Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I na Slovensku stvořili dvojici vyšetřovatelů, která prošla několika filmy. Volanie démonov je v pořadí třetí z nich. Policisté, jeden maigretovsky hloubavý, druhý humorně unáhlený, tentokrát řeší požár v továrně na nábytek a navíc úmrtí dvou zaměstnanců - jeden se upálil, druhý se zřítil do vyschlé studny. Vyšetřování zamotaného případu trvá dlouho, ale nakonec se ukáže, že pomstychtivost může být mimořádně silná i vytrvalá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V tretej časti voľnej detektívnej trilógie ideme opäť vo vyšľapaných dejových koľajách. Zločin v nejakom podniku či inštitúcií, všetci podozriví sú nesympatickí, každý má nejaké to maslo na hlave. A snaha o prekvapivé rozuzlenie. Tá tentokrát celkom vyšla, kľúčom je netradičná smrteľná zbraň a v spojitosti s úvodnou scénou filmu ide dokonca o vydarený vtip. Čaká nás ešte jeden vydarený fórik, avšak inak sa film berie vážne. Napriek tomu, že sa stále niečo deje, mi pripadalo už po tretíkrát pozerať sa v podstate na to isté pomerne únavné a subjektívny čas sledovania bol v mojom prípade okolo dvoch hodín. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Třetí díl jasně nejslabší, téma nešvarů v podniku evokuje komunální satiru, tomu napomáhají i místa, kde je humoru moc, potažmo ta, která jsou směšná nechtěně - poslední třetinu filmu už se jen jezdí a chodí sem a tam, jedna teorie o vyústění střídá druhou a vy si říkáte, že z hlediska pravděpodobnosti by se postavy v určitém okamžiku musely setkat na jednom místě. 50%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl trilogie z Ladislavem Chudíkem v roli kapitána Jakubce nás zavede do nábytkářskýho podniku kde nefunguje skoro nic. Zboží je šunt. Zaměstnanci i když jsou samá rodina a známý se mezi sebou hádají pomlouvají a svádí si manželky do toho požár a dvě podivný nehody. I tenhle díl se vydařil ba co víc přišel mi z celé trilogie nejlepší. stejně jako v předchozích dílech dobrá detektivka a hlavně asi nejodvážnější sebereflexe ze všech. Hádám, že po roce 1968 už by to asi neprošlo. Vynikající zakončení trilogie.80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Do čoho ma to chcete namočiť, súdruhovia?" Tak já bych si troufl tipnout, že súdruh kapitán Jakubec a súdruh poručík Michalko někoho chtějí namočit do vraždy. Mě to tedy nijak zvlášť nebavilo, protože mi připadala příliš toporná snaha o zakrytí motivací vyjádřená pomateným jednáním některejch postav a uši mi trhal odpudivě nervní hudební doprovod. Taky hromadný výslechy zaměstnanců působily poněkud zoufale, ale abych jen nehaněl, tak nejedna replika mě rozesmála a polívání svědomitejch policistů kýblem vody bylo příjemným zpestřením. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dáme si ako prvú kávu?“ – „Dáme si ako prvú dámu.“ Sedel som cez víkend v robote a nemal som čo robiť, tak som si pozrel starú slovenskú kriminálku s Chudíkom a to napriek tomu, že slovenské kriminálky neuznávam a Chudíka pokladám za brutálne preceňovaného herca. Preto som bol prekvapený, že sa mi to páčilo. Samotný prípad nie je nejako extrémne zaujímavý, ale bolo pre mňa zaujímavé sledovať vtedajšie policajné postupy. Zaujímavé „retro“ :-) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Snímka sa natáčala v Bratislave a na určitú dobu sa stala "trezorovým filmom". (Raccoon.city)
  • Plagát k filmu vytvoril výtvarník bez akademického vzdelania Rudolf Altrichter v ojedinelom op-arte. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama