Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvěrohodněji vypadající, simulovaná, hokejová hra, která kdy byla natočena. Seann William Scott v roli velkého fightera se srdcem uvnitř, to nemělo chybu. Zpočátku jsem si myslel, že se bude jednat jen o nějakou, průměrnou komedii ze sportovního prostředí, ale postupem času se zde neřešili jen hokejově záležitosti, ale došlo i na lásku a to se mi na tom hodně líbilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám rád hokej, mám rád Stifflera, mám rád rvačky i krev. Není důvod si tedy tenhle film neoblíbit. Velmi originálně zpracovaný film, kterému se 90 minut daří spolehlivě bavit i napnout. Souboje jsou autentické i velmi drsné, Stiffler je zde borec a nikdo nemá vůči němu žádnou šanci. Vyloženě film k pobavení na oddychový večer. Velmi se mi to líbilo. 80% ()

Reklama

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se tohle může někomu líbit, to mi hlava nebere. Ale věc každýho, každý má svůj názor. Bitky v hokeji - tak přehnané, kde musí stříkat krev a létat vylámané zuby. Divím se, že to Seann William Scott přijal, aby se účastnil v tomhle braku. Takže je mi líto, dokoukal jsem film s těží. Samé demetní bitky a nudné konverzace, trapní herci. Hodnocení je jasné: 0% = odpad! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani dramedie, ani sonda do duše násilnického primitiva. Goon se snaží spojit neslučitelné - sofistikovanou kritiku posedlosti násilím a jednoduchou hollywoodskou komedii apatowovského střihu se sprostým a nekorektním humorem. V obou případech zamrzí, že látka není dovedena do nějakého zdárného konce. Když se navíc objeví zbytečné podzápletky (nudná romance) a nesnesitelné postavy (Jay Baruchel), je jasné, že se Goon stane jen pouhou jednohubkou na nedělní odpoledne, v níž tak akorát oceníte pěkně natočené bitky a přesně hrajícího Scotta. Jsem zvědav, jak se svým hokejovým opusem naloží Kevin Smith... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Dowse sice rozehrává nápaditou hru, ale neví zda má hrát sociální drama o kariéře či komedii o pošetilém rváči. Tyto dvě dějové linky mi zkrátka nějak nefungují. Nevím zda bylo zapotřebí zkušenější ruky či důkladnější rozvahy nad výběrem tématu, nicméně herecké osazenstvo (vyjma přehrávajícího Baruchela) je trefně vybrané(Liev Schreiber, Kim Coates) a Stifler se ukázal schopným i ve vážnějších rolích. Vzhledem k občasným duševně omezeným dialogům a záchodovému humoru to však více, než 65% prostě není. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V zápase proti Concorde Minutemen má Xavier Laflamme (Marc-André Grondin) ve chvíli, kdy vstupuje na trestnou lavici, stále na dresu "A", označující asistenta kapitána. Tato hodnost mu však byla odebrána již před tímto utkáním kvůli špatnému chování. (kukys)
  • Ve scéně, kdy se baví Doug Glatt (Seann William Scott) s rodiči o povolání hokejového bitkaře, ho otec, lékař, upozorní na problémy hokejistů s otřesy mozku. Proti zranění hlavy v současnosti bojují zámořské sportovní ligy v čele s NFL, ale i NHL. Chronická traumatická encefalopatia trápí i vedení nejlepší hokejové ligy na světě, když někteří hráči podali, po vzoru svých fotbalových kolegů, žalobu na ligu. (3T)
  • Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy. (Miuri)

Reklama

Reklama