Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Recenze (629)

Marqta 

všechny recenze uživatele

----"I'm not lonely, I'm alone."----Hořkosladký a všedně- nevšední film pojatý totálně originálně, ale přitom naprosto přirozeně s dokonalou hudbou a hereckými výkony. Člověk by těžko hledal film, který lépe zachycuje život takový jaký je a se vším všudy s realistický vývojem postav na až nereálné úrovni (jestli to dává smysl) měla jsem pocit, že postavy znám, že jim v rámci možností rozumím. I když bych dokázala najít pár připomínek, nechci si kazit celkový skvělý dojem. Za mě to je 5 hvězdiček slabších, ale pořád 5. ----"If I can't talk to you, then what is the point of you? Of us?"---- ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se nechal nachytat nálepkou "Romantický/Komedie" a podle toho taky vypadají mé pocity. Ve skutečností je totiž velmi silné drama, které se třeba někomu může líbit, já z něj mám bohužel opravdu jen velmi špatný pocit. Film má bezpochyby své kvality, jenže když má člověk náladu jen na komedii, a dostane se mu tahle silná dávka dramatu, může pak z toho být celý špatný. A to já teď jsem. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nothing special... Emma a Dexter nejsou zrovna pár, který by vás chytil za srdce. Prostě nejsou, nebo na mě alespoň takhle nefungují. Myslela jsem si, že ten jeden den bude opravdu jeden den, kdy se setkají, nečekala jsem výstřižky z jejich života, které se odehrály 15. července. A opravdu byl ten konec tak nečekaný? Ani ne. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Má to své silnější momenty, ale jinak citové vydírání dané zjevnou vykonstruovaností děje (řazení scén, trapné flashbacky v závěru). Nevyvážený pokus o romantický film. A tak si jen znovu uvědomíme, že ČAS je dar a není radno jím plýtvat. Tři hvězdy, víc ani náhodou, spíš míň… ~ ~ Ať se zítra stane cokoliv, máme dnešek! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Koukám, že se svým hodnocením docela vystupuju z řady, ale bohužel nemůžu jinak. Před shlédnutím filmu jsem si přečetla knihu, kterou jsem ohodnotila stejně. Prostě to nebylo to pravé čtení pro mě. Přišlo mi to zdlouhavé, zmatečné a Dexter byl na přes držku. Ale byla jsem zvědavá, jak se s takovou knihou poperou filmaři. Nemyslím si, že zrovna tahle kniha by se hodila na to být zfilmovaná. Hodně se tam přeskakuje v čase, divák se ani pořádně nezorientuje a už je v jiném roce. Použili asi ty nejdůležitější pasáže z knih, ale nebavilo mě to stejně jako ta kniha. U filmu jsem vážně trpěla a litovala jsem, že jsem si to pustila. Navíc britský akcent Anne Hathaway mi přišel příliš nucený a nepřirozený. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická věc se spoustou klišé a nepříliš sympatickými charaktery, kterou zachraňuje ta koncepce času a docela dobrá druhá polovina. Ale je to takový ten film, který člověka nebolí sledovat, ale po pár dnech na něj nezbydou žádné vzpomínky. 55% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené, zahrané a přece mě to nechalo chladnou. Míjení a objevování se těch dvou je jistě svým způsobem originální, ale na druhou stranu mě to asi právě kvůli takhle budovanému příběhu nechalo ve finále lhostejnou. Pro mě to prostě nemělo onu romantickou hloubku, neboť ústřední dvojice spolu, alespoň v první polovině, nebyla dost dlouho na to, aby následně člověk litoval momentů ve filmu, kdy spolu nejsou (nutno dodat, že k tomu přispěla i nerovnováha v pozornosti vývoje života těch dvou, a to na úkor Emmy). Když se pak v druhé polovině dali dohromady, bylo mi to putna, se mnou to nehlo ani o milimetr. To, co přišlo pak už raději komentovat nebudu, jelikož tohle zbytečně kruté, rádoby slzy ždímající hollywoodské klišé bylo naprosto odporné a pro mě to ve filmu zabilo i to průměrné, co tam doposud bylo. Je to škoda, třeba je knížka lepší, ale pochybuju, když to, co selhalo byl vlastně příběh samotný. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavej příběh, který se docela táhne, přesto však udrží pozornost na dostatečné úrovni. Nepatrný problém jsem měl s tím, že se hlavní hrdina jmenuje Dexter. Postupem času jsem si na to, ale zvyknul. On se s léty docela měnil, ale Emma podle mě vypadala pořád úplně stejně. Trošku, opravdu jen trošku nečekanej zvrat v závěru na hodnocení přidává. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Jsou to u mne tak 3-4 hvězdy, ale budu hodný a přikloním se ke 4 za několik silných scén. Rozhodně bych však film neoznačil za komedii. To fakt ani omylem, je to docela romantické drama. Celkově moc pěkny film, jenom občas jsou přechody daných let až trochu moc nasílně vyvolané. Hlavní dvojice je moc sympatická, Jim Sturgess se mi zamlouval už ve více filmech a jsem moc zvědavý kam dál se ve své kariéře bude odebírat. Anne Hathaway je tady hezká a příjemná ve všech polohách své postavy. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Slabých 70%! Příběh vcelku zajímavý, ale herecké obsazení mi to výrazně kazilo! Nicméně konec hodně, ale hodně pěkný. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Romanticka drama, ktora ma dobry scenar, v ktorej chemia medzi ustrednym duom bezchybne funguje a zaroven, nie je uplakanou, presentimentalizovanou vydierackou....moz byt :) ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

film ma príliš neoslovi, zaberal dlhokánske obdobie v živote tých dvoch aj s ich "avantúrami". Hathawayova celkom príjemne prekvapila. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Malo uveritelne, presto libive romanticke drama. Takove, ktere si myslim oslovi kazdeho, kdo bude mit jen trochu naladu... Hathaway tahne cely film. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustila na doporučení, ale pomohlo, že je to romantika a jsou tam mé oblíbené herečky. A taky jsem až v úvodu zjistila, že je to podle knihy Davida Nichollse, který napsal i scénář, což je dobrý spisovatel, a bylo to v tom pak hodně znát. První hodina mě vůbec nebavila, přišlo mi to nudné a o ničem. Postava Dextera mi byla hrozně nesympatická a nevím, co na něm Emma viděla. Změnil se až moc pozdě, já už bych mu pak nevěřila. Druhá půlka filmu už byla mnohem lepší a konec byl hodně smutný, i když mě nerozbrečel, a mě rozbrečí kde co. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Jako divák znalý předlohu pro tuto adaptaci jsem byl velice potěšen. Kniha je jedna z málo knih, kterou jsem doposud přečetl a rozhodně mohu říct, že stojí za to i film. I když se z mého pohledu zdá, že z filmu musel mít asi větší zážitek právě divák znalí předlohy, jelikož se mi zde zdáli některé zkratky, které se dají pochopit za určitých předpokladů. Rozhodně, ale chválím změny provedené oproti knize. Hlavní postavy naprosto úžasné a chemie mezi nimi funguje. ()

Reklama

Reklama