Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 2
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (360)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Takto vypadá rocknroll pro Disney Channel, pro všechny rádoby celebrity, pro všechny popové hvězdičky, které ku*ví klasické hity a pro scientology. Cruisovy jsem tu rockstar nevěřil a zpěvem by dohnal k ejakulaci leda mrtvého ledního medvěda. Ke všemu ta limonáda kolem mladé dvojice. Divil jsem se proč se tolik kapel nechalo ukecat, aby jim zgleelovaly největší pecky. Jako rocker,metalista a milovník rocknrollu jsem slušně znechucen! Velký výsměch rocku, když jediné rockové postavy Brand a Baldwin jsou pak gayové. Važně?! ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Bryan Cranston si od BB nevymenil slipy a nechutný Russel Brand mi prestáva byť nechutne nesympatický. Je to maska s geniálnym prízvukom a krásnymi Conversami. A netušila som, že Tom Cruise sa upíše ešte väčšej sprostosti ako Tropická Búrka. Stalo sa, ale vôbec mi to nevadí. A ako mu ten spev ide! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsem rocker nemůžu jinak! Já mám tyhle písničky prostě rád a naskakuje mi husí kůže když slyším: Journey - Don't Stop Believin' nebo Scorpions - Rock You Like A Hurricane. Navíc Tonda pořád umí! Škoda že ústřední dvojice hrdinů sympatická zrovna moc nebyla a tak herecky vše zachraňují staří pardálové Brand, Giamatti nebo Baldwin. PS: Moc bych se přimlouval zda-li by možné aby nějaký český režisér mohl podobně připomenout také českou hudební rockovou scénu z přelomu 80. a 90. let. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Filmově muzikálový teror, který má sice geniální obsazení a u dobré poloviny osazenstva i skvělé výkony, ale nemá jakoukoliv soudržnost, pokud jde o náladu a atmosféru. Na divadle asi šlo (legendární muzikál, remember?) nějak sesadit vtipně přepálené ožralecké zhýralé kecy karikaturně okostýmovaného Cruise s prudérní ligou na ochranu morálky, příběhem důležitosti vlastního stylu (a samozřejmě lásky), a kdo ví čeho ještě, tak, aby to po vzoru Blues Brothers vedlo k záchraně jednoho klubu v L.A. - anebo někdo do filmového scénáře dal jiné věci jinak;) Výsledkem v každém případě je něco, co by asi mělo být vtipné, ale krom občasného uchechtnutí nad extrémně přehnanou karikaturou jaksi není. A pokud nedáte starým známým písním zcela nový kabát a nečekané kulisy, jako to třeba udělalo Moulin Rouge, máte docela problém, i když se "Zí Gajíz" a jejich úlisný manažer můžou přetrhnout. A jestli měl Adam Shankman nějaké sofistikované režijní záměry, třeba ten s totálně prkenným tancem Catherine Zety-Jones a jejího spolku ctnostných snobek (což nedokážete nijak pochopit, zvlášť pokud jste viděli Chicago), tak se fatálně nevydařily. O gay story Aleca Baldwina (který je tu za nechutného rockového santusáka) s Russellem Brandem raději ani nemluvě. Naprostá ztráta času a mozkových buněk. 50% aspoň za školní uniformu Malin Åkerman;) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

...aneb Jak Russell Brand, Alec Baldwin, Paul Giamatti a Tom Cruise nezachránili muzikál, ačkoliv se o to asi snažili. Hlavního "hrdinu" nakopnout (upřímně jsem se děsil každého momentu, kdy pootevřel ústa, a říkal jsem si "Ne, hlavně zase nezpívej!"), jeho kňourající partnerku nechat zpívat výhradně repertoár Hanny Montany, osoby zodpovědné za to, že se z rocku stal pop, také nějak novátorsky potrestat... To byla bída. Navíc se přiznám, že mi docela unikalo, co z viděného měla být nadsázka a co ne (přinejmenším dva duety - Cruisův a Akermanové, Baldwinův a Brandův - na hranici parodie jsou), no a jestli jsem měl být odvázaný z nápadité choreografie či z čehokoliv jiného, co mělo být nápadité, tak ničeho takového jsem si tedy nevšiml a tudíž se odvázanost nedostavila. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Klub The Bourbon Room, ve kterém se film většinu času odehrává, odkazuje na legendární klub Whisky A Go Go na Sunset Strip v LA. (Miro_CZ)
  • Film byl natočen na motivy broadwayského muzikálu „Rock of Ages“ z roku 2006 od Chrise D'Arienza. (Miro_CZ)
  • Scéna, která se odehrávala pod známým nápisem Hollywood, se natáčela na skládce odpadků v Pompano Beach na Floridě. (spiderpig)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama