Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 1
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (360)

Psema 

všechny recenze uživatele

Po nabušeném Hairsprayi až na pováženou nudná srajda, tvářící se jako nejdrsnější pocta metalu, a přitom se v ní jen střídají hity osmdesátkového pop-rocku, které doprovácí vizuál sladší než cukrkandl. Ale ono by to ani nevadilo (z traileru bylo jasně patrné, že se pojede na disneyovskou notu), kdyby alespoň jedna postava byla charakterizována více než jednou prostou větou (je divný, je gay, je hodný, je zamilovaný atd.) a většina děje se nedala shrnout do deseti slov. Je to zkrátka povrchní, bezduché a na dlouhatánské dvouhodinové stopáži tím pádem i nekonečné. Což ještě umocňuje zařazení snad dvacítky songů, mezi něž se kolikrát nedostane ani ždibíček obyčejného dialogu. O ty aby člověk přímo prosil. A vyjetý Cruise a stále šťabajzoidní Kačka Z-Jonesová už bohužel dostatečnou příchuť nedodají. Zvlášť když na ně - stejně jako na ostatní postavy - zbývá nějakých 8 minut stopáže. P.S.: Malin Akerman už asi nemohla být hnusnější. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Uff. Takových skvělých hitů, taková vlna nostalgie a přeci z toho Adam Shankman nevytáhl nic víc než jen mrzký patvar, který spíše než aby zaujal, vás donutí uvažovat o přetáčení všecho krom známých melodií naroubovaných na příběhovou linku filmu. O vyloženě debilních postavách a mizerných hereckých výkonech ani nemluvě. Paradoxně bych ovšem Cruise neviděl jako největší problém... ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Na žádný jiný muzikál jsem se asi nikdy tak netěšil jako na Rock of Ages. Kdybych někomu chtěl popsat hudební styl, který je mému srdci nejbližší, z 80% by tento film jako názorná ukázka stačila. Většinu songů poslouchám pořád dokola, jiné jsem si ještě dohledal, ale nehodnotí se jen hudební stránka, ale i ta filmová, která není podpořena slušným příběhem. Ten se pohybuje na úrovni Glee klubu, Muzikálu ze střední. Místo toho, aby to vzali do rukou nějací ostřílení mazáci, tak jsou tu v hlavních rolích zase postavičky pro náctileté. Nechápu proč, dyť tyhle poctivý hitovky už dnes z mladých ani nikdo neposlouchá, takže oslovit tuto skupinu diváků bude stejně z velké části marný. 60% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Z prvu jsel v téhle ulítlotině něco stLe hledal. Je to zbytečné; protože tam nic není. Pak jsem si uvědomil že koukám na sprznenou mama miu, a dost se mi ulevilo. Zbytek filmů jsem se docela bavil, hlavně hudbou. Protože tuhle muziku mám hodně rád. A pitomej scénář a slabý herci mi ji prostě nezoskliví. Za mě 65%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

...aneb Jak Russell Brand, Alec Baldwin, Paul Giamatti a Tom Cruise nezachránili muzikál, ačkoliv se o to asi snažili. Hlavního "hrdinu" nakopnout (upřímně jsem se děsil každého momentu, kdy pootevřel ústa, a říkal jsem si "Ne, hlavně zase nezpívej!"), jeho kňourající partnerku nechat zpívat výhradně repertoár Hanny Montany, osoby zodpovědné za to, že se z rocku stal pop, také nějak novátorsky potrestat... To byla bída. Navíc se přiznám, že mi docela unikalo, co z viděného měla být nadsázka a co ne (přinejmenším dva duety - Cruisův a Akermanové, Baldwinův a Brandův - na hranici parodie jsou), no a jestli jsem měl být odvázaný z nápadité choreografie či z čehokoliv jiného, co mělo být nápadité, tak ničeho takového jsem si tedy nevšiml a tudíž se odvázanost nedostavila. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Film se měl původně jmenovat Voice of Ages. (R´Hell)
  • Během písně „We Built This City on Rock n‘ roll“ se vedle Russella Branda objeví na moment i Kevin Cronin, zpěvák skupiny REO Speedwagon, jejíchž hity se ve filmu také objevují. (_Irbe_)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama