Reklama

Reklama

Áno, šéfe!

(pořad)
Reality-TV
Slovensko, 2011, 50 min

Obsahy(1)

50 horúcich minút plných dobrých aj zlých jedál, čašníkov i flákačov, kuchynských tajomstiev... Ktorej reštaurácii pomôže legenda medzi šéfkuchármi Jaro Žídek ako prvej? Kto dostane vytúženú nálepku s jednou prípadne viacerými hviezdami? (oficiální text distributora)

Recenze (80)

krapek 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí pvých dvoch sérií Slovenského šéfa a prvej série Českého šéfa som prekvapený, z toho tunajšieho hodnotenia. Ja to cítim práve naopak, Židek za 5*, Pohlreich za 3*. V Českej verzii ide čiste len o to, zhovadiť, vynadať, ksichtiť sa pre divákov, aj keď niekedy ani nie je prečo. Srandovné to síce je, ale postrádam v tom nejakú hlbšiu myšlienku. Oproti tomu v Slovenskej verzii je ten šéfik umiernenejší, dokáže za niektoré veci zdrbať, ale za niektoré aj pochváliť, nekritizuje všetko hlava nehlava ako jeho Český kolega. Tu vidím hlbšiu myšlienku v tom, že sa snaží daným reštauráciám naozaj pomôcť, keď niektorému kuchárovi niečo nejde, tak ho za to najprv zdrbe, ale potom mu to ukáže a naučí ho, ako to robiť správne. Hlavne aj vďaka tomu na rozdiel od Pohlreicha, je po Židekovi vidieť aj nejaké výsledky. Pre mňa veľkým plusom je aj nahliadnutie do problémov školských jedální. Jedno je však spoločné v oboch, učia ľudí nežrať sračky, čo je v dnešnej dobe fakt užitočná vec a zvlášť keď sa to podáva s humorom (schválne koľkí z vás by ste sa na to dívali, keby ste sa na tom občas nemohli zasmiať?). Takéto relácie majú oveľa vyššiu hodnotu, ako všetky tie sračky typu Maffstory, panelák, svište, partičky, záhrady a poisťovne dokopy. Viac takýchto programov a HNOJka bude môcť byť opäť JOJkou. ()

Sssiksseilor odpad!

všechny recenze uživatele

Neúnavný brainwashing o nekonečném vaření a kurvení výživových hodnot jídla a oceňování restaurací, kde bych nenechal zdarma najíst ani smradlavého mongola z ulice, musel probíhat i na východ od Brna, v krajině oněch vtipně skoro-česky mluvících podtatranů. Nemáte vlastního kuchařa? Nevadí! Jebněte tam českého, a ono se to ve výsledku ztratí. Stejně se budou dokola řešit úplně stejný hovna a ještě po vzoru české produkce se vypípají všechna sprostá slova, aby se při nějaké obyčejné prdeli, občas znějící píče, nekončící spršce hoven a úlevných kurev a kokotů, nějaký stále pro daný pořad nezletilý fracek v šoku nepřibarvil proudem snad ještě hnědého převařeného oběda své nedávno koupené trenky s ksichtem právě vycházející popové kvazi-hvězdy. Jestliže už jste podobná slova schopni ustát, dozráli jste patřičného věku, a udržíte tak svěrač dostatečně stažený, zahltí vaše zvukovody opět jen další ústavičné pípání u obsahu jinak zcela nezajímavého, s absencí jakékoliv přijatelné informace k výživě samotné. Celé je to pouhou kopií odpadu, která nemůže skončit jinak než hlubším odpadem a Jaro tomu napříč díly rozhodně nepomáhá. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nebudu to nějak rozpitvávat a hned na začátek řeknu, že slovenská verze Ano šéfe se mi prostě líbí. Je příjemné vidět, že koncept je pojat¨ trochu jinak a velkou zásluhu na tom má samotný šéf Jaroslav Židek, který je mimochodem opravdový sympaťák. Pohlreicha jakožto českého šéfa mám rád, ale co mi na něm osobně vadilo, byla občas až přemrštěná teatrálnost a to, že se snažil ve velké míře z každého dílu udělat show. Za to ale mohla z velké části produkce, která vybírala občas až obskurní restaurace snad jenom pro to aby šéfa nasrala a měla co ukazovat. Nebyl to špatný koncept, ale občas se tak odpoutával od důležitějších témat. To nic nemění na tom, že i česká verze je jedním z nejlepších reality pořadů, které na české televizi kdy běžely. Vraťme se ale zpět, velké plus ode mě slovenská verze získává i tím, že se šéf nezaměřuje jenom na kuchyni, ale snaží se nastínit celkový nový koncept restaurace, ale je schopen se pořádně opřít i o obsluhu. Aniž bych chtěl shazovat českou verzi připouštím, že pan Žídek má rozhodně zajímavé motivační metody, nesnaží se vydobýt výsledek silou případně řevem, ale dělá víceméně rádce a i když se mu něco nelíbí podá to poklidnou formou, která na lidi zapůsobí natolik až je jim to nepříjemné. Jsem zvědav jak dlouho si šéf udrží vážnou tvář než někde opravdu vybouchne. Každopádně za mě osobně palec nahoru, slovenská verze se mi líbí minimálně stejně jako ta česká a nevidím jediný důvod proč nesledovat dál. Poznámkou na konec budiž informace, že hodnotím po prvních TŘECH dílech, takže se kvalita může ještě rapidně změnit a tudíž mé hodnocení je třeba brát s respektem. EDIT: Tak kvalitu si to drží i v dílech dalších (dokoukaná celá první série). Možná bych ale jednu připomínku přeci jenom měl, podle mého názoru je pan Žídek poměrně měkký co se konečného hodnocení týče (a tím myslím opravdu měkký), některým restauracím které dostaly hvězdy třeba dvě by takový Pohlreich nedal vůbec nic (a ani ja ne :-D), ale je to jenom můj názor. ()

Yelush 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšia verzia ako s blbom -doprdele ty vole- Polreichom. Jarda je sympatickejší, kultivovanejší, ale samozrejme vie aj zatlačiť na pílu a poriadne "zjazdiť" ak je to nutné a hlavne to nerobí nasilu a za každú cenu ako jeho český kolega, len aby robil show. Oproti českej verzii sú Jardove rady komplexnejšie, vie nastaviť smerovanie reštaurácie, poradiť jedlá aj jedálny lístok, venuje sa aj obsluhe či vínam a oveľa viacej ako Polreich varí, takže môžeme vidieť majstra pri práci, čo určite pomáha divákom aj samotným kuchárom. Naproti tomu magor sa zvyčajne len oprie o pult a gúľa očami. Veľká škoda, že sa program skončil, pretože "nebíčko v papuľke" čo je nový program Jardu na STV, už podľa môjho názoru nedosahuje kvalít Áno, šéfe!, aj keď samozrejme netvrdím, že koncept na STV je zlý. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Plešoun jako plešoun, vraveli si bratia vo slovenskej televízii, a možno aj tento Žídok bude lacnejší, ako ten kokot čehúnsky, henten oný Polerajch, alebo ako sa volá, do frasa! A angažovali si jiného čehúna, aby jim tam u nich, na krásnom zelenom Slovensku čistil díže a vymetal pekáče a tu a tam i něco uvařil. Jenže ono je to přeci jen o něčem jiném. Říct 100x za minutu piča umí říct i podprůměrný ostravak, 100x za minutu vole i podprůměrný pražák a uklohnit špagety karbonára i podprůměrný kretén. Ale charisma, šmrnc a rozhled v národních blafech, to už bude asi jiná. Pohreich vaří českou kuchyni v Čechách, Žídek z té slovenské zná tak akorát halušky s bryndzou a možná živáňskou. A to je chyba ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • První na pozměněných 5 hvězdiček dosáhla pouze školská jedáleň ZŠ a MŠ Grösslingova - Bratislava z úplně posledního dílu. (DexMASTER094)
  • Jaroslav Žídek několikrát v pořad uvedl, že nenávidí kamery a že mu dělá problém se s nimi v kuchyni sžít. V několika dílech pak opravdu nehraně kameramanům vyhrožuje, ať se mu nepletou do cesty. (DexMASTER094)
  • Jako první na 3 hvězdičky dosáhla restaurace a steak house Chilli v Galantě. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama