Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Diskuze

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

dá sa niekde vidieť verzia, kde je ta vystrihnutá scéna s mary elizabeth winstead? na dvd v bonusoch neni?

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

skipercak

Ano, je to tak. Ale uz v 4.0, ked si zaporak vytiahol McClaneovu zlozku, povedal: "....ako to znasali Jack a Lucy?" ... cize premenovali ho uz v predoslej casti :)

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Minerální plyn neutralizující radioaktivní zamoření !
Háááááááááááááááááááááááááááááááááááááááhahahahahahahahahahahahaha.

Ha.

donobonolomo

donobonolomo (hodnocení, recenze)

Tak jsem si to znovu pustil a vydrzel jsem to presne do 8 minut a 56 sekund. Ja ten film normalne NENAVIDIM !

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

No vidis, ze sa zhodneme. Aj ked som dal tejto casti len 2*, tak je to lepsi film ako cela sucasna vlna DC komixov dokopy. :))

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Proč se musí Jai Courtney obsazovat do rolí hlavních hrdinů? Nehodí se na ně, neumí je hrát, nemá na to obličej. Ten kluk má charisma záporáka. Ten ksicht je přesný na vyhazovače někde na vesnické diskotéce v sokolovně. To je neskutečný. Už špatný byl zde v Smrtonosné pasti: Opět v akci a oni to nacpou i do další terminátorské ´´akce´´.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

 (hodnocení, recenze)

a jestli nedokopeš... věř mi. o nic nepřijdeš

Příspěvek byl smazán administrátorem.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Česká stopa ve Smrtonosné pasti: Bruce Willise zachrání lustr z Bydžova

Obrazem 22. února 2013   14:06 | Lidovky.cz

Link

NOVÝ BYDŽOV - Řadě lidí z Nového Bydžova na Hradecku bude při sledování nového kasovního trháku Smrtonosná past 5 s Brucem Willisem v hlavní roli zřejmě něco povědomé. Při jedné z přestřelek americké megastar s padouchy se totiž na plátně objeví i křišťálové lustry z produkce bydžovské rodinné firmy Lucky Glass.

"Když nás v březnu 2012 oslovili lidé ze štábu Smrtonosné pasti s přáním využít v jedné z akčních scén naše křišťálové lustry, považovali jsme to nejprve za žert," říká k počátku kontraktu na dodávku 45 lustrů majitel Lucky Glass Jaroslav Lucký.

Jedním z obřích lustrů policista John McClane, ztvárněný Willisem, svého soka z řad ruské mafie prohodí a dostane se tak z jinak bezútěšné situace.

Šlo však o skutečnost. "Dostali na nás doporučení od jednoho našeho spokojeného zákazníka. Vše se pak intenzivně upřesňovalo dva měsíce," dodal Lucký.

Ve studiích v Budapešti, kde Američané film natáčeli, Bydžovští loni v červnu zajistili i montáž lustrů. "Ve filmu naše křišťálové lustry posloužily k dekoraci tanečního sálu, kde se jedna z ústředních akčních scéna odehrála," řekl Lucký. Spolupráci s americkým štábem označil za zajímavou zkušenost, která se může zdařit jednou za život.

Lucky Glass, která má do 20 zaměstnanců a křišťálové lustry dodává do téměř 80 zemí celého světa, pro filmovou produkci vyrobila pět velkých lustrů a 40 menších svítidel na stěny. Pět velkých lustrů je vůbec největšími svítidly z nabídky firmy.

Jeden váží asi 70 kilogramů, má 42 žárovek a vysoký je téměř 170 centimetrů. Jeho katalogová cena činí přes 70.000 korun. Dodaná svítidla byla z běžné produkce, stejná si podle Luckého může objednat jakýkoliv zákazník.

Majitel společnosti Lucky Glass Jaroslav Lucký.

Bydžovští skláři považují dodávku pro filmaře za dobrou referenci, která jim pomůže ve zvýšení odbytu doma i v cizině. Z podniku, který vznikl před 13 lety, jde na export přes 80 procent produkce. Měsíčně firma vyrobí několik stovek lustrů.

Hlavním odbytištěm je Evropa. Za perspektivní trh Lucky Glass pokládá i Rusko, které bylo v minulosti největším odbytištěm českého křišťálu. "Právě v Rusku se děj nové Smrtonosné pasti i scény s našimi lustry odehrávají," upozornil na jistou souvislost filmu a exportních záměrů podniku Lucký.

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/ceska-stopa-ve-smrtonosne-pasti-bruce-willise-zachrani-lustr-z-bydzova-1n4-/firmy-trhy.aspx?c=A130222_104530_firmy-trhy_mev#utm_source=clanek.lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=a-souvisejici.clanky.clicks

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

sniper18

Tak mně se třeba ta akce v Pasti líbila. Navíc jsem viděl Past v kině a pozdějš i ten režisérskej sestřih na blu-ray a ten sestřih je lepší, i když se liší v maličkostech. Co se týče obou těch filmů, v podstatě mi oba nabídly už stokrát viděný, Past to dle mýho dělala líp. Tam byl ke konci alespoň nějakej pokus o zvrat. Naproti tomu Olympus servíroval co jsem čekal, aniž by se pokusil o nějakou inovaci. O mizerný motivaci postav nemluvě. Např. ve White House Down pomáhá agent teroristům kvůli synovi, což je přijatelný, naproti tomu v Olympovi to vysvětlí hláškou že časy se mění:)

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jasné, že je to subjektívne, mne len prišiel poriadne zvláštny ten názor o údajnom prehliadaní akcie v Olympovi, lebo aj keby sa mi tá akcia s lietadlom hnusila, bolo by mi to viac menej jedno, lebo ten zvyšok bol už úplne iný. Ale pri Smrtonosnej pasci mi to nemalo čo vynahradiť, lebo tam sa tie negatíva týkali všetkej akcie. A súhlasím, že scenár k Olympovi bola rutina, lenže aspoň to celé držalo po hromade a nepôsobilo to tak veľmi hlúpo, čo sa o Smrtonosnej pasci povedať nedá. A ten vlastenecký pátos bol podľa mňa zase úplná samozrejmosť, bez neho by taký film vo vážnom pojatí ani netočili, takže mi až na pár scén nevadil, bol som na to vopred pripravený. 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

sniper18

To co je zábavnější nebo ne je samozřejmě subjektivní. Tobě se víc líbil Olympus, mně Past. I když Olympa nezatracuju. Užil jsem si to.  Já jen poukazuju na to, že např. triky v pasti byly dělaný tak, že natočili zvlášť vrtulník a zvlášť zbytek akce a v kompu to sesadili dohromady. Naproti tomu Olympus to letadlo měl udělaný v kopjůtru celý a je to vidět. Nemluvě o scéně kdy vrtulníky útočí na Bílej dům. Ale když už jsme u toho, scénář Olympa je naprostá rutina. To se sice dalo čekat, ale já si osobně prostě nemyslím, že mezi těma filmama je nějakej zásadní kvalitativní rozdíl. Navíc, poslední Past se neutápí v tak brutálně prvoplánovým vlasteneckým patosu jako Olympus. Což pro mě osobně je plus.

na příspěvěk reagoval sniper18

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Teda nechápem, ako môžeš túto Smrtonosnú pascu porovnávať v tomto ohľade s Olympusom. Ten mal len dve digitálne sekvencie, pričom ešte aj tie mi prišli zábavnejšie, než čokoľvek zo Smrtonosnej pasce a inak to bola akcia v klasickom štýle, súboje, prestrelky, headshoty, nože, zlomeniny a hlavný hrdina nemusel byť v každej druhej scéne nahradzovaný digitálnym pandrlákom. Oproti tomu Smrtonosná pasca nemala ani jednu poctivú akciu, síce to bolo veľkolepé, ale aj tak mi to celé prišlo, len ako taký sterilný preefektovaný bordel. A to už nehovorím o ostatných zložkách, ktoré tiež výrazne zaostávajú. 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

erased

erased (hodnocení, recenze)

myšlenka, duše, kvalitní akce nebo režie, dobrý podtitul nebo výprava, zapomněl jsem na něco, co tomu má chybět?

Ellmariachi

Ellmariachi (hodnocení, recenze)

Me se na tomhle dile pasti nelibilo to, ze to bylo tak nejak bez duse. Proste akce, akce, akce, totalne vynucena a z prstu vycucana hlaska, akce, unudenej Willis, akce, akce..konec Ano Akce byla fajn udelana, tady zase ja nechapu ty co si na ni stezuji, ale celemu tomuhle dilku chybela duse a zivot. 

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Jenže problém je v tom, že si např. všichni stěžujou, že v nový Die Hard je plno CGI, ale pokud by viděli jak se to natáčelo, zjistili by, že se tvůrci snažili používat triky minimálně. Je trochu nefér vyčítat nový Die Hard použití CGI a u Olympa velkoryse přehlížet úvodní brutálně kopjútrovou sekvenci s tím zabijáckým letadlem nad Washingtonem. A jako perlička, když se na začátku dívá Butler z okna svýho kanclu, je poznat že je ten výhled klíčovanej a to okno mají blbě vyklíčovaný. Tak to by se jim kurňa stávat nemělo, hernajs, ne? Nemluvě o tom, že ten scénář Olympa je brutálně zrecyklovanej a rutinní.

na příspěvěk reagoval sniper18

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Mně osobně ta akce vyhovovala. Líbilo se mi to mnohem víc, něž např. Olympus. Bylo to velkolepější. Ta úvodní honička byla sice shaky cam a to nemusím, ale upřímně to není jen problém Moorea. Stačí se podívat na utomobilovou honičku v prvních Expendables. Jinak akce s vrtulníkem pro mě bomba. Ten příběh mohl být lepší, ale co nadělám, že jo:)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Najnudnejší akčný film všetkých čias... Hovadina na kvadrát. Nuda na dvadsiatu-piatu. Nie to divu, že sme pri tejto ukecanej sračke jednoducho pekne všetci zaspali. Už sa teším na Die Hardest, myslím, že ak si udrží len polovičné kvality tohto braku, tak sa dobrovoľne prežeriem pukancami k smrti...

na příspěvěk reagoval Ouwen, vegetol.mp

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

To si povedal ty : "kazdej, kdo ve filmu hraje tajnyho agenta, musi automaticky odkazovat k Bondovi" - ja nic take netvrdim. Ale tvrdim, ze narazka na 007 v Daj Hard 5 -ke bola.

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Martin741

Troufám si tvrdit, že ten odkaz na agenta 007 spíš pramenil z titulu toho, že si takhle dělal Willis jako Amík prdel. A to z tou honičkou mi příjde dost mimo. Jejím jediným a největším problémem je, že je zoufale nepřehledně natočená.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Martin741

Jako každej kdo ve filmu hraje tajnýho agenta musí automaticky odkazovat k Bondovi? A v čem ta honička vykrádala Bonda? Jakýho a co konkrétně?

na příspěvěk reagoval Martin741

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

ywo666

este ako samostatny akcnak bez akejkolvek nadvaznosti na seriu Daj Haard, tak to jo. ale ako sucast serie hroza, zufalost a prepadak. Hnoj.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

To je ono. Ja som dosť cynický realista. Takéto veci ma až tak nerozhádžu. Mne ide o to vidieť dobrý film. A Die Hard 5 bola relatívne dobrý film. Ako by povedal Steven Seagal. "Trick is just not give fuck". Ale verím, že niekoho to môže srať. Občas aj mňa niečo naserie. Napr. Cruise = Jack Reacher. Ale toto beriem s rezervou.

Uživatel Ouwen smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama