Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

za vikend 51 mil. trzby by mohli skoncit niekde okolo 200-250. ale aby sa to zaplatilo, muselo by to zarobit aspon 400 mil. tato meta sa zda byt teraz nedosiahnutelna.. no. bude to krvavy zarez u wachowskich.. pritom to nebol taky zly film. ani tatum mi tam nevadil.. taka scifi soap opera. dobre sa na to pozeralo.. sem tam bolo citit wachowski podpis, ale matrix to nie je. preco uz nejdu na plne gule?? skoda.. zbytocne spekuluju.. asi im fakt najviac sedi akcia..

na příspěvěk reagoval tomas.malo

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Paulie88

Až na to, že Wachowské čeká premiéra nového projektu Netflixu, který je neméně ambiciózní jako jejich předchozí pozoruhodná komerční selhání (Jupiter vychází, Atlas mraků, Speed Racer). A stále mohou natočit něco nízko anebo středněrozpočtového.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Nakonec to stejně ten Sniper za víkend ještě překonal a to už se promítá takovou dobu :D :D :D Jelikož příští týden to dá tak 5 mega vzhledem ke konkurenci tak Wachowský si můžou hledat novou práci.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Milky.

Milky. (hodnocení, recenze)

Chci jít do kina na 3D. Má to cenu? Kašlu na osobní zážitek. Jde mi o to jestli to je točené 3D kamerami nebo jestli to je jenom konverze z 2D.

na příspěvěk reagoval Mimo83, Hawaj

MilanR

MilanR (hodnocení, recenze)

Děkuji za komentáře, které jen potvrzují moje obavy po shlédnutí trailerů.  Dvakrát jsem na zdejší hodnocení nedal a v obou případech jsem litoval toho čeho se mi v kině dostalo (prometheus, after earth). Do třetice už tu chybu neudělám.

Tak či tak, stejně bych asi nevydržel dívat se na tu roztomilou tvářičku Míli Kunis, která je mi z nějakého důvodu strašně nepříjemná. :)

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Páteční tržby sice předčily Snipera o něco, ale na houbu zdaleka ani nestačily ... Sem zvědavej v neděli jak to bude vypadat, ale pokud to asi nezachrání svět tak se těžce bojím ... Zvlášť když už příští tejden má ten film nulovou šanci uspět.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

EdaS

Ano, myslím si, že je to přehledný film. Máš tam sice jeden rod se třemi sourozenci, kteří mají vlastní zájmy. Ovšem vždy je ve středu zájmu protagonistka Jupiter Jonesová, po které jde jeden žoldák a skupina zabijáků podobu jednoho aktu a půl, poté se dostává vždy k jednomu ze tří sourozenců. Různí antagonisté, různá prostředí, různé cíle (resp. způsobu jejich dosažení), stejná motivace. I v ty zrady vedlejších postav a zvraty u antagonistů jsou přehledné (a vzhledem k tomu, že jsou to konvence, i očekávatelné - jak zemřela matriarcha, jak je dosahováno věčného mládí apod.). Fakt mi to nepřijde až tak nepřehledné.

 

Jupiter vychází brakuje velkou spoustu sci-fi (viz design různých tvorů, přitom jde o odkazy zcela vědomé vzhledem k tomu, v jakých situacích se tito nachází - viz byrokratická spielbergovsko/gilliamovská epizodka, že). Svou poetikou má ale blízko např. k seriálovému Flashi Gordonovi.

 

A btw i ti, kterým se snímek zamlouval (já, dle recenze Hokr, Martin B./mcb) mají za to, že Jupiter vychází je tak nějak slepou uličkou. Kdo je v době seebeuvědomělých braků (Strážci Galaxie...) a pastišů (Svět zítřka, John Carter...) zvědavý na brakovou space operu, která nemá potřebu se neustále shazovat a svým stylem na něco okázale odkazovat. To přijme velmi málo lidí, ale já osobně si cením jednak koncepčnosti, jednak soudržnosti toho konceptu (na rozdíl od výše zmíněných rozpadlých snímků).

EdaS

EdaS (hodnocení, recenze)

Bluntman

ale jinak je to prehledny film? a vedle jakych prikladu brakove space opery bys to teda zaradil? a netvrd mi, ze Star Wars...

na příspěvěk reagoval Bluntman

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Helo

Omyl! Když se koukneš na Rodinný pouta a budeš se na to koukat jako na Emmy seriál, je jasný, že tomu dáš nízký hodnocení a bude to sračka, ale když se nato budeš koukat jako na sračku, hned tomu musíš dát plnej počet! (sarkasmus) :))

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Pokud je film blbej a nudnej, tak je blbej a nudnej a zařazení ho kvůli tomu do nějakýho žánru nebo stylu na tom nic nezmění. (film jsem neviděl, takže mluvím všeobecně).

na příspěvěk reagoval Beckett51

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

EdaS

Edo, nepřekrucuj, co jsem psal. Já neuznával, že nedovedu převyprávět děj pár hodin po zhlédnutí snímku. Já tvrdil, že rekonstruování příběhu není u Jupiter vychází podstatné, protože důležitější je v případě toho filmu budování světa a epizodická výstavba navazující na poetiku brakových sci-fi seriálů. Navzdory komplexnosti světa epizodičnost zajišťuje, že jde - evidentně dle reakcí pouze pro některé - o přehledné dílo, když je vždy jeden celý anebo alespoň část aktu (epizody) situována do specifické lokace a má vlastního antagonistu/antagonisty. Chápu ale, že je mnohem snazší na místo (proti)argumentace někoho označit za pozéra či osobu plácající se po ramenou díky výjimečnosti. Přitom se akorát tvoří skupinky hateující film bez pochopení toho, čím je, případně přistoupením na to, že je brakovou space-operou.

na příspěvěk reagoval EdaS

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama