Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

TeeAge

všechny recenze uživatele

| Scenár: Chris Morris, Jesse Armstrong, Sam Bain, Simon Blackwell | Hudba: Phil Canning | Produkcia: Mark Herbert, Derrin Schlesinger | Distribúcia: Optimum Releasing (UK), Drafthouse Films (US) | Štúdio: Film4, Wild Bunch, Optimum Releasing, Warp Films | Rozpočet: 2.5 miliónov £ | Tržby: 2,932,366 £ | ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně britská záležitost. Jestli jsou všechny buňky teroristů v západní Evropě takové, tak se zase až tak nemusíme bát. Na druhou stranu z filmu mrazí. Nad scénou, kdy si manžeka Omara u večeře s Omarem v klidu povídá, že s ním byla dřív větší legrace když se chtěl odpálit sám, než že když teď řídí teroristickou buňku a to za přítomnosti jejich malého synka jsem nevěřícně kroutil hlavou. Prostě pohoda, jako by se bavila o počasí. Satirický náhled na islámský terorismus se velmi podařil a pár záležitostí bylo opravdu vtipných. Na druhou stranu jsem se smíchy ani jednou nedusil a od uvolněné zábavy mne i přes množství inteligentních narážek a vtipů odrazovala závažnost tématu. Je to tiž dost pravděpodobné, že někde ne až tak daleko od nás pohybuje podobná partička magorů, co se chce dostat do toho svého isámského nebe...... ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi nekorektní, velmi britské, velmi černé a velmi humorné. Přesto mám pocit, že takhle ten amtérský džihád může vypadat v reálu, jako když se někdo pokouší v letadle sirkami zapálit plastickou trhavinu v podrážce nebo nacpe auto zábavní pyrotechnikou. Člověku se přitom vtírá do hlavy srovnání s jiným bojem, zachyceným ve filmu Paradise Now. Zatímco tam hlavní postavy věděly naprosto jasně, proti čemu bojují, tihle hrdinové svaté války vědí o Koránu akorát co se dočetli v dětském leporelu, jejich vlastní život nemá s náboženskými pravidly nic společného, ale strašně chtějí dokázat něco velkého, aby jejich život nebyl tak na hovno. Byť by to znamenalo smrt. A co může být větší než pořádná prda mezi výdobytky imperialismu. Zajímavé je, že policie to schytává ve filmu úplně stejně. "Je Wookie medvěd?" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jednoduse receno, demence tu pravdepodobne dosahla maximalni hodnoty. Nastesti ne ve stylu prcicek a podobne, tady mame dost zavazny tema, kde i pres fakt, ze to je komedie, clovek se musi zamyslet, ze takovy hovado muze klidne vedle nej bydlet a spolu s faktem, ze pravdepodobne nebylo dost penez a cely to tak vypada dost lacine a ma to neznamy herce, coz ale ve vysledku podporuje syrovost, tak to proste vyzniva vcelku zavazne. Jenze taky to je cernocerna komedie, kdy banda radoby teroristu nema nic lepsiho na praci, nez se celej den nekde poflakovat a vymejlest jak sestavit bomby a co vyhodit do vzduchu. Problem je, ze vsichni do jednoho jsou totalne vymlety, takze se neustale dohadujou, neustale si nadavaj a film pro nejaky to fuck nejde daleko a hlavne neustale neco zesiraj. Proste zavazny tema podany zabavnou formou a ve vysledku 90 minut originalni komedie a naprosto ultimatnich hlasek. "Vyhodime do vzduchu internet" ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě by se mělo pokračovat druhým dílem s novými herci, v němž hlavní hrdinové zjistí, že mají všichni rakovinu, jeden po druhém pomalu natáhnou bačkory, a než se tak stane, budou si z toho dělat obrovskou legraci. A zase se najde některej případ, kterej tomu urobí produkci a zrežíruje to, a hodně těch, kteří tomu dají hvězdičky a budou se bůhví proč smát. Takže asi tak. Pokud chcete vědět, proč současný český dabing považuju za nejhorší na světě, pusťte si tuhle mega sračku a zaposlouchejte se do dialogů našich "národních umělců", pánů Filipa Švarce, Libora Terše, Svatopluka Schullera, Marka Liberta, Radka Hoppeho a vůbec celé skvadry ze studia Bär. Kdyby všechny "herce" zůčastněné na tomhle kousku při dabování ve studiu vyhodili do luftu, český filmový národ by si pořádně oddechl. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • V den premiéry filmu na festivalu Sundance, tedy 23.ledna 2010, byla ve Velké Británii zvýšena pohotovost v důsledku nepotvrzených spekulací ohledně teroristického útoku. (HellFire)
  • Na oficiálním britském plakátě filmu je velmi malým písmem napsáno "Pokud čtete tento text, měli byste se nechat vyšetřit". (HellFire)
  • Scéna na tržišti v Pakistánu se ve skutečnosti natáčela v Indii ve městě Hyderabad. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama