než jednička. Možná proto, že zdejší hlavní hrdinové nebyli tak otravní, nepříjemní a na pěst jako ti z jedničky. I když taťka se je snažil dohnat. A dcera se v jeden okamžik zachovala pro mě naprosto nepochopitelně hloupě (jako fotr bych jí za to snad i pak seřezal zadek). Brala mě statičtější kamera. Samozřejmě zapůsobila typická dvojková snaha to co se povedlo na jedničce tady trochu zhustit. Trochu mě naštval ten konec, který byl dobrý, ale nějak mi nekolidoval s koncem jedničky. Než jsem zjistil, že jednička má alternativní konec, který já jsem samozřejmě neviděl a na který závěr dvojky navazuje. Obávám se, že snaha vytřískat z úspěchu jedničky více, i prostřednictvím zhušťování, recyklování a opakování účinného, se brzo zvrhne v nekoukatelný a nepůsobivý hnus, už tady ty nákroky jsou. Ale jo, tady je to ještě v pohodě. A jak je toho trošku více, ještě to funguje. Tu a tam lépe než v jedničce. ten bazénový vysavač mě naprosto uchvátil a fascinoval. No dobře. Musím tedy uznat, že Paranormal Activity (zatím ty dva díly, co jsem viděl), jsou docela ucházející podívanou, že jsem je zbytečně a neoprávněně předčasně odsuzoval. Ale když ta mediální masáž působí mnohdy tak odpudivě. Jsem zvědav na další díly. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Domácí "bububu" video se po roce vrací s událostmi, které o 60 dnů předcházely děj z jedničky, a ani na podruhé moc (ne)vystraší. Ačkoliv opětovné setkání s duchy se rozhodlo vytasit se s inovativnějšími postupy a působí maximálně realisticky, tak divák obeznámený s jedničkou už na to neskočí, a v tomto případě je lépe připraven, než tomu bylo před rokem. Setkáme se s postavami z jedničky Katie a Mikem. Její sestra se se svojí rodinou nastěhuje do nového domu, a hned při příchodu si všimnou podezřelé aktivity, která nasvědčuje tomu, že v domě nejsou a nebudou sami. Do všech místností si tedy nechají nainstalovat kamery, aby zjistili, jaký nezvaný návštěvník zamyká dveře zevnitř nebo vytahuje v noci čističku bazénu ven z vody. Děj je pak důvěrně podobný tomu z jedničky. Pro diváka to znamená, že bedlivě pozoruje den za dnem a noc za nocí každý pohyb nebo přesunutí předmětu, ale "fake" je "fake" a ošálit divákovi smysly se daří opět jen napůl, i když připouštím, že tentokrát je kladen zvýšený důraz na maximální autenticitu a mnohem snáze se ve dvojce uvěří, že by to nemusel být podvrh. Z tohoto hlediska je pokračování lepší než o rok starší jednička. Dokonce jsem se jednou nebo dvakrát lekl. Ovšem na stejném principu už byla založena jednička a tvůrci se s ničím mimořádným neblýskli. Rodina, již duchové terorizují, není ani trochu sympatická a duchové je podle mě málo strašili. A tím pádem byl málo vystrašen i divák. 60% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z této série viděl první tři díly a musím říct, že tento je bezpochyby nejhorší. To, co v jedničce fungovalo, tady drhne a za celý film se jen JEDNOU pořádně leknete. Zbytek času čekáte, kdy se něco stane, či se snažíte zpozorovat co má vlastně být tak strašidelné. Hodně zapomenutelný film. 20 %. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Abnormal Passivity se nám dočkalo druhého dílu! Tempo je opět smrtící a děj strašlivý! Když po hodině mistrovství světa v přepínání průmyslových kamer v pořadí bazén, kuchyň, obývák, chodba, pokojík spadne v kuchyni rendlík, zaječím hrůzou a zvažuji, mám li dostatečně pevné nervy v této hororové projekci pokračovat. S vědomím, že by se mi holky smály zatínám zuby a již po dvaceti minutách "bazén, kuchyň, obývák, chodba, pokojík" jsem odměněn scénou, kdy jim nasraná ektoplasma vyflusne z bazénu vysavač!!! Tak to už bylo na můj svěrač příliš a zbylých patnáct minut trávím na hajzlu polemikou, jak jen to celé asi dopadne! V tom spěchu jsem to ale zapomněl vypnout a než jsem se vrátil, zformátoval se mi strachy hardisk. No co já jenom teď budu dělat! Určitě jsem přišel o nervydrásající bouchnutí dveřmi či téměř nevydržitelné, hrůzné houpání lustru!!! ()

Madison 

všechny recenze uživatele

K intenzívnemu hororovému feelingu nepotrebujem hordy umelej krvi a úchylných zombíkov, celkom si vystačím s duchárskym strašením a mrazivou atmosférou. Ale musíme si priznať, že narozdiel od jednotky, sa tu vyskytuje podstatne menej napínavých scén a na plnej čiare víťazí zbytočné kecanie a lamentovanie. Na to, že film stál až 3 milióny (!!!), je minimálne klaustrofobický a pravdupovediac, úplne zbytočný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Snímek měl původně režírovat Kevin Greutert, který předtím natočil horor Saw 6 (2009). Studio Lionsgate si ho ale ve smlouvě pojistilo neprůstřelnou klauzulí také pro režii Saw 3D (2010), proto Greutert musel od Paranormal Activity 2 odstoupit. (Krouťák)
  • Název filmu se objeví až v závěrečných titulcích. (griph)
  • Pokračování bylo natočeno ve stejném domě, jako první díl, což však nemusí být divákům patrné. Dům patří režisérovi Orenu Pelimu, který ho díky úspěchu prvního filmu zrekonstruoval. (Cheeker)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama