Reklama

Reklama

Mladý pár, George s Lindou, se rozhodnou pro nákup garsoniéry v luxusní čtvrti West Village v New Yorku. Uvědomují si, že splátky budou příliš vysoké, nicméně Linda věří, že prodá svůj dokumentární film o tučňácích, a George doufá v brzké povýšení. Lindin film ovšem HBO zamítne a vzápětí George ze dne na den přijde o práci. Vzhledem ke stávající recesi nemají ani oba mladí lidé šanci sehnat si jinou práci a nové garsonky se mohou zbavit jen s velkou ztrátou. Nezbývá jim než přijmout nabídku Georgeova nesnesitelného bratra Ricka, který může George zaměstnat ve své firmě v Atlantě. Zatím mohou bydlet v jeho vile. Cestou do Atlanty dvojice náhodou narazí na Elysium, idylickou komunitu, která se snaží žít po svém. Bude pro ně Elysium znamenat tolik potřebný nový start, nebo způsobí jenom další potíže? (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer

Recenze (171)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek svým způsobem ukazuje, jak se také dá řešit bytová problematika v nezaměstnanosti. A je to jízda. Jízda připomínající svobodu a lásku dávných dob hippies. Úsměvný snímek komediálního ražení, který je v jádru věci hodně těžký k řádnějšímu uchopení v daném humoru. No jo, americký styl zábavy je nám v Česku někdy prostě hodně vzdálený. Hippie komunita je směskou podivností v nejrůznějších charakterech, u kterých by se snad každý normální člověk zbláznil. A právě v tom je jádro věci zábavy. Nahý chlap vždy a všude? No a co, je to nudista. Žena posedlá tak životem, že označuje za vraždu i plácnutí mouchy? Jo, normálka. Co kdyby ta moucha měl někde mladý. Že nikde nejsou dveře a klidně se každý pomiluje s každým, jak se komu zamane? Ve zcela svobodném životě zcela běžný stav. Atd. Atd. O nějakém vegetariánství se už ani nemá cenu zmiňovat. Těžko říct, proč je u něčeho takového vůbec použita romantická šablona. Snad pro větší oživení, aby se v rámci děje skutečně něco výraznějšího dělo. Každopádně se poukazuje na dva životní styly ve své rovnováze  mezi civilizovaným životem plné honby za kariérou a bohatstvím a mezi bezstarostným životem v přírodě bez lecjakého stresu a zoufání. Samozřejmě se nezapomnělo na tradiční genderové souboje a už tu máme i použitý rasový kodex, což znamená, že tu máme pár složený z černocha a bělošky, samozřejmě spolu čekající dítě. Snímek je poklidnou etudou nesnažící se o zlomyslný cynismus, ale naopak se snahou uvolněně pobavit. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si tuhle v sobotu večer řekl, že jsem si už dlouho nedal nějakou milou romantickou komedii a tak jsem neváhal a šáhl jsem po Wanderlust. Účast nádherné Jennifer Aniston a opravdu hodně sympatického Paula Rudda pro mě totiž byla dostatečnou zárukou, že bych se u toho mohl spolu s manželkou příjemně pobavit, oba dva navíc mají na tyto role ,,patent" a k tomu i předešlý film Davida Waina, Velcí bratři byla neskutečná prdel, skvělá zábava. No, nebudu to natahovat, šáhl jsem vedle. Krutě vedle. A manželka mě málem sežrala i s botama 8D. Wanderlust je totiž jednoduše jedna velká, nudná sračka. Aniston je tu sice očekávaně nádherná a Rudd sympaťák jak bejk, co s tím ale, když to vše okolo je fakt hrozný. Jednak zápletka. To snad nemohl myslet nikdo vážně. Tuctová, nudná, pomalá, nevýrazná, bez humoru, bez stylu, děs. Všechny postavy tu pak vystupují jako chovanci nějakýho ústavu, nejsou při tom ovšem ani trochu vtipní, spíš se jen předháňějí v trapnosti a omezenosti. Celá ta neohrabanost na mě zkrátka zapůsobila strnule, naivně, zbytečně, za celou dobu jsem se ani nepousmál, spíš jsem jen kroutil hlavou, co to zas nějaký usoplený trouba vymyslel za nehoráznou nudu. Kdyby tu byl tedy alespoň nějaký ten hrubozrný humor, ale ten je tu reprezentován jen bimbajícím se lofasem v každé třetí scéně, a to na mě fakt nezabralo. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Taký zbytočný filmy. Neviem, prečo som to vlastne pozeral. Takže od začiatku. Rudda nemám rád a tento film na tom nič nezmení. Aniston je len priemerná. Akerman je skutočne len do počtu a zbytočná. Jediní kto poteší je Alan Alda a Justin Theroux. Pár krát som sa zasmial. Občas sa na to dobre dívalo ale dokopy nič moc. Dal by som tri hviezdy keby Jenifer ukáže prsia naozaj. Ale to by sme možno videli, aj to čo sme nechceli? Každopádne takto lepšie 2*. Od Waina sa my viac páčilo Ten a Anchorman. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film jsem si našla kvůli Jennifer Aniston, u které jsem se rozhodla, že se podívám na všechny její filmy a tenhle už je předposlední. A musím říct, že Jennifer jsem si užila plnými doušky, ale sám film je prostě propadák. Je to děsné, ale proč tedy 4hvězdičky? Jelikož téma filmu je skvělé. Již na začátku vidíme jak se pár, který spolu je již několik let se dohaduje, zdali bude bydlet v pidibytečku, který není lukrativní, ale je to v New Yorku - v centru dění všeho a pak se objeví na nějaké "farmě", kde všichni žijí volnou láskou, starají se sami o sebe, myslí na sebe, myslí na přírodu a všechny společenské vymoženosti a hlavně stres jde stranou....A to se mi na tom líbí nejvíc. Ten kontrast společnosti a toho, jak i lidé, kteří žijí ve stresu a ve společnosti, kde čas je neúprosný, najednou zjistí, že to tak nechtějí a chtějí být ve společnosti lidí, kteří smýšlí úplně jinak. Justin Theroux - ňam, Malin Akerman druhé ňam a k tomu Jennifer? Skvělá trojice, která vlastně málem byla trojice ;) Film není vysloveně komedií, ale pár světlých momentů tam bylo :) Hlavně se zvířátky, se sexualitou, odhalením - jak fyzickým, tak psychickým a taky to dokáže plno lidem otevřít oči. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli všichni herci, co tu hráli, potřebovali mermomocí peníze či se jim zalíbil scénář. Osobně dávám přednost první variantě, protože kdo by chtěl hrát v takovéhle a opravdu se to nebojím říci, hovadině?! Vtipy nebyly vtipné, tam, kde zřejmě měly být sakra vtipné, tam postavy zabrousily ke sprostým slovům, jako kdyby si chtěly léčit komplexy z dospívání. Na to, že Wanderlust (a odmítám psát český překlad) byl můj velmi očekávaný film, na který jsem se klepala celý rok, zklamal mne tak, jako v poslední době žádný jiný. Byla jsem tak naivní, že jsem si myslela, že Jennifer Aniston by mohla hrát v normální komedii bez velké nálože sprostých slov, nahých těl a značkového oblečení?? Zřejmě ano, v tom případě se asi uchýlím do divočiny, začnu létat, budu jíst jen zeleninu a v mé chýši budou chybět dveře. Vážně si všichni mysleli, že jim to může projít?? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Wayne (Joe Lo Truglio) měl během své nahé scény na svých intimních partiích protézu. Většina štábu pak neodolala a protézy se dotkla. (R´Hell)
  • Wayna Davidsona měl původně ztvárnit Fred Armisen, nakonec jej ale nahradil Joe Lo Truglio. (R´Hell)
  • Jennifer Aniston na poslední chvíli požádala o vystřižení scény, ve které odhalila prsa. Důvodem měl být její vztah s Justinem Therouxem, s kterým se seznámila během natáčení. (Sufferer)

Reklama

Reklama