Reklama

Reklama

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (275)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat: Pixar to není a dabing leccos zabije, takže z toho nebudete mít takový požitek jako američtí diváci. 3D nerušilo a při barevnosti filmu bylo i rozumně využité. Před Vánoci je to právě ten akurátní film pro děcka, abyste je ještě více natěšili ke stromku (ačkoliv doufám, že se budou pořád více těšit na Ježíška než na Santu). Postavy byly stereotypní (vlídná pani Santa Clausová, snaživý poskok skřítka, nespokojený a brblající děda a samozřejmě podceňovaný šaškovský hlavní hrdina s dobrý srdcem - být na mě, nechala bych u korespondence, ale hold děcka potřebují vědět, že to největší dobro a obětavost vždycky odměny dojde), až na technokrata bráchu Steva, který není takovým hajzlem, jak byste čekali. Film nenudí, přichází s novými gegy a situacemi. Příjemná jednohubka. A největší plus? Žádná zvířátka nemluví. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No sice jsem se na to nedívala o Vánocích, ale tak dva týdny před začátkem adventu, to se snad dá prominout. Neskutečně se mi to líbilo. Nechápejte mě zle, jsem na 100% Ježíškovský typ a Santu nemám ráda a neskutečně mě štve, jak se nám do ČR vtírá, ale tenhle animák byl prostě parádní. Konečně mi bylo vysvětleno, že Santa vlastně nežije věčně, ale má své následovníky...dokonce může mít i dva syny a pak je problém, který "vládu" přebere. Modernizace saní na vesmírnou loď s maskovacím zařízením a že veškerou práci dělají agenti skřítci a Santa si za celou noc dá na místo jeden dárek...jo super. Upít mléko, nakousnout sušenku, nevzbudit psa ani dítě. Ovšem pokud se zapomene na jedno dítě, nikoho až na potrefeného synka to nezajímá...to by Ježíšek nedopustil ;) ne sranda, ale je fakt je, že se mi to líbilo, ani nevím, co všechno na tom bylo tak fajn, ale prostě film jako celek. Btw. ale ten trailer č. 3 je naprosto skvostný. This is not Arthur. - Hi, I'm Arthur...... No, no coming movie ()

Reklama

Caym 

všechny recenze uživatele

Smát se dalo jenom dědovi Santovi - a i ten byl tak nějak provařený ... aneb děda plivající protézu už mě neohromí (i když... závěrečná jízda v popelnici měla šťávu!). Elfové jsou neskutečně otravní, stylizovat Vánoce do stylu mission impossible mi přijde padlé na hlavu (já vím, já vím, animáky se perou s akčními filmy - ale já jim na to kašlu!). Je to smutné, ale jsem stará škola - a Artur dupe po mých zasněžených, kouzelných Vánocích s hořícím krbem a komínem, který jednou ročně vyčistí zdarma Santa Klaus. Mimoto - k Santovi patří sobi, sobi, sobi a elfí dílna a ne armáda zakrslých ošklivých skotskou angličtinou mluvících paskřetů - důstojníků (skotská english poslední dobou v animácích frčí), velká star trek loď a úžasný "zamilujete-si-mě-protože-mám-křivé-zuby" chlapec ve vánočním svetru. Dejte mi Karloffova Grinche, naservírujte mi Home Alone, ale nedávejte mi pod stromek nic, co kombinuje hi-tech vymoženosti a staré dobré (a fungující) tradice (jako by nestačilo, že Santa chlastá coca-colu, ještě bude nakonec propagovat i iphony). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mi chybí nějaký pravý vánoční film a proto jsem se na (mnoha lidmi oceňovanou) vánoční jízdu hodně těšil ale bohužel se nadělení nekoná. Vánoční jízda není špatná a je to typický film pro celou rodinu, který žádného z jeho členů neurazí a nápaditě ukazuje problémy se kterými se musí Santa potýkat při roznášení dárků ale já sem přeci jen čekal tu "jízdu", kterou sem nakonec nedostal a některé "neakční" části mě docela nudily. Škoda. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Není to až TAKOVÁ jízda. Popravdě řečeno jsem čekala, že budu nadšením skákat do stropu a nic takového se nestalo. Dokonce jsem chvílemi až příliš netrpělivě sledovala čas.. Začnu tedy tím nejhorším na celém filmu. Arthurem. Hlavní postava je prostě nesmírně otravná, protivná, zralá na kopanec.... do hlavy. Jediné co se mi na něm líbilo je ten praštěný smích. Možná jsem dost ovlivněná českým dabingem (ten je povedený, až na Arthura a skřítku), ale zkrátka nevím, jestli bylo protivnější poslouchat jeho hlas anebo sledovat, jak se chová. Santova moderní technika mě také příliš nezaujala, ale alespoň je to originální. Celkově se tu mihly zajímavé nápady (např.předávání Santovství z generace na generaci) a od srdce jsem se zasmála. Pro santovské a celkově vánoční příběhy mám navíc kapku slabost, takže slabší 4*. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Peter Bayhem, ktorý napísal scenár k filmu, pracoval v tom istom roku aj na ďalšej snímke, ktorej názov obsahuje mužské meno Arthur, konkrétne komédii Arthur (2011). (toi-toi)
  • Keď Steve vstúpi do domu Gwen, aby doručil darček, stúpi na pískaciu hračku. Tou hračkou je Ovečka Shaun (2007), ktorá taktiež pochádza z dielne Aardman Animations. (toi-toi)
  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama