Reklama

Reklama

Titanic II

  • Česko Titanic - historie se opakuje (více)
Trailer

Obsahy(1)

Představte si, že o 100 let později po havárii slavného Titanicu vyplouvá jeho přímá kopie a co dramatického jej čeká? Bude to stejný osud? Opravdu nelze zabránit tomu, aby se historie opakovala? (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Duní Dunaj a vlna za vlnou sa valí...Chlapci z Asylumu vytvorili opäť nadčasové (čítaj nikdy nedocenené) dielo. Na rozdiel od ich nezabudnuteľných skvostov sa však Titanic 2 borí s až neodpustiteľnými problémami, ktoré fanúšikom béčiek doslova lámu srdcia. Áno máme tu priživovanie sa na origináli. Zápletka je tak nádherná, že by neopila ani inteligenčne podpriemerného neandertálca. Herci zo seba vydávajú naozaj všetko, snáď väčšie emócie sa dajú vidieť už len u človeka s trojdňovou zápchou a zlatou žilou. A efekty? Samostatná kategória pri ktorej dávam windowsáckemu skicáru druhú šancu aj ja. Tak kde nastala chyba, že film nieje aj napriek týmto vymoženostiam taký silný? Príbeh, ktorý je už dopredu známy, trestuhodná absencia nejakej prerastenej príšerky či snaha o vytvorenie atmosféry tmou. Toto sú najväčšie slabiny ktoré spravili z béčka v úvodzovkách len zlý film. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyly natočeny předešlé verze Titanicu, hlavně velkofilm od Camerona, tak by jistě tato parodie tolik odpadu nevyfasovala. Holt se to musí brát s velkým humorem a nadhledem, jinak to samozřejmě odpadem zavání. Člověk se u filmu zasměje, když na Titanicu 2 vznikne panika :-) V té chvíli mi hlavou běhala představa, že by to mohlo být rozvinuto do černé komedie, nemělo to k tomu totiž daleko, konkrétně zmatek lidí a opakování se historie, tak to bylo velký sousto pro bránici :-))) Čekal jsem, že ti cestující tomu varování zpočátku nebudou moc věřit a budou to brát za stylový a účelový vtip večera a vznikne větší komedie, ale i tak jsem se zasmál. I na hysterické násilí se dostalo, rány pěstí apod :-) Prostě sranda film a zároveň parodie, která je filmově s nadsázkou natočena jako pokračování po sto letech po skutečné tragédii Titanicu, kdy je vyrobena jeho identická, technicky vylepšená kopie s názvem Titanic 2, takže ona to parodie není doslova, ale parodie z toho čiší víc než dost, jelikož vážně se film brát opravdu nemůže. Po technické stránce to není taková katastrofa jak jsem čekal, ani ty dialogy nejsou nijak dementní a hloupý jako samotný děj a film, tvůrce tam chtěl dostat prvky, které měl Cameronův film a samozřejmě to musel udělat primitivně a stručně, bez velkolepé výpravy a s malým rozpočtem. Ale jinak občas docela úlet film, který až takový odpad není, berte film s nadhledem a humorem, v žádném případě ne jako vážné pokračování Titanicu, jinak to odpad zákonitě je. Nedávám odpad filmům, které mě docela pobaví a rozesmějí, ať už demencí a hloupostí nebo účelovou komedií a u kterých lze vydržet sedět až do konce, ale proto nutno brát film s nadhledem!!! A to jsem už taky pár těch odpadů dal. ()

Reklama

Atrekan 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se Shane Van Dyke zapíše do dějin kinematografické historie jako Lidl Christopher Ray. Kvalitní Rayovka ale potřebuje dvě věci: Zaprvé dostatečně špatný obsah. Zadruhé obsah dostatečně bizarní a absurdní. Zatímco to první Van Dyke zvládá s přehledem, to druhé přece jenom chce ještě trochu vypilovat (i když „KREDITKU, RYCHLE KREDITKU!!!“ předčí leckterou Rayovu hlášku, až Chrisova ruka začíná být celkem nápadná). Fakt, že Chris Ray je doopravdy uveden jako line producer nakonec všechno vysvětluje a, bohužel pro Van Dykea, odebírá i všechen zbývající Shaneův kredit z kategorie „bizarní a absurdní“. Šanci ode mě ještě dostane, ale přece jenom - proč se dívat na špatnou sračku a nepustit si místo ní masterpiece sračkového boha a obecně grandmastera nízkohodnotové poetiky? ()

Fawkes odpad!

všechny recenze uživatele

Film Titanic 2 považuju za absolutní výsměch a zneuctění tragické události, která se odehrála před 100 lety. Absolutně nesmyslný příběh, amatérsky vytvořená počítačová "napodobenina Titanicu". Panebože na to plutí po oceánu se vážně nedalo koukat, vypadalo to jak z počítačové hry Titanic. Vůbec žádné emoce, vždyť mě těch lidí vůbec nebylo líto. Je to naprosto zbytečný film, jehož vznik neměl být vůbec povolen, a peníze měly být radši investované do něčeho lepšího. Asi se v nejbližší době podívám na PRAVÝ TITANIC JAMESE CAMERONA, abych si spravil náladu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo, jasně Cameron je asi Cameron, ale Titanic 2 mi nabídl něco co Cameron ne, a to zábavnost, film kašle na lásku a dává nám katastrofu. Průserovej scénář, nic moc herci. Ale já jsem se bavil. Ale nejvíc mě štval ten hlavní krasavec, dokonce víc než DiCaprio, a to už je co říct tohle byl ulízanej blbeček. Ale já se bavil dobře. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Navzdory obecnému předpokladu diváků nemá Titanic II představovat pokračování Titaniku (1997). Film je pojmenován podle ústřední lodi, přestože komerční kalkul společnosti Asylum je zde naprosto čitelný. (L_O_U_S)
  • Na jedné z obrazovek můžeme po zásahu ledovcem spatřit informaci, že byl překročen „Ismay-Rosejackův práh“. Jedná se o odkaz na J. Bruce Ismaye, předsedu společnosti White Star Line v době plavby původní lodi, a na ústřední mileneckou dvojici v Titaniku (1997). (L_O_U_S)
  • Natáčelo se v Los Angeles a blízkém okolí. Některé scény byly natočeny na lodi Queen Mary. (Cheeker)

Reklama

Reklama