Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (396)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o skupine filmárov, ktorí sa rozhodnú prenocovať v psychiatrickej liečebni. Najprv si z toho robia srandu, hlavne keď tam príde to trápne médium, to sú samé srandičky, ale za pár chvíľ ide do tuhého a to sa už nik nesmeje. Nemám rad filmy točené jednou kamerou, ale tu mi to ani tak neprekážalo. Najprv film zahájil kľudnéjšie tempo, aby to potom rozbalil v plnej paráde. V niektorých scénach by sa mi ani strúhaní vlas nezmestil do riti, také to bolo strašidelné a temné. Grave Encounters je pre mňa veľkým prekvapením a zaradujem ho medzi najlepšie ghost horrory za posledné roky, ktoré som zatial videl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Blair Witch zůstane navždy už jen jedna... Přesto se snímku nedá upřít podobná cheese atmosféra, pár solidních lekaček a celkově onen strašidelný zážitek, kvůli kterému právě a jen tyto filmy tak rádi vyhledáváme. Zamrzí hloupé kiksy ("musíme se rozdělit!!" už mě vážně irituje) a uzívaný konec. Jestli se v něčem Grave Encounters snaží zaujmout více, než desítky dalších podobných hororů, je to podařená "mytologie" psychiatrické léčebny a svěží hrátky s časem a paralelním vesmírem. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem na tento film viděl trailer, který nevypadal vůbec špatně. Po nějakém čase jsem si na tento snímek vzpomněl a sehnal si ho. A po zhlédnutí musím napsat, že ten trailer vyložil karty až moc. Takhle přijdete o tu nejlepší lekačku celého filmu. Celkově mě Grave Encouters bavili spíše ve své první půli - budování napětí, nastavování kamer, chodby, kde může být cokoliv kdekoliv… jo, to mě strašně bavilo a nějaká atmosféra tam byla. Jenže jakmile se film dostane do své druhé poloviny a začnou se objevovat duchové… tak to jde do háje, alespoň pro mě. Lekačky (až na jednu či dvě) nefungují a jsou spíše k smíchu, stejně jako postupně se rozvíjející příběh (ty náramky na rukou mě skoro rozesmály, když jsem si představil duchy, jak je vyrábějí…) Tento film není špatný, ale bohužel dojíždí na trend ruční kamery (ta mě v mnoha scénách srala) a toho rádoby dokumentárního stylu. Samotnou korunu tomu nasadili sami tvůrci, když jsem po skončení filmu objevil, že už napsali scénář k druhému dílu… samozřejmě to bude taky podle skutečné události, podle skutečně nalezené a nesestříhané pásky, že jo… ;-) Takže, není to špatné, je to jen hloupé a ve své poslední části i nudné. Jak říkám, není nad první půlku… 60 %. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě už definitivní utvrzení, že tenhle žánr není nic pro mou osobu, a že REC a Paranormal Activity 3 byly světlé výjimky. Tady se ještě navíc strašně dlouho neděje nic, zato otravnej frontman spolku ducholapů neustále trapně deklamuje do obrazovky, aby se duchové nebáli a urychleně jim dali znamení. Za takový narušování klidu se duchům nedivím, že se jim pomstili. Došlo u mě i ke zvláštnímu úkazu, kdy i když bylo po půlnoci, byla tma a já jsem v těch případech dost ochotná bát se, tak když konečně došlo na nějaký ty duchy a strašidelnou akci, byla jsem tak otupělá nudou, že mě to nechalo úplně chladnou. Nehledě na to, že ta hrstka scén, co má diváka vyhypovat, je tak ukázkově šablonovitá (osoba v rohu stojící zády, kameraman natahuje ruku a chce se jí dotknout, co se asi tak může stát, ehm? nebo ze stropu kape krev na zem, kameraman pozvedá kameru ke stropu, co na něm asi uvidíme, co?). S tímhle filmem oficiálně přestávám sledovat handycam horory, byť by měly zarážejícně vysoký hodnocení. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak ako vždy som sa bála ale zas až tak desivé to nebolo keď som si to tak spätne zhrnula. Ako koniec bol super ten sa mi naozaj páčil (chudák potkan) ale tie pretiahnuté tváre tých ani neviem čo to vlastne bolo sa mi teda jednoznačne nepáčili. Bolo to také divné nestrašidelné a skôr smiešne ako hrôzu naháňajúce. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno